آیا با توجه به حکم قطعی من میتوانم درخواست اعسار و تقسیط داشته باشم و نحوه آن چگونه است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۲۹ #14119958

با سلام
سال ۹۰ مبلغی را از یکی از همکارانم بصورت قرض گرفتم و در ازای آن چکی بدون. تاریخ و به مبلغ قرض بصورت امانت نزد ایشان گذاشتم. بعد از مدت توافق شده قصد باز گرداندن مبلغ را داشتم که همکارم درخواست کرد مبلغ را به حساب همسرش واریز کنم و من هم این کارو کردم. (چک هم بصورت امانت بود ولی در وجه خودش بود و بدونه تاریخ بود که بعد از ۶ یا ۷ سال تاریخ زده برده بانک بعد از برگشت زدن در بانک به من هیچ اطلاعی نداد من رفتم بانک برای تعویض دسته چک گفتن که برگشتی داری و نمیتونی دسته چک بگیری من ۱۰ میلیون ریختم به حساب که بانک حسابمو باز کنه تا الان توی حساب پول مسدود هست حدودا ۱۴ ماه) ج. پس از مدتی ایشان چک را هم به اجرا گذاشت و با توجه به دفاعیات بنده در شورای حل اختلاف، موضوع مورد قبول واقع نشد و حکم به پرداخت وجه داده شد که مجددا با اعتراض به حکم به دادگاه و تجدید نظر رفت که مجدد بنده محکوم به پرداخت شدم و حکم قطعی شد و میبایست ظرف مدت ۱۰روز وجه را واریز نمایم. بر همین اساس در خصوص موارد ذیل سئوالاتی وجود دارد که می خواستم از حضور جنابعالی مطلع شوم؛
۲/ در صورتی که درخواست اعسار داده شود شاکی می تواند تا قبل از زمان مشخص شدن قبول یا رد اعسار پرونده را به اجرای احکام ببرد؟
۳/ در صورتی که درخواست اعسار داده شود و پرونده به اجرای احکام برود ، عشر به شاکی تعلق میگیرد.

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
بله ایشان میتوانند به اجرا بگذارند
شما نیز میتوانید دادخواست اعسار دهید
اگر منظور شما از عشر ( نیم عشر دولتی باشد ) متعلق به دولت است .

سلام
محکوم له می تواند تقاضای اجرای حکم کند شما هم می توانید مستند به شهود دادخواست اعسار بدهید در صورت قبولی اعسار و تقسیط حکم جلب اجرا نمی شود.