لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

قتل

مشاوره حقوقی با وکیل قتل

حسام سلحشور فائزه احمدی رضا مهربانی
۱۳ متخصص در حوزه قتل هم اکنون آنلاین هستند
۲,۳۹۱ دیدگاه
۴.۸
متخصصین
۲.۶ هزار
متخصص فعال
خدمات
۰
خدمت ارائه شده
خدمات مرتبط با حوزه قتل
مشاوره تلفنی، آنلاین و حضوری مشاوره حقوقی قتل
برای دریافت مشاوره کلیک کنید
انتخاب وکیل متخصص وکیل قتل
وکیل خود را پیدا کنید
وکلای آنلاین آماده ارائه خدمت

سریع و بدون اتلاف وقت از میان وکلای آنلاین سایت فرد مورد نظر خود را انتخاب و مشاوره خود را دریافت کنید.

شتاب‌دهی
شتاب‌دهی
شتاب‌دهی
شتاب‌دهی
شتاب‌دهی
شتاب‌دهی
شتاب‌دهی
شتاب‌دهی
شتاب‌دهی
شتاب‌دهی
شتاب‌دهی
شتاب‌دهی
شتاب‌دهی
شتاب‌دهی
شتاب‌دهی
شتاب‌دهی
شتاب‌دهی

 امروزه بسیاری از افراد درگیر مسائل کیفری و جزایی بوده و بسیاری از آن‌ها در راهرو دادسرا و دادگاه، درگیر مسائل حقوقی می‌باشند. به همین دلیل نیز آگاهی از مباحث قانونی می‌تواند تا حد زیادی حائز اهمیت باشد. نکته مهمی که در این بین وجود دارد این است که مسائل کیفری و جرائم صورت گرفته می‌تواند فرد را درگیر تبعات زیادی نماید به همین دلیل نیز استفاده از تجربیات وکیل مفید فایده خواهد بود. یکی از مهم‌ترین جرائم مطرح شده در قانون، قتل است. استفاده از دانش و تجربیات وکیل متخصص در قتل می‌تواند تا حد زیادی شما را به حقتان نزدیک کرده و یا چوبه دار را از شما دور کند. در صورتی که با چنین مسئله حساسی مطرح هستید، گروه وکلای یاسا می‌تواند گزینه خوبی برای دریافت مشورت و واگذاری امور برای پیگیری باشد.

قتل چیست؟

قتل از جمله جرائمی است که در تمامی جوامع بشری منفور است و تمامی دولت‌ها برای آن مجازات خاصی در نظر گرفته‌اند. برخی از کشورها مانند ایران به‌واسطه شرع، حکم به قصاص قاتل در صورت قتل عمد می‌دهند اما برخی از کشورهای اروپایی و آمریکایی، با توجه به آموزه‌های حقوق بشری، مجازاتی مانند حبس را برای قاتل در نظر می‌گیرند. اما نمی‌توان هیچ کشوری را پیدا کرد، که نسبت به گرفتن جان شهروندان خود، بی‌تفاوت باشد. به همین دلیل هم بررسی دقیق قتل از ضروریات است.

انواع قتل

قانون مجازات اسلامی در ماده ۲۸۹، به بیان انواع قتل پرداخته و آن را به ۳ دسته تقسیم کرده است:

قتل عمد

در ماده ۲۹۱ قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۹۲ در خصوص قتل عمد آمده است که اگر فردی قصد انجام فعلی را داشته باشد و بداند که این کار باعث مرگ می‌شود و آن را انجام دهد، قتل عمدی محسوب می‌شود. به‌عنوان مثال فرد می‌داند که فروکردن چاقو در قلب موجب مرگ می‌شود و با قصد و آگاهی، چاقو را در قلب فرد دیگر فرو می‌کند.

