مشاوره حقوقی در خصوص امور اداری و دولتی
مشاهده خدماتدارای امتیاز ۴.۷ براساس (۱۰۳) دیدگاه مشتریان
با صبرو حوصله اطلاعات بسیار خوبی بهم دادن.تشکر
خوب بود
توضیحاتشون
بسیار حرفه ای و دقیق راه حل کلی رو به من گفتند و به سوالات من جواب دادند
همچنین
اخلاق و برخورد ایشان بسیار عالی و مثال زدنی هست
مرتبطترین وکیل متخصص در حوزه کاری مورد نظر خود را پیدا کنید
سلام با توجه به رای اخیر دیوان عدالت اداری مبنی بر عدم لزوم دارا بودن پروانه وکالت برای تاسیس موسسات حقوقی لطفا راهنمایی بفرمایید پس از این رای فرایند تاسیس موسسات به چه نحوی می شود و اینکه این موسسات می توانند پرونده را جذب و جهت وکالت به وکلا ارائه دهند؟ با تشکر
ثبت موسسه حقوقی تنها با پروانه وکالت امکان پذیر است شما میتوانید با یک وکیل که دارای پروانه وکالت در حوزه مربوطه می باشد با مراجعه به اداره ثبت شرکت ها اقدام به ثبت موسسه حقوقی نمایید در موضوع فعالیت های شما قبول وکالت درج میشود و شما میتوانید پرونده را جذب و وکلا جهت قبول و پیگیری مراحل حقوقی در دادسرا و دادگاه اقدام کنند
با سلام
ثبت موسسه حقوقی نیازی به پروانه وکالت ندارد. تنها در اساسنامه و در قسمت موضوع حتما باید عبارت "با استفاده از وکیل دادگستری" قید گردد.
برای تاسیس موسسات حقوقی که اخیرا بنا به بالا رفتن تعداد آن ، سخت تر از قبل شده است شرایط بسیار سختی وجود دارد.یکی از این شرایط ، در میان اعضای موسس وجود سه وکیل با پروانه وکالت صادره از همان شهری که در صدد تاسیس موسسه حقوقی هستید باشد.در ضمن درخواست ثبت این موسسات در صلاحیت اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری است.اما درصورتی که طبق آیین نامه و کاملا مطابق با قانون به تاسیس اقدام نمودید تمام اموری که به موسسه حقوقی جنابعالی اعطا میشود بایست توسط یک یا گروهی از وکلاء دارای پروانه انجام بگیرد و شما صرفا محلی را برای گردهمایی وکلاء در تخصص های مختلف ایجاد نموده اید.
ماده ۵۵ قانون وکالت میگوید: هرگونه دخالت در امر وکالت و مشاوره حقوقی برای کسانی که فاقد پروانه وکالت هستند، جرم است.
بنابر این تحت عنوان موسسه حقوقی کسانی میتوانند اقدام به ثبت نمایند و عضو موسسان باشند که وکیل دادگستری باشند و با مجوز مرکز کانون وکلا اقدام به فعالیت حقوقی نمایند.
با سلام
شما می توانید با شخصی که دارای پروانه وکالت هست اقدام به ثبت موسسه حقوقی فرمایید
آیا شاکی میتواند به رای دادگاه تجدیدنظر اعتراض کند
سلام- بله می توانید در مدت زمان اعتراض مراجعه کنید و درخواست اعتراض به رای را در صورتیکه قطعی نشده باشد از دادگاه خواستار شوید/.
با سلام
بله هم شاکی و هم مشتکی عنه در مدت مقرر اعتراض می توانند نسبت به رای صادره اعتراض کنند
آرای دادگاه های کیفری اصولا قابل تجدید نظر خواهی و حتی فرجام خواهی هستند. از متن سئوال جنابعالی در بیان شاکی مستفاد میگردد که رای دادگاه شما کیفری است نه حقوقی زیرا در دعاوی حقوقی خواهان و خوانده اصحاب دعوی هستند و دعاوی کیفری شاکی و مشتکی عنه.
