آیا با وجود وکالت بلاعزل موکل خود میتواند انجام کارهای محول را انجام داده؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۹۱ #01713272

با سلام خدمتتان عارضم بنده چهار سال پیش با یه نفر طبق یه توافقی خودرو لیزینگی و اقساطی خودرو طبق یه توافقنامه و وکالت بلاعزل بطرف واگذار کردم و بعد از مدتی طرف بعلت عمل نکردن ب تعهداتش از طریق دادگاه معامله را باطل و وکالتنامه اعطایی بلاعزل را نیز ابطال کردم و بعد از درخواست استرداد و توقیف خودرو بعد از چهارسال موفق به توقیف خودرو از شخص دیگری که اذعان میکنه خودرو را از طریق همان وکالتنامه که ابطال کرده بودیم و طرف از روند کار بیخبر بود خریده و تمامی اقساطشو پرداخت نموده من از طریق دستورهای قضایی ماشین را گرفتم و طرف سوم طرح دعوی کرده علیه من در صورتیکه نه من طرفو میشناسم نه باهاش معامله ای کردم و از طرف شخص قبلی اغفال شده خواستم بدونم روند کار چی میشه

مشاوره حقوقی قراردادها
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و وقت بخیر.
اول اینکه در صورت اعطای وکالت باعزل،موکل باز هم میتواند خودش اقدام به انجام موضوع وکالت نماید مگر اینکه این حق را از خودش ساقط کرده باشد.
ثانیا در خصوص موضوع شما باید بررسی شود که انتقال بعدی نفر دوم،یعنی خریدار شما،قبل از انحلال معامله و ابطال وکالتنامه بوده یا بعد از آن.اگر قبل از آن بوده،انتقال خودرو به نفر سوم صحیح بوده و شما صرفا میتوانید از همان خریدار خود یعنی نفر دوم مطالبه ثمن خودرو را بکنید،اگر بعد از آن بوده،خودرو متعلق به شماست و نفر سوم باید از فروشنده خود یعنی نفر دوم مطالبه ثمن و غرامات خود را بکند.
موفق باشید

موکل نیز می تواند مورد وکالت را انجام دهد مگر به نحوی منع گردیده باشد

درود بر شما ،مستحضر باشید چنانچه در وکالتنامه موکل از انجام مورد وکالت منع نشده باشد، بله قابل انجام است

با درود در وکالت بلاعزل موکل می‌تواند مورد وکالت را انجام دهد مگر از انتقال و انجام مورد وکالت منع شده باشد

با سلام
چنانچه انتقال خودرو پس از ابطال وکالت بوده معامله قانونی نبوده و شخص سوم باید برای دریافت مبلغ پرداختی و خسارات وارده به شخص دوم مراجعه کند

شخص سوم باید به طرفیت فروشنده اقدام و ثمن خود را مطالبه نماید.
در وکالت بلاعزل در صورتیکه اقدام توسط موکل ساقط نشده باشد موکل می تواند موضوع وکالت را انجام دهد