در ادامه بیان‌شده است که اگر عمل انجام شده توسط قاتل نوعاً کشنده نباشد اما به دلیل ویژگی‌های خاص مقتول موجب مرگ او شود و قاتل از این ویژگی‌ها آگاه باشد، در این صورت نیز قتل، عمدی محسوب می‌شود. مثلاً قاتل می‌داند که مقتول مبتلا به بیماری هموفیلی است و در صورت خونریزی، خون او بند نیامده و منجر به فوت او می‌شود. با این حال با قصد انجام فعل و آگاهی از بیماری، مشتی را به بینی او زده و موجب خونریزی می‌شود. در اینجا نیز عمل انجام شده قتل عمد است. اثبات این مسئله که قاتل نسبت به وضعیت خاص مقتول آگاهی داشته است یا خیر می‌تواند تا حد زیادی در میزان مجازات او مؤثر باشد. به همین دلیل نیز استفاده از دانش و تجربه وکلای متخصص در این زمینه می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. بهتر است در این خصوص با وکیل متخصص در قتل مشورت کنید.

قتل شبه عمد

در توضیح قتل شبه عمد می‌توان گفت هرگاه که قاتل قصد انجام کاری را داشته باشد اما قصد کشتن فرد را نداشته باشد و اتفاقاً فرد بمیرد، قتل، شبه عمدی است. به‌عنوان مثال هرگاه فردی به کمر فرد دیگر بزند و همین امر موجب تنگی نفس او شده و مرگ را به دنبال داشته باشد، در این مثال، قتل صورت گرفته شبه عمدی است. زیرا قاتل قصد زدن داشته است اما قصد مرگ نداشته است و نوعاً نیز عمل انجام شده به مرگ منجر نمی‌شود.

اگر فرد قاتل به موضوع جنایت جهل داشته باشد نیز، قتل انجام شده شبه عمد است. به‌عنوان مثال به جنگل و به‌قصد شکار رفته و با دیدن خرسی به او شلیک می‌کند و پس از شلیک متوجه می‌شود که به‌اشتباه انسان را خرس دیده است. در این مثال قتل شبه عمدی است.

اگر قاتل به سبب تقصیر مرتکب قتل شود نیز قتل شبه عمدی است. تقصیر اعم از تعدی (زیاده‌روی) و تفریط (کوتاهی) است. مثلاً در تخلفات رانندگی، قتل صورت گرفته را شبه عمدی می‌دانند. فاصله کمی بین قتل عمد و قتل شبه عمد وجود دارد. به همین دلیل نیز اثبات این مسئله که قصدی در کار نبوده است، می‌تواند در میزان سنگینی جرم مؤثر باشد. به همین دلیل نیز ما به شما پیشنهاد می‌کنیم در صورتی که با چنین مشکلی مواجه شده‌اید، حتماً با وکیل متخصص در قتل مشورت نمایید. گروه وکلای یاسا با دارا بودن تجربیات متعدد در این زمینه گزینه مناسبی برای کمک به شما است.

قتل خطای محض

جنایت در موارد زیر خطای محض محسوب می‌شود:

  1. در حال خواب و بیهوشی باشد. که در این مثال به دلیل فقدان قصد و انگیزه، قتل خطای محض است.
  2. قتل توسط صغیر و مجنون ارتکاب یابد. باید توجه داشت که صغیر و مجنون از قوه عقل مناسب برخوردار نبوده و درنتیجه نمی‌توان قصدی برای آن‌ها متصور شد.
  3. جنایتی که در آن نه قصد فعل وجود داشته باشد و نه قصد نتیجه. مثلاً تیری به‌قصد شکار رها می‌شود و اتفاقاً به انسانی برخورد کرده و منجر به فوت او می‌شود.

مجازات قتل

قتل به‌عنوان یکی از سنگین‌ترین جرائم در تمامی کشورها دارای مجازات است. همراهی وکیل متخصص در قتل می‌تواند تا حد زیادی در زمینه کاهش مجازات قتل مؤثر باشد. در قانون مجازات اسلامی کشورمان نیز مجازاتی برای جرم قتل در نظر گرفته شده است که به آن می‌پردازیم.

  1. قصاص نفس و کشتن قاتل
  2. پرداخت دیه از طرف قاتل

این دو نوع مجازات با در نظر نوع قتل صورت گرفته تعیین خواهد شد. توجه داشته باشید که برای تمامی انواع قتل نمی‌توان حکم به قصاص قاتل داد زیرا تنها در یک مورد قاتل با قصد و آگاهی قبلی دست به قتل میزند. درنتیجه قانون‌گذار تنها در صورت بروز قتل عمدی، این امکان را برای خانواده و ولی دم مقتول به وجود آورده است که تقاضای قصاص قاتل را داشته باشند. اما در قتل شبه عمدی و خطای محض، تنها می‌توان از قاتل دیه نفس را دریافت کرد.

