چگونه مغازه ام را تخلیه کنم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۳۸ #04294339

با درود، مستاجر سال ۸۳ سرقفلی را از مستاجر سابق خریده بود و قرارداد عادی داشت که دعوای خلع ید مطرح کردم لاکن دادگاه رد کرد و رای به ذیحقی مستاجر داد حال چگونه مغازه ام را تخلیه کنم؟ حاضرم کسب و پیشه پرداخت کنم ولی قبول نمیکند اگر نیاز شخصی بدهم دادگاه قبول میکند؟ قرارداد مستاجر فعلی با مستاجر قبلی مربوط به بعد از سال ۱۳۷۶ است قرارداد اجاره هم با وی ندارم میتوانم الزام به تنظیم قرارداد رسمی بدهم بعد از انقضای مدت به استناد قانون ۷۶ سرقفلی که قبلا پرداخته را به نرخ عادله روز به وی پرداخت کنم و تخلیه اش کنم؟

مشاوره حقوقی دستور تخلیه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اگر انتقال مال و تغییر شغل و هر عنوانی که طبق قانون مستاجر حق این اعمال و موارد را بدون اذن و اطلاع مالک نداشت اقدام نمایید

با سلام، با توجه به ماده ۱۴ قانون روابط مؤجر و مستاجر در صورت وجود هر یک از شرایط ۹گانه ذیل، مؤجر می‌تواند تخلیه ملک را از دادگاه بخواهد:
۱- در موردی که مستاجر مسکن بدون داشتن حق انتقال به غیر در اجاره‌نامه و یا در موردی که اجاره‌نامه‌ای در بین نباشد مورد اجاره را کلا یا جزئا‌به هر صورتی که باشد به غیر واگذار نموده یا عملا از طریق وکالت یا نمایندگی و غیره در اختیار و استفاده دیگری جز اشخاص تحت‌الکفاله قانونی خود‌قرار داده باشد؛
۲- در موردی که عین مستاجره به منظور کسب یا پیشه و یا تجارت خود مستاجر اجاره داده شده و مستاجر آن را به عناوینی از قبیل وکالت یا‌نمایندگی و غیره عملا به غیر واگذار کند بدون این که طبق ماده ۱۹ این قانون با مستاجر لاحق اجاره‌نامه تنظیم شده باشد؛
۳- در صورتیکه در اجاره‌نامه محل سکنی حق فسخ اجاره هنگام انتقال قطعی شرط شده باشد مشروط به این که خریدار بخواهد شخصا در‌مورد اجاره سکونت نماید و یا آن را برای سکونت اولاد یا پدر یا مادر یا همسر خود تخصیص دهد. در این صورت اگر خریدار تا سه ماه از تاریخ انتقال‌ملک برای تخلیه مراجعه ننماید درخواست تخلیه به این علت تا انقضای مدت اجاره پذیرفته نمی‌شود؛
۴- در صورتیکه مورد اجاره محل سکنی بوده و مالک پس از انقضای مدت اجاره احتیاج به مورد اجاره برای سکونت خود یا اشخاص مذکور در‌بند فوق داشته باشد؛
۶- هر گاه مورد اجاره محل سکنی در معرض خرابی بوده و قابل تعمیر نباشد؛
۶- در صورتیکه از مورد اجاره محل سکنی بر خلاف منظوری که در اجاره‌نامه قید شده استفاده گردد؛
۷- در مورد محل کسب و پیشه و تجارت هر گاه مورد اجاره برای شغل معینی اجاره داده شده و مستاجر بدون رضای موجر شغل خود را تغییر‌دهد مگر این که شغل جدید عرفا مشابه شغل سابق باشد؛
۸- در صورتیکه مستاجر در مورد اجاره تعدی یا تفریط کرده باشد؛
۹- در صورتیکه مستاجر در مهلت مقرر در این قانون از پرداخت مال‌الاجاره یا اجرت‌المثل خودداری نموده و با ابلاغ اخطار دفترخانه‌تنظیم‌کننده سند اجاره یا اظهارنامه (‌در موردی که اجاره‌نامه عادی بوده یا اجاره‌نامه‌ای در بین نباشد) ظرف ده روز قسط یا اقساط عقب افتاده را نپردازد. ‌در این مورد اگر اجاره‌نامه رسمی باشد موجر می‌تواند از دفترخانه یا اجرای ثبت صدور اجرائیه بر تخلیه و وصول اجاره‌بها را درخواست نماید.