آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
تلفن تماس:
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ
بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
با سلام
خواهری دارم که شوهرش یک شخص لاابالی و دزد و در کل بیشتر رذائل اخلاقی را داراست حال خواهر من چطور میتواند از او طلاق بگیرد مثلا سوء اخلاق و رفتارش رو چطور در دادگاه ثابت کنیم؟
موضوع مهریه ارتباطی با موضوع طلاق ندارد. مهریه همواره قابل مطالبه است. اگر ادعاهایی که در خصوص وضعیت اخلاقی زوج بیان کردید در دادگاه ثابت شود ( با شهادت شهود یا حکم قطعی دادگاه کیفری ) می تواند از دلایل زوجه در تقاضای طلاق به جهت عسر و حرج باشد.
با درود
خواهر شما میتواند نفقه مهریه اجرت المثل بگیرید.
لیکن حق طلاق با مرد است مگر زن عسر و حرج خویش را اثبات نماید، راه دشواری است اگر دلایل محکمه پسند دارید اقدام نمایید.
ماده ۱۱۲۹ - در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجرای حکم محکمه و الزام او به دادن نفقه زن می تواند برای طلاق به حاکم رجوع کند و حاکم شوهر را اجبار به طلاق می نماید. همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه.
ماده ۱۱۳۰ - در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند، چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود.
تبصره - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته وتحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می گردد:
۱ - ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.
۲ - اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.
۳ - محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.
۴ - ضرب وشتم یا هرگونه سو رفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.
۵ - ابتلا زوج به بیماری های صعب العلاج روانی یا ساری یا هرعارضه صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.
موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق صادر نماید.
در صورتی که بتواند به واسطه اخلاق شوهر عسر و حرج را ثابت نماید می تواند درخواست طلاق نماید مهریه موضوعی جدای از طلاق است لذا زن می تواند هر زمان مهریه را مطالبه کند
با سلام
اگر اعمال و سوء رفتار زوج در حدی است که باعث ورود ضرر شرافتی و رفتن آبروی ایشان می باشد و از مصادیق عسر و حرج می باشد
زوجه میتواند تقاضای طلاق کند، چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه میتواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن دادگاه طلاق داده می شود
البته اثبات این موضوع بر عهده زوجه است
درضمن اگر زوج حاضر به طلاق نشد، در چنین دعاوی زوجه باید تمامی یا قسمتی از مهریه خود را بذل کند تا دادگاه حکم طلاق رادهد (ممکن است در مواردی که عسر و حرج زوجه بر دادگاه ثابت است، صدور حکم طلاق و اجبار زوج به طلاق مشروط به پرداخت مالی از طرف زوجه نباشد .)
البته مطالبه مهریه با وجود ادعای عسر و حرج ممکن است قاضی را به این نتیجه برساند که خوف ضرر شرافتی در حدی نیست که باعث عسر و حرج باشد