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که در قتل عمد نیز می‌توان دیه گرفت. خانواده مقتول در قتل عمد نیز می‌توانند رضایت به دریافت دیه داده و از قصاص قاتل بگذرند؛ اما نمی‌توان وجه دریافتی را دیه نامید. زیرا این مبلغ کاملاً وابسته به توافق طرفین بوده و می‌تواند مبلغی بالاتر و یا کمتر از میزان دیه شرعی باشد. در صورتی که خانواده مقتول به‌صورت کلی از قصاص و دیه گذشت نمایند، دادگاه می‌تواند با توجه به پرونده و ادله موجود، مجرم را به ۳ تا ۱۰ سال حبس محکوم کند.

بر طبق ماده ۷۱۴ قانون مجازات اسلامی تعزیرات، در صورتی که قتل شبه عمد صورت گرفته ر اثر تخلفات رانندگی باشد، علاوه بر پرداخت دیه، مرتکب به ۶ ماه تا ۳ سال حبس نیز محکوم خواهد شد. استفاده از تجربیات وکیل متخصص در قتل می‌تواند شما را در این مسیر سخت یاری کند.

مهلت پرداخت دیه در قتل

همان‌طور که بیان شد، در قتل عمد می‌توان به گرفتن وجه‌المصالحه رضایت داد و از قصاص گذشت کرد. در این صورت قاتل ۱ سال زمان دارد تا مبلغ توافق شده را بپردازد.

قانون‌گذار برای قتل شبه عمد صورت گرفته به قاتل 2 سال زمان داده تا دیه را پرداخت کند.

در صورت بروز هرگونه قتل خطای محض، پس از اثبات خطای محض بودن، قاتل ۳ سال زمان دارد تا وجه معین را بپردازد.

چه کسی باید دیه را بپردازد؟

در قتل عمد و شبه عمد، قاتل مسئول پرداخت وجه‌المصالحه و یا دیه است و در زمان در نظر گرفته شده توسط دادگاه موظف به پرداخت آن خواهد بود. اما در مورد قتل‌های خطای محض، قانون‌گذار رویه متفاوتی را در پیش‌گرفته است که در زیر به آن می‌پردازیم.

در صورتی که قتل با اقرار قاتل و یا خودداری او از اقامه سوگند و قسامه ثابت‌شده باشد، پرداخت دیه بر عهده خود قاتل است.

در صورتی که قتل با بینه (دلیل)، قسامه (قسم) و یا علم قاضی ثابت‌شده باشد، عاقله مسئول پرداخت دیه خواهند بود.

عاقله کیست؟

عاقله بستگان مرد نسبی پدری و مادری هستند که در صورت فوت قاتل می‌توانند از او ارث ببرند. درنتیجه در صورت بروز مشکل نیز باید به او کمک کنند. به همین دلیل نیز قانون‌گذار پرداخت دیه در قتل خطای محض را به‌صورت مساوی بر عهده عاقله قرار داده است. قانون‌گذار معتقد است که اگر کسی در سود موضوعی شریک است، در ضرر آن نیز باید مسئول باشد. به این ترتیب کسانی که در صورت فوت فرد قاتل، امکان ارث بری در آن‌ها وجود داشته است، در زمان سختی نیز مسئول پرداخت وجوهی هستند که بر عهده فرد قرار می‌گیرد.


خلاصه مطلب

قتل به‌عنوان یکی از شدیدترین جرائم، دارای مجازات سنگینی است که بسته به نوع آن دارای مجازات قصاص و یا پرداخت دیه است. قتل را می‌توان به 3 دسته عمد، شبه عمد و خطای محض تقسیم کرد. مجازات قتل عمد قصاص بوده و مجازات قتل شبه عمد و خطای محض پرداخته دیه است. مسئول پرداخت دیه قتل عمد و شبه عمد، قاتل و عاقله نیز مسئول پرداخت دیه قتل خطای محض است. در صورتی که با همچنین مشکلی روبرو شدید، بهتر است قبل از هرگونه اقدامی، با وکیلی متخصص مشورت نمایید. استفاده از دانش و تجربه وکیل متخصص در قتل می‌تواند یاری‌رسان شما باشد.