بنیاد وکلا
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا می‌توانم وکالت امور اجاره را به برادرم بدهم؟

پرسیده شده
۴۲ پاسخ ۷۱۶

سلام، من چند ملک مشترک با خواهر و برادران دارم در شهری دیگر. خودم ساکن تهران هستم. ملک‌ها مستاجر دارند ولی مستاجر اجاره پرداخت نمی‌کند! آیا امکانش هست من وکالت مبنی بر پیگیری فقط امور اجاره‌ها به یکی از برادرانم بدهم و برایش پست کنم به آن شهر؟ آیا خود برادرم نمی‌تواند به تنهایی پیگیری قانونی کند و حتما نیاز به وکالت من هست؟

۴۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام برای پیگیری امور اجاره ملک‌های مشاع، هر مالک باید یا خود اقدام کند یا وکالت رسمی به دیگری بدهد

گفتگو با وکلای آنلاین ۶۲ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک ارث و وصیت بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم ملکی و املاک بانکی و مطالبات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار ثبت اسناد و املاک قرارداد و تعهدات بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
بانکی و مطالبات خانواده ملکی و املاک قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شرکت و کسب‌وکار ملکی و املاک خانواده داوری و حل اختلاف قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۵۸۰,۰۰۰ تومان
۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ارث و وصیت ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک خانواده کیفری و جرایم دیوان عدالت اداری
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات شرکت و کسب‌وکار ثبت اسناد و املاک خانواده
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
ارث و وصیت خانواده قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل ملکی و املاک بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات ملکی و املاک خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۱۰,۰۰۰ تومان
۵۸۹,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم فضای مجازی و فناوری خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک قرارداد و تعهدات ارث و وصیت کیفری و جرایم کار و تأمین اجتماعی
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان

درود.امکان وکالت برای پیگیری امور اجاره دارید اما برای امور دادگستری باید وکیل دادگستری داشته باشید.

سلام
بدلیل مشاع بودن یا باید خودتان هم حاضر باشید یا وکالت بدهید...

سلام
بله ممکن است. وکالت رسمی مدنینسبت به اداره امور املاک به دیگری داد

سلام کاربر گرامی چون مشاع است یا باید خودتان پیگیری کنید و یا وکالت بدهید

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

سلام
چون مشاع است یا باید خودتان پیگیری کنید و یا وکالت بدهید

باسلام
در امور حقوقی و در چهارچوب دادگستری باید اصیل یا وکیل دادگستری حضور داشته باشد.

با سلام
بله، برادرتان بدون وکالت شما حق اقدام قانونی ندارد؛ ضمنا این وکالت فقط برای امور اداری است و برای دادگاه، حضور وکیل دادگستری الزامی است.

هر مالک باید یا خود اقدام کند

سلام

امکان وکالت برای پیگیری امور اجاره ارید اما برای امور دادگستری باید وکیل دادگستری داشته باشید

با سلام
راجع به اموری مانند دریافت اجاره بها،تمدید،تنظیم اجاره نامه و متمم آن و غیره می توانید به ایشان وکالت دهید اما در پیگیری امور قضایی خیر

با سلام
بله
میتوانید وکالت کاری به برادر یا هر شخص دیگری اعطا نمایید، در نظر داشته باشید صرفا در مواردی که مد نظرتون هست وکالت کاری بدید نه تام الاختیار یا فراتر از مورد نظرتان.

سلام وقت بخیر، جهت پیگیری قضایی نیاز به وکیل دادگستری دارید اما میتوانید به برادرتان وکالت دهید تا ایشان برای پیگیری امور وکیل دادگستری بگیرند.

با سلام و احترام، براساس قوانین و مقررات موجود، اگر در خصوص پیگیری امور مدنی و مواردی ازین قبیل بود بله امکان وکالت دادن به شکل مدنی به برادرتان بود، اما با توجه به اینکه شکایتی در خصوص پیگیری اجاره بهای معوقه قرار است طرح شود، شما میتوانید به برادرتان اختیار گرفتن وکیل دادگستری برای پیگیری پرونده آتی خود را بدهید.

بلخ می توانید به ایشان وکالت بدهید

با سلام ،پیگیری های قضایی صرفا از طریق اصیل یا وکیل دادگستری قابل انجام می باشد.