در دعاوی حقوقی بعضا غیر قابل تجدید نظر است اما در دعاوی کیفری قاعدتا قابل تجدید نظر ظرف ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ به جنابعالی است.این درخواست را باید به دادگاه صادر کننده رای ارجاع بدهید منظور همان دادگاه بدوی و اولیه به رسیدگی است.
رای تجدید نظر قابل اعتراض نمی باشد ولی بعضی احکام قابل فرجام خواهی می باشد لیکن حق اعاده دادرسی عادی یا طبق ماده ۴۷۷ق.ا.د.م را دارید
اگر رای به ضرر شاکی باشد می تواند طرف مهلت قانونی اعتراض کند
رای دادگاه تجدید نظر رای قطعی است و شاکی میتواند دادخواست فرجام خواهی بدهد ماده ۳۶۶ ق آ د م رسیدگی فرجام خواهی عبارت است از تشخیص انطباق یا عدم انطباق رای مورد درخواست فرجام خواهی با موازین شرعی ومقررات قانونی ماده ۳۶۸ ق آ د م آرای دادگاههای تجدید نظر استان قابل فرجام خواهی نیست مگر در موارد زیر : الف احکام - راجع به اصل نکاح وفسق آن ، طلاق ، نسب ، حجر ووقف ب: قرارهای زیر مشروط به این که اصل حکم راجع به آن ها قابل رسیدگی فرجامی باشد ۱- قرار ابطال یا رد دادخواست که از دادگاه تجدید نظر صادر شده باشد ۲- قرار سقوط دعوا یا عدم اهلیت یکی از طرفین دعوا ( بنابر این بطور قطع رای دادگاه تجدید نظر قابل اعتراض نیست مگر در موارد قانونی ذکر شده در بالا ) در ضمن میتوان به آرای قطعی شده اعاده دادرسی کرد مطابق م ۴۲۶ ق آ د م ۱- موضوع حکم ، مورد ادعای خواهان نباشد ۲- حکم به میزان بیشتر از خواسته صادر شده باشد ۳- وجود تضاد در مفاد یک حکم که ناشی از استناد به اصول یا به مواد متضاد باشد ۴- حکم صادره با حکم دیگری در خصوص همان دعوا واصحاب آن ، که قبلا توسط همان دادگاه صادر شده است ، متضاد باشد ، بدون آنکه سبب قانونی موجب این مغایرت باشد ۵- طرف مقابل در خواست کننده اعاده دادرسی حیله وتقلبی بکار برده که در حکم دادگاه موثر بوده باشد ۶- حکم دادگاه مستند به اسنادی بوده که پس از صدور حکم ، جعلی بودن آن ها ثابت شده باشد ۷- پس از صدور حکم اسناد ومدارکی دبست آید که دلیل حقانیت در خواست کننده اعاده دادرسی باشد وثابت شود اسناد ومدارک یاد شده در جریان دادرسی مکتوم بوده ودر اختیار متقاضی نبوده است م ۴۲۷ مهلت درخواست اعده دادرسی برای اشخاص مقیم ایران ۲۰روز واشخاص خارج از ایران ۲ ماه نسبت به آرای حضوری از تاریخ ابلاغ و نسبت به ارای غیابی از تاریخ انقضای مهلت واخواهی ودر خواست تجدید نظر ودر مواردی که در خواست کننده اعاده دادرسی عذر موجهی داشته باشد طبق ماده ۳۰۶ ق آ دم عمل میشود
درودها ، با رعایت شرایط قانونی، بله
اگر رای برائت مشتکی عنه صادر شده میتواند
سلام در صورتی که شخصی بخواهد برای یک شرکت که در حال راه اندازی هست و با مدارک شخص بنده مباشر تعیین کند . این مباشرت یعنی چه و چه مسولیت هایی برای من داره ؟
گاهی اوقات صاحب جواز و پروانه کسب تصمیم دارد به واسطه تراکم کاری و یا ایجاد دفتری جدید برای معاملات ملکی شخصی را با حق امضای اسناد و قراردادها استخدام کند که این دسته از اشخاص تحت عنوان مباشر با طی تشریفات قانونی و اخذ کارت مباشرت نماید
با سلام و احترام. برای ثبت موسسه حقوقی بدون مجوز وکالت چه مدارکی مورد نیاز هست؟
سلام و احترام.
