چک تضمینی، مفقود شده، آیا من مسئول خواهم بود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۴۳۹ #06030630

سلام

اگه چک کسی که برای قرارداد پیشم بوده گم شده باشه ولی ازش سو استفاده ای نشده،حالا اون طرف چکشو میخواد، من میگم بریم بانک جلوشو بگیریم میگه میخوام شکایتت کنم.
آیا من محکوم میشم و به زندان میوفتم؟

مشاوره حقوقی چک
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر زندانی ندارد و بابت مفقود شدن جرمی انجام نداده اید ، شما بعنوان ذینفع بایستی اعلام مفقودی چک را بنماییدو اقدامات لازم را بعمل آورید

با سلام

اگر چنانچه چک رمزداروتضمینی مفقود شود، مشمول ماده ۱۴ قانون صدور چک نمی‌شود. این نوع چک مقررات خاص خود را دارد و چک محسوب نمی‌شود در واقع نوعی حواله است. در این حالت می‌بایست طبق ضوابط و بخشنامه بانک مرکزی عمل نمایید
۱. مفقود‌کننده چک رمزدار به شعبه مبدا مراجعه و طی فرم شماره یک مفقودیت چک رمزدار را به شعبه به طور کتبی اعلام می‌کند.
۲. شعبه مبدا پس از احراز هویت دستوردهنده طی فرم شماره ۲ مراتب واریز یا واریز نشدن چک رمزدار را از شعبه بانک مقصد استعلام می‌کند.
۳. شعبه مقصد طی فرم شماره ۳ مراتب واریز یا واریز نکردن چک رمزدار را به شعبه بانک مبدا اعلام می‌کند.
۴. چنانچه پاسخ بانک مقصد مبنی بر واریز نشدن چک رمزدار باشد شعبه مبدا پس از تطبیق نمونه امضای پایین فرم شماره ۳ با نمونه امضای مجاز بین بانکی
تعهدنامه فرم شماره ۴ را در اختیار متقاضی قرار داده که آن را تکمیل و به امضای ضامن مورد وثوق شعبه رسانده و چک قبلی تسویه و چک جدید صادر می‌گردد.

با سلام. خیر بهتر است در این خصوص ضمن اعلام مفقودی از پیشامدهای بعدی جلوگیری نمائید.