از باب طرح دعوا در مراجع قضایی با وکالت مدنی می باشد خیر امکان پذیر نیست ولی ممکنه اختیار موکل یعنی برادرتان برای گرفتن وکیل دادگستری جهت طرح دعوا لحاظ شود

اگر منظورتان از باب طرح دعوا در مراجع قضایی با وکالت مدنی می باشد خیر امکان پذیر نیست و لذا درصورتی ممکنه اختیار موکل یعنی برادرتان برای گرفتن وکیل دادگستری جهت طرح دعوا لحاظ شود

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

با سلام
می توانید جهت اعطای نیابت به وکیل دادگستری به برادرتان اعطای وکالت نموده و وکالتنامه را از طریق پست یا هر وسیله دیگری برای ایشان ارسال کنید.

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

باسلام
شما می‌توانید با تنظیم وکالت‌نامه رسمی در یکی از دفاتر اسناد رسمی، به برادرتان وکالت دهید تا صرفا امور مربوط به اجاره املاک مشاع از جمله پیگیری دریافت اجاره، فسخ قرارداد اجاره یا اقامه دعوی علیه مستاجررا انجام دهد.

برای پاسخ به سوال شما، باید چند نکته حقوقی را در نظر بگیریم:

### ۱. **ضرورت وکالت برای پیگیری اجاره‌ها**
- اگر ملک‌ها به صورت **مشاع** (مشترک) بین شما و خواهر و برادرانتان است، هر یک از شرکا به‌تنهایی می‌توانند برای **دریافت اجاره‌بها** اقدام کنند، زیرا هر شریک نسبت به سهم خود از ملک حق دارد.
- اما اگر مستاجر از پرداخت اجاره خودداری کند، برای اقدامات قانونی (مانند **طرح دعوی تخلیه** یا **فروش سهم الشرکه**)، معمولا نیاز به **اتفاق همه شرکا** است، مگر اینکه یکی از شرکا **وکالت** از دیگران داشته باشد.

### ۲. **آیا برادرتان می‌تواند بدون وکالت اقدام کند؟**
- **دریافت اجاره:** بله، او می‌تواند به‌عنوان یکی از مالکین، مستاجر را برای پرداخت اجاره تحت فشار قرار دهد یا حتی به‌صورت جزیی (مثلا برای سهم خود) اقامه دعوا کند.
- **تخلیه یا فسخ اجاره:** خیر، چون این اقدامات نیازمند رضایت تمام شرکاست. اگر شما و دیگران وکالت به او ندهید، او فقط می‌تواند برای سهم خود اقدام کند، نه برای کل ملک.

### ۳. **طریقه دادن وکالت**
- شما می‌توانید یک **وکالتنامه محضری** (ترجیحا با مراجعه به دفتر اسناد رسمی) تنظیم کنید و به برادرتان **وکالت در امور اداری و قضایی مربوط به اجاره و تخلیه** ملک‌ها را بدهید.
- می‌توانید این وکالتنامه را از طریق **پست سفارشی** یا **نمابر** (اگر دفترخانه اجازه دهد) برای او ارسال کنید.
- بهتر است وکالتنامه **خاص** باشد (مثلا فقط برای وصول اجاره یا تخلیه) تا از سوءاستفاده احتمالی جلوگیری شود.

### ۴. **راه‌حل‌های جایگزین**
- اگر همه شرکا توافق دارند، می‌توانید **یک نفر را به عنوان مدیر امور ملک‌ها انتخاب کنید** و با یک **قرارداد مدیریت مشاع** به او اختیار دهید.
- اگر مستاجر اجاره نمی‌پردازد، می‌توانید **به‌صورت جمعی** از طریق اجرای ثبت یا دادگاه برای **تخلیه** یا **فروش سهم‌الشرکه** اقدام کنید.

### نتیجه:
اگر برادرتان بخواهد فقط **اجاره‌ها را وصول کند**، ممکن است بدون وکالت هم بتواند اقداماتی انجام دهد، اما برای اقدامات جدی‌تر (مانند تخلیه یا فسخ اجاره)، داشتن **وکالتنامه محضری** از شما و دیگر شرکا ضروری است. توصیه می‌کنم برای جلوگیری از مشکلات بعدی، حتما یک وکالتنامه رسمی تنظیم کنید.