طی تصمیم مورخ ۱۹/۹/۹۸ هیات عمومی دیوان عدالت اداری، ثبت و تاسیس موسسات حقوقی از قراراطلاع صرفا توسط وکلای دادگستری امکان پذیر میباشد و با این مصوبه بخشنامه سال ۹۱ اداره کل ثبت شرکتها که طی ان الزامی به حضور وکیل دادگستری در ثبت وتشکیل موسسات حقوقی نبود،ابطال گردید.
این بخش از تصمیم هیات عمومی دیوان عدالت در راستای اعمال ماده ۹۱ از مقررات دیوان عدالت اداری میباشد که طی آن در صورت اعتراض بیست نفر از قضات دیوان عدالت اداری موضوع مجددا در هیات عمومی مطرح می گردد که با توجه به اعتراض تعداد زیادی از قضات محترم دیوان عدالت به تصمیم قبلی هیات عمومی مراتب مجدد در هیات عمومی مطرح گردید و با توجه به استدلال و نامه نگاری کانون وکلای مرکز، اینبار هیات عمومی پذیرفت که ایجاد و تاسیس بیضابطه مؤسسات حقوقی و اثرات نامطلوبی که بعضا این موسسات در نظام قضایی و حقوقی کشور ایجاد نمود نیاز به قیود و نظاممندی و ساماندهی و با حضور وکلای دادگستری امکان پذیر میباشد.
در خصوص همین موضوع (موسسات حقوقی) بند اول مصوبه شماره ۴۳۲/۸۰ موضوع جلسه بیستم مورخ ۲۷/۱/۹۷ هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار که نیز ثبت و تاسیس شرکتها و موسسات حقوقی را نیز منوط به کسب اذن از کانونهای وکلا ندانسته و الزامی به استعلام یا اخذ مجوز در زمان ثبت اشخاص حقوقی ندارد و بند دوم ان مصوبه که فعالیت موسسات مذکور پس ازثبت نزد مرجع ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری را نیازمند اخذ مجوز ندانسته نیز با درخواست ابطال ان از سوی کانون وکلا و تعدادی از همکاران که بدوا مورد قبول هیات تخصصی دیوان عدالت قرار نگرفته بود، مجدد در راستای اعمال ماده ۸۴ از قانون تشکیلات دیوان عدالت اداری و با اعتراض تعداد زیادی از قضات دیوان عدالت در هیات عمومی دیوان در همین جلسه مورد بررسی و ابطال گردید.
مهمتر از دو بند قبلی مصوبه این هیات بند سوم از تصمیم مورخ ۲۷/۱/۹۷هیات مقررات زدایی وزارت اقتصاد و دارایی که طی ان کانونها را مکلف به بارگذاری شرایط و مدارک اخذ پروانه وکالت در پایکاه هیات مقررات زدایی کسب وکار مرجع مذکور مینمود نیز توسط دیوان عدالت ابطال گردید.
موفق و پیروز و سربلند باشید
با سلام اخیرا پیش نویس آگهی مجمع عادی سالیانه برای شرکت مان که یک شرکت سهامی خاص است ارسال نموده ایم. فرمت مانند آگهی دوره پیش بود. اما این بار بدلیل اینکه تعداد اعضای هیات مدیره ۲ نفر بوده اند، صورتجلسه توسط اداره ثبت برگشت خورده است. این در حالی است که دوره پیش نیز که صورتجلسه تغییرات مورد پذیرش قرار گرفت، تعداد اعضای هیات مدیره ۲ نفر بودند. این دو نفر از سهامداران شرکت نیز می باشند.
