چرا قاضی حکم توقیف ودیعه منزل را نموده؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱,۴۵۰ #00769968

با سلام
پول رهن خونه قابل توقیفه؟
امروز خانمم رفته نامه برده پیش صاحب خونه و از اجرای احکام حکم توقیف رهن خونه رو گرفته، الان چی میشه؟
قابل رفع توقیف است؟
ممنون میشم کامل توضیح بدید و چرا قاضی اجرای احکام این حکم و داده؟

مشاوره حقوقی مهریه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
طبق بند ز-ماده۲۴قانون محکومیتهای مالی مبلغی که در ضمن عقد اجاره به موجر پرداخت می‌شود، مشروط بر اینکه پرداخت اجاره‌بها بدون آن موجب عسر و حرج گردد و عین مستاجره مورد نیاز مدیون بوده و بالاتر از شان او نباشد از مصادیق مستثنیات دین است. لذا وجه الرهانه نیز به تبع بند مذکور درصورت حصول شرایط مذکور در ان بند قابل توقیف نیست ومیتوانید اعتراض خودرا به مرجع توقیف کننده اعلام نمایید

طبق نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه ، مبلغ ودیعه متعلق به مستاجر که به اعتبار آن مورد اجاره بعنوان محل سکونت و تنها سرپناه فرد در اختیارش قرار گرفته است .جزء مستثنیات دین محسوب می شود و مشمول بند الف ماده ۵۲۴ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی وانقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ است و قابل توقیف برای استیفای محکوم به نیست .
اما این صرفا یک نظریه حقوقی است و لازم الاتباع نیست.

با سلام
مبلغ رهن منزل مسکونی جز مستثیات دین هست .

پول پیش خانه جزء مستثنیات دین بوده و قابل توقیف نیست و در صورت توقیف نیز می توانید با استناد به مستثنیات دین بودن مبلغ رهن خانه درخواست رفع توقیف نمایید مگر اینکه مبلغ ودیعه بیشتر از حد متعارف باشد که در اینصورت مبلغی بابت تهیه مسکن در حد متعارف به زوج داده می شود و مازاد بر آن بابت مهریه به زوجه پرداخت می شود

با سلام ووقت بخیر
اگر به غیراز مبلغ رهن این ملک اموال دیگری داشته باشید آنها قابل توقیف می باشند و درصورتی که فقط همین مبلغ رهن ملک کل دارایی شما هست میتوانید درجلسه دادگاه دفاعیات خودرا مبنی بر اینکه این مبلغ جز مستثیات دین هست مطرح کنید و از توقیف خارج کنید .