سلام و درود برادر شما با توجه به اینکه پروانه‌ای وکالت ندارد نمی‌تواند در محاکم حاضر شود ولی می‌تواند برای شما وکیل اختیار کند

با سلام. بله، شما می‌توانید برای پیگیری امور مربوط به اجاره‌ املاک مشترک خود به برادرتان وکالت بدهید. در ادامه به تفصیل به پرسش‌های شما پاسخ داده می‌شود.

امکان اعطای وکالت برای امور اجاره
شما می‌توانید با مراجعه به یکی از دفاتر اسناد رسمی، یک وکالت‌نامه رسمی و قانونی تنظیم کرده و به برادرتان اختیار دهید تا به نمایندگی از شما امور مربوط به اجاره ملک را پیگیری کند. این وکالت‌نامه می‌تواند به طور خاص برای موارد زیر تنظیم شود:

مطالبه و دریافت اجاره‌بها: وکیل (برادر شما) می‌تواند به صورت قانونی اجاره‌های معوقه را از مستاجر مطالبه و دریافت کند.

پیگیری قانونی و طرح دعوی: در صورت عدم پرداخت اجاره، وکیل شما این اختیار را خواهد داشت که علیه مستاجر در مراجع قضایی طرح دعوی کرده و برای مثال، دادخواست تخلیه ملک یا مطالبه خسارت را ارائه دهد.

فسخ یا تمدید قرارداد: وکالت‌نامه می‌تواند شامل اختیاراتی برای تمدید یا فسخ قرارداد اجاره نیز باشد.

برای تنظیم این وکالت‌نامه، شما باید با در دست داشتن مدارک شناسایی خود و اطلاعات هویتی برادرتان و همچنین اسناد مالکیت املاک، به دفتر اسناد رسمی مراجعه کنید. پس از تنظیم و صدور وکالت‌نامه رسمی، می‌توانید اصل آن را برای برادرتان در شهر دیگر ارسال کنید تا اقدامات لازم را آغاز کند.

ضرورت داشتن وکالت برای پیگیری قانونی
در مورد اینکه آیا برادرتان به تنهایی و بدون وکالت از شما می‌تواند پیگیری قانونی کند، پاسخ منفی است. از آنجایی که ملک به صورت مشاع و مشترک بین شما و خواهر و برادران دیگر است، هرگونه اقدام قانونی علیه مستاجر باید با رضایت و نمایندگی تمام مالکین صورت گیرد.

محدودیت اقدام فردی: برادر شما به تنهایی فقط می‌تواند نسبت به سهم خود از ملک ادعا داشته باشد، اما برای طرح دعوی جهت تخلیه ملک یا دریافت کل مبلغ اجاره‌بها که متعلق به همه مالکین است، حتما به وکالت‌نامه رسمی از طرف شما و سایر خواهر و برادران نیاز دارد.

نمایندگی قانونی: بدون وکالت، برادر شما نماینده قانونی شما در دادگاه محسوب نمی‌شود و اقدامات او ممکن است از نظر حقوقی برای احقاق کامل حقوق شما و دیگران کافی نباشد.

بنابراین، برای اینکه برادرتان بتواند به طور موثر و کامل از حقوق همه شما در برابر مستاجر دفاع کند، اعطای وکالت رسمی یک امر ضروری است. این کار روند پیگیری را تسهیل کرده و از بروز مشکلات قانونی در آینده جلوگیری می‌کند.

درود وقت بخیر برای پیگیری امور اداری کارهای خود و مراجعه به ادارات می توانید به برادر خودتان وکالت کاری دهید اما برای مراجعه به دادگستری باید به وکیل دادگستری وکالت دهید.

با سلام و عرض ادب خدمت شما دوست گرامی ،میتوانید به برادرتون در خصوص کارهای اداری و گرفتن وکیل وکالت بدهید ولی برادر شما نمی‌تواند از طرف شما طرح دعوا کند

میتوانید وکالتنامه دارای اختیارات مدنظر خود را تنظیم و به صورت پستی برای برادرتان ارسال کرده یا وکیل دادگستری برای اقدامات خود اخذ نمایید .

می توانید با اخذ وکیل شخصا اقدام نمایید.

باسلام چون ملک مشترک فی مابین شما و خواهر و برادران است لذا مستلزم اعطای وکالت محضری است به احدی از ورثه در محل استقرار ملک می باشد ولیکن در صورت نیاز به اقدام قضایی لازمه اش اعطای وکالت به وکیل دادگستری است.