سلام و وقت بخیر
حداقل اعضاء برای تشکیل شرکت سهامی خاص ۵ نفر ،که سه نفر اعضاء اصلی (هیئت مدیره ) و دو نفر بازرس اصلی و علی البدل می باشد.
بایستی علت را از ثبت شرکتها جویا شوید و هر چه گفتند را عمل نمایید . بهرحال صورتجلسه رفع نقص برای شما در سامانه ارسال شده است پیگیری نمایید .
تعداد اعضای هیئت مدیره سهامی خاص ، نبایستی از سه عضو کمتر باشد.
اعضای هیئت مدیره شرکت سهامی عام به صراحت ماده ۱۰۷ لایحه اصلاحی قانون تجارت ۱۳۴۷ نباید از ۵ عضو کمتر باشد، در حالی که راجع به شرکت سهامی خاص هیچ مقرره قانونی وجود ندارد. با ملاحظه ماده ۳ مزبور و نیز اینکه چنانچه تعداد اعضای هیئت مدیره در این شرکت از سه نفر کمتر باشد، اداره امور شرکت در نصاب رای گیری در عمل با مشکل مواجه می گردد، و نیز اینکه از میان اعضای هیئت مدیره یک رئیس و یک نایب رئیس هیئت مدیره باید انتخاب شود، از جهت عملی این تعداد دست کم باید ۳ عضو باشند، چرا که دو عضوی بودن هیئت مدیره موجب بروز مشکلاتی در رای گیری خواهد شد .
بله صحیح اعلام شده و اعضای هیئت مدیره شرکت سهامی خاص حداقل سه نفر هستند.
بله تعداد اعضا هیات مدیره در شرکت سهامی خاص باید حتما حداقل ۳ نفر باشد به علت نص صریح قانون تجارت و لایحه
اطلاع از میزان زمان جهت رفتن به دادسرای مقصد
چند روز فرصت دارم ؟
بدل پرونده رو اواخر اسفند۹۷ گرفتم ببرم دادسرای اردبیل
سلام- مدت زمان نیابت گاهی سه ماه یا بیشتر طول می کشد. بستگی به دادگاه مقصد دارد.
با سلام
علی الاصول بستگی به دادگاه مبدا دارد که چه زمانی را در نظر می گیرد
در این موارد باید در اسرع وقت مراجعه کرد و بهتر است نیابت را تحویل بدهید ونیابت جدید اخذ نمائید
فرصت جهت حضور در مرجع قضایی ازطریق ابلاغیه به شما اعلاممی گردد
مدت زمان نیابت را دادگاه یا دادسرای مبداء در نیابت قضایی اعلام میدارد تا دادگاه مقصد که مامور اجرای نیابت است انجام ودر موعد مقرر در نیابت به دادگاه یا دادسرای مبداء اعلام وپرونده نیابتی را با اعلام نتیجه عودت بدهد
درودها، بستگی به حجم کاری در دادگاه مقصد دارد
با سلام
در اساس نامه شرکت سهامی خاص آمده است:
کلیه اوراق و اسناد بهادار و تعهد آور شرکت با امضای مدیر عامل بهمراه مهر شرکت معتبر می باشد.
آیا مدیر عامل شرکت حق فروش اموال شرکت اعم از منقول و یا غیر منقول را دارد یا خیر؟
به استناد ماده ۱۲۵لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت
مدیرعامل شرکت تنها درحدود اختیاراتی که توسط هیئت مدیره به او داده شده است نمایند شرکت محسوب و از جانب شرکت حق امضا دارد
که گاهی اختیارات وی در اساسنامه پیش بینی می شود
بنابر این باید به محدوده اختیارات تفویض شده به وی مراجعه کرد
سلام
این جمله که در اساس نامه آمده مجوزی برای فروش اموال منقول و غیر منقول شرکت توسط مدیرعامل نیست. اسناد تعهد آور منظور اسنادی است که شرکت را نسبت به ثالث متعهد می کند مانند چک، سفته و ... و شامل نقل و انتقال نمی شود.
