آیا امکان واخواهی در مهلت بیست روز، بدون ارائه عذر موجه وجود دارد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۳۲ #07742729

در صورتی که خوانده دعوا ابلاغیه الکترونیک خود را جهت حضور در جلسه رسیدگی دادگاه مشاهده کرده باشد (ابلاغ واقعی انجام شده باشد) و حکم نیز غیابی به ضرر ایشان صادر شده باشد آیا امکان واخواهی در مهلت بیست روز ، بدون ارائه عذر موجه وجود دارد؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نظر به دادنامه حکم غیابی است و امکان واخواهی توسط شما وجود دارد لیکن طرف مقابل با توجه ابلاغ صورت گرفته می‌تواند نسبت به غیابی بودن رای اعتراض نماید.

با سلام،ملاک این که در دادنامه صادره قید شده باشد که این حکم غیابیست و طبق همان دادنامه بیست روز مهلت ودخواهی خواهد داشت .

باسلام.اگر در رای غیابی قیدشود ؛ازتاریخ درج در سامانه ثنا ؛ابلاغ حکم غیابی شروع میشه و بیست روز از اون تاریخ ،خوانده مهلت واخواهی دارد و از اتمام مهلت واخواهی؛ بیست روز مهلت تجدیدنظرخواهی دارد. و عذری هم لازم نیست.

با توجه به ابلاغ واقعی ابلاغیه، رای صادره حضوری است؛ ولو این که در دادنامه «غیابی» ذکر شده باشد. بنابراین محکوم علیه امکان واخواهی نداشته و تنها می تواند تجدیدنظرخواهی نماید. ضمنا محکوم له می تواند از دادگاه تقاضای اصلاح رای را نموده و بخواهد دادنامه اصلاحی با تصریح بر حضوری بودن رای صادر گردد.

باسلام.احتمالا ابلاغیه توسط خوانده رویت نشده که منجربه واخواهی شده اگر ظرف۲۰روزواخواهی نکندبیست روز تجدیدنظرخواهی شروع میشودیعنی از زمانصدور حکم۴۲روز مجموع فرجه واخواهی وتجدیدنظراست

با سلام
اگر در حکم قید غیابی آمده و مهلت برای واخواهی داده شده است حتما واخواهی کنید

با درود ملاک رای دادگاه است چنانچه غیابی صادر شده باشد در مهلت مقرر توسط خوانده قابل واخواهی است