اصولا روند واگذاری یک دهم به چه صورت میباشد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۲۶ #11524415

با سلام.
در خانه ای ویلایی قدیمی سازی به تنهایی ساکن هستم که سه دانگ آن متعلق به خودم میباشد.عروسم بعد از فوت همسرم پیرو مطالبه مهریه خود نسبت به اخذ سهم الارث پسرم از سه دانگ باقی مانده، اقدام کرده که طبق محاسبه سهم پنج فرزند (چهار پسر و یک دختر) که همگی ازدواج کرده اند. حدود یک دهم از شش دانگ کل خانه به او تعلق میگیرد. درهمین باب چند سئوال از محضر وکیل و کارشناس محترم دارم که متعاقبا به استحضارتون میرسونم.
۱) آیا کل ملک به مزایده گذاشته میشود؟ یا فقط سهم ایشان؟یا معادل آن باید نقدا پرداخت شود؟
۲)اینجانب به عنوان یک فرهنگی بازنشسته و همسر مرحومم که ارتشی بودند سالهاست مورد وثوق محلله بوده و با آبرو در این خانه و محل زندگی کردیم و اما از شما چه پنهان طرف مقابل بسیار دریده خو و بی مهابا عمل کرده و مسبوق به سابقه میدانم رعایت هیچ اصول و حرمتی را نخواهد کرد و چنانچه سهمش بصورت سندی به او واگذار شده از هویت شراکتی خود نهایت سوء استفاده را با مزاحمتهای مکرر و رفت و آمدهای توام با تنش به خانه ای که تنها محل سکونت و آسایش من است و حالا او بعنوان مالک بخشی از آن مجاز به رفت و آمد بدون اجازه به آن خواهد شد به آن میشود خانه ای که من در آن ساکنم نسبت به سهمش با من شریک شود ابدا رعایت احوالات بنده را نخواهد کرد هر روز به بهانه شراکت به خانه تردد خواهد کرد خواهشمندم بفرمایید آیا اساسا قانونگذار جهت پیشگیری از اینگونه مزاحمتها و مراجعات منجر به هتک حرمت اقدام پیشگیرانه ای در نظر دارد که من در جلسه دادگاه آنرا مطالبه کرده و پیشاپیش از مزاحمتهای حتمیه ایشان ممانعت کنم ضمنا ایشان نزد دوستی گفته بعد از اینکه سهمش را گرفت آنرا به یک شرخر واگذار خواهد کرد تا بمنظور انتقام از همسرش ( پسر من ) یا مرا دیوانه کند و یا کاری کند از بی آبرویی آرزوی مرگ کنم.که البته ایندست رفتارو رویه او مسبوق به سابقه هم بوده و چندان هم بلوف بنظر نمیرسد.چطور میتوانم نگرانیم از این مطلب را در دادگاه مطرح و قاضی را بسمت اقدام پیشگیرانه سوق دهم
۳) چنانچه این اتفاق به وقوع پیوست آیا با توجه به سهم او از خانه وحق شراکتی که دارد آیا قانونا میتوانم به رفت و آمد و مراجعه او به ملکش (محل سکونت من) قانونا معترض شوم؟

مشاوره حقوقی قراردادهای واگذاری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

صرفا سهم الارث فرزند شما مزایده خواهد شد میتوانید سهم را بخرید تصرف در اموال مشاعی مستلزم اذن سایر شرکا است

۱- تنها سهم الارث پسرتان از سه دانگ متعلق به همسر مرحوم شما قابل توقیف از سوی عروستان است که فقط سهم الارث قابل مزایده می باشد .
۲- تنها راه شما برای ممانعت از ایجاد مزاحمت های مورد اشاره در متن سئوال این است که یا در مزایده اقدام به خرید سهم عرضه شده نمایید و یا پس از انتقال سند به نام عروستان درخواست فروش کل ملک را بکنید .
۳- مطابق قانون استفاده از مال مشاع منوط به اذن تمام شرکا می باشد .

سلام
اولا زن پسرتان نمیتواند مطالبه ارث از شما یا سهم ارث همسرش نماید تنها پسرتان میتواند اقدام به درخواست تقسیم ارث اقدام کند
دوم اگه وراث خانه ای که در آن سکونت داری به اسم شما صلح عمری بشود امکان دسترسی تا زمان پایان حیات شما نخواهد بود
سوم اگه پسرتان با توجه به وضعیت مالی خود قادر به پرداخت مهریه نیست میتواند درخواست اعسار نماید مهریه تقسیط شود