اگر در اساس نامه در خصوص فروش اموال شرکت مقرره ای پیش بینی نشده باشد این اختیار با هیئت مدیره است و البت تایید تمامی سهامداران.
باسلام
مدیرعامل صرفا نماینده هیئت مدیره بوده و بیش از هیئت مدیره اختیاری ندارد
وظیفه هیئت مدیره بطور کلی اداره امور شرکت است و در همین راستا حق امضای اوراق و اسنادبهادارو تعهداور شرکت راخواهد داشت که البته این اختیاررا به مدیرعامل و رییس یا نائب رییس ، حسب مورد تفویض می نماید
لکن فروش اموال شرکت جزءاختیارات هیئت مدیره و به طریق اولی مدیرعامل نخواهد بود
چرا که اموال شرکت جزئی از دارایی شرکت بوده که در واقع سهام شرکت محسوب میگرددکه البته سهام مشاع بوده ولذا خارج از ماده۱۱۸ قانون تجارت بوده و قابلیت فروش ندارد مگر در چارچوب اجرای مواد دیگر که انهم در صلاحیت هیئت مدیره نخواهد بود
آیا بابت طلب از یکی از شرکا شرکت با مسئولیت محدود میتوان بعد از صدور اجراییه دستور بازداشت سهم الشرکه ان شخص و جلوگیری از نقل و انتقال سهم الشرکه او را صادر کرد یا خیر؟
و به چه صورت. سرمایه کل شرکت ۱۰۰ میلیون تومان و میزان سهم الشرکه شخص بدهکار ۵۰ میلیون تومان مبلغ چهار مورد طلب به ترتیب ۳۰م، ۶۰م، ۱۰۰ میلیون و ۱۴۰ میلیون تومان جداگانه میباشد.
با سلام و وقت بخیر؛
در خصوص سوال مطرح شده هر شرکتی، بدون توجه به تعداد و نوع مسئولیت شرکاء و سهامدارانش، مسئول پرداخت بدهی ها و انجام تعهداتش می باشد و در صورتی که اموال و سرمایه شرکت برای پرداخت بدهی ها و انجام تعهدات شرکت کفایت نکرد پس از انحلال شرکت، نوبت به مسئولیت شرکاء و سهامداران میرسد که در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سهام شرکا مسئول پرداخت می باشند.
در صورتی
با سلام ووقت بخیر
شرکت موظف به پرداخت بدهی شرکت می باشد و درصورتی که شرکت سرمایه کافی برای پرداخت نداشته باشد میتواند از سهم الشرکه شرکا براساس سهمشان استفاده کرد
با سلام. وضعیت توکیل مدیر عامل انتخابی شرکت در مرحله تاسیس شرکت کدام است؟
با درود فراوان
اگر حق توکیل امضا داشته باشند بایستی وکالتنامه رسمی نیز داشته باشند .
من تا سال ۹۷ مدیر عامل و عضو هیات مدیره شرکت سهامی خاص بودم. و در سال ۹۸ فقط سهامدار هستم. زیان شرکت در سال ۹۷ بیشتر دو برابر سرمایه ثبت شده است طبق سال مالی که به اداره مالیات ارسال شده است. طیق قانون تجارت مفاصا حساب مدیران با گزارش مالی دوره مشخص می شود. حال اینکه هیات مدیره جدید سرکار امده.
می توان درخواست انحلال شرکت بدهم؟
و من هنوز نسبت به زیان سال ۹۷ پاسخگو هستم؟
با سلام
درخواست انحلال با اعضای جدید است
شما باید نسبت به زیان سال ۹۷ پاسخگو باشید
باسلام.