با سلام
برای پیگیری امور نیاز به وکالت مدنی دارید، شما میتوانید در قکی از دفاتر شهر خود وکالت نامه را تنظیم کنید و برادرتان در دفتراسناد معرفی شده از شهر خودش وکالت نامه ممهور رو پرینت بگیرد. اما با این وکالت نامه به تنهایی نمی تواند در مراجع دادگستری اعلام وکالت کند و حتما باید از طرف شما به یک وکیل دادگستری وکالت دهد.

درود بر شما
برای انجام امور اداری اعطای وکالت امکانپذیر است اما برای طرح دعوی در مراجع قضایی لازم تا به یک وکیل دادگستری وکالت داده شود.
همچنین بدون اعطای وکالت برادر شما نمی‌توانند حتی در انجام امور کاری مربوط به شما اقدامی انجام دهند.

سلام شما میتوانید به برادرتون در خصوص کارهای اداری و گرفتن وکیل وکالت بدهید ولی برادر شما نمی‌تواند از طرف شما طرح دعوا کند

بادرود
بله، شما می‌توانید وکالت‌نامه‌ای برای پیگیری امور اجاره فقط به یکی از برادرانتان بدهید و آن را پست کنید. اگر ملک‌ها به نام همه وراث است، برادرتان بدون وکالت از شما نمی‌تواند به‌تنهایی اقدام قانونی مؤثر انجام دهد.
ولیکن اقدام قضایی فقط مستلزم وکالت به وکیل دادگستری می باشد

درود می توانند در امور اداری از طرف شما اقدام کنند ولی حق طرح دعوا از طرف شما را ندارند می بایست یا خودتان یا وکیل دادگستری اخذ نمایید

با سلام
پیگیری های قضایی صرفا از طریق اصیل و یا وکیل دادگستری قابل انجام است

عرض سلام و احترام،برای امور غیر قضائی می توانید وکالت مدنی دهید ولیکن در امور قضائی بایستی به وکیل دادگستری وکالت اعطا نمائید.

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

با سلام
پیگیری‌های قضایی می‌بایست از جانب اصیل یا وکیل دادگستری انجام شود و شما می‌توانید وکالتی به برادر خود بدهید تا ایشان نیز به وکیل دادگستری مراجعه نمایند

باسلام و درود
بله شما می توانید برای امور اداری و مدنی( نه قضائی ) به برادرتان وکالت محضری جهت پیگیری امور و مطالبه اجاره بها دهید..
ولی در صورت نیاز به طرح دعوی حقوقی در محاکم قضائی ایشان نمی تواند اقدامی انجام دهد و صرفا می تواند بر اساس آن وکالتنامه برای شما وکیل اخذ نماید و لا غیر..چون در غیر این صورت مراجع کانون وکلا و مرکز وکلا که اعطای پروانه وکالت می نمایند بی اثر بوده و اشخاص بر اساش همین وکالتنامه محضری اقدام به پرونده گرفتن و پیگیری امور دیگران میشدند!!

سلام،موجر بعنوان خواهان می تواند علیه دادخواست اجاره بهاء اقامه نمایید،
اصالتا یا اینکه توسط وکیل دادگستری این موضوع مطرح کند

با سلام برای پیگیری در دادگستری می‌بایست توسط وکیل دادگستری اقدام شود

برای پیگیری اجاره و مراجعه برای گرفتن اجاره میتواند ولی برای پیگیری قضایی خود نمی‌تواند پیگیری کند و باید برای این مسئله وکیل دادگستری بگیرد.

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

سلام
وکالت مدنی اعطا کنید می توانند در امور اداری از طرف شما اقدام کنند ولی حق طرح دعوا از طرف شما را ندارند

باسلام
شما میتوانید وکالت به هر شخصی از جمله بردارتان بدهید توجه داشته باشیدبردارتان با استفاده از آن وکالت صرفا امور اداری و کاری میتواند انجام و پیگیری نماید
چنانچه پیگیری در محاکم قضایی نیاز باشد فقط باید به وکیل دادگستری وکالت داده شود

مشاوره‌های حقوقی مرتبط

۱,۰۸۸ مشاوره حقوقی قرارداد وکالت تا کنون در بنیاد وکلا پاسخ داده شده
۲,۰۲۸ وکیل قرارداد وکالت آماده ارائه خدمت در بنیاد وکلا