در قانون تجارت در مورد شرکت های تعاونی و سهامی خاص و عام و...وشعب و نمایندگی شرکت های خارجی در ایران، بوسیله دستگاه های متولی و تصمیم گیرنده شرکت منحل می گردد.
لازم به ذکر است که کیفیت مربوط به انحلال و مقام تصمیم گیرنده انحلال شرکتها و حد نصاب آن در انواع شرکت های تجاری متفاوت است.
بنابراین تصمیم به انحلال در اغلب این شرکتهای تجاری در اختیار انحصاری مجمع عمومی فوق العاده است و با اکثریت آراء افراد حاضر در جلسه رسمی مجمع عمومی فوق العاده شرکت منحل می گردد.
همچنین زمان این ثبت انحلال شرکت دارای محدودیت است.یعنی قانونگذار محدودیت زمانی تعیین کرده است که در مورد شرکت سهامی خاص،شرکت پس از انحلال باید ظرف ۵ روز موضوع انحلال را به مرجع ثبت شرکت اطلاع دهد.
توضیح آنکه با توجه به بخشی از ماده ۲۰۹ لایحه اصلاحی قانون تجارت، تصمیم راجع به انحلال و اسامی مدیر یا مدیران تصفیه و نشانی آنها باید با رعایت ماده ۲۰۷ لایحه اصلاحی قانون تجارت، باید ظرف مدت ۵ روز از طرف مدیران تصفیه به مرجع ثبت شرکت اعلام شود تا پس از ثبت برای اطلاع عموم در روزنامه رسمی و روزنامه کثیر الانتشاری که اطلاعیه ها و آگهی های مربوط به شرکت در آن نشر می گردد آگهی شود.
اما در مورد شرکت های با مسئولیت محدود، تضامنی، تعاونی، نسبی، مختلط سهامی و مختلط غیر سهامی چنین محدودیتی وجود ندارد و در عمل نیز کارشناسان اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری فقط در مورد شرکت سهامی خاص، رعایت مهلت ۵ روزه را بررسی می نمایند.
حال در خصوص مسولیت مدیرعامل در شرکت سهامی:
مسئولیت های مدیرعامل یک شرکت سهامی را می توان در دو گروه طبقه بندی کرد :
الف_ مسئولیت های که اساسنامه شرکت و یا مصوبات مجمع عمومی شرکت برای مدیرعامل همان شرکت پیش بینی کرده است.
ب_ مسئولیت های که قانون تجارت و سایر قوانین کشور همچنین قانون مالیات های مستقیم برای مدیرعامل شرکت های سهامی به طور اعم در نظر گرفته است.
این گروه از مسئولیت ها، حداقل مسئولیت های است که فرد مدیرعامل با آن مواجه می باشد و اساسنامه شرکت و یا مصوبات مجمع عمومی آن نمی توانند آن را کاهش دهند. در ماده ۱۴۲ (لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت) همین طبقه بندی مسئولیت های مدیرعامل به شرح ذیل بیان شده است :
مدیران و مدیرعامل شرکت درمقابل شرکت واشخاص ثالث نسبت به تخلف از مقررات قانونی یا اساسنامه شرکت و یا مصوبات مجمع عمومی بر حسب مورد منفردا یا مشترکا مسئول می باشند و دادگاه حدود مسئولیت هریک را برای خسارت تعیین خواهد نمود.
مراد از مدیران دراین ماده و سایر مواد قانون تجارت اعضای هیات مدیره می باشد.
به غیرازطبقه بندی فوق، مسئولیت های مدیرعامل را می توان از جنبه دیگری و از لحاظ (ماهیت تخلف) نیز طبقه بندی کرد :
الف_ مسئولیت حقوقی
ب_ مسئولیت کیفری
که بحث فوق نیز مفصل است و در این محتوی نمیگنجد.
موفق باشید.