لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا حضور تجدیدنظرخوانده‌ها در جلسه صلح الزامی است؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۵۹

در یک پرونده حقوقی ۶ شریک شامل ۵ تجدیدنظرخوانده و یک تجدیدنظرخواه بعد از جلسه دادگاه تجدیدنظر بنا به توصیه دادگاه مبادرت به صلح و سازش خارج از دادگاه نمودند.

سه نفر از تجدیدنظرخوانده‌ها قبلا طی وکالت رسمی به تجدیدنظرخوانده الف اختیار داده بودند از طرف ایشان نسبت به هرگونه توافق با سایر شرکا می‌تواند اقدام کند.

لذا تجدیدنظرخوانده الف نظر به وکالت مذکور مبادرت به امضای صلح و سازش اصالتا از طرف خودش و وکالتا از طرف سه تجدیدنظرخوانده دیگر، در خارج از دادگاه نمود. صورتجلسه نیز تقدیم دادگاه شد.

اکنون در رعایت ماده ۱۸۳ قانون آیین دادرسی اصحاب دعوا باید در جلسه دادگاه حاضر و اقرار به امضای صورتجلسه صلح و سازش نمایند. سوال این است آیا با توجه به وکالتنامه مذکور حضور سه تجدیدنظرخوانده که وکالت به شخص الف داده بودند کماکان در جلسه دادگاه و اقرار به امضای صورتجلسه الزامی است؟

۸ + ۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده
پاسخ بنیاد وکلا
پاسخ بنیاد وکلا

با توجه به ماده ۱۸۳ قانون آیین دادرسی مدنی، در صورتی که طرفین در خارج از دادگاه به صلح و سازش دست یابند، باید این توافق را به دادگاه اعلام و امضا نمایند.

در این مورد خاص که سه نفر از تجدیدنظرخوانده‌ها به تجدیدنظرخوانده الف وکالت داده‌اند، حضور شخص الف به نمایندگی از آن‌ها در دادگاه و امضای صورتجلسه کفایت می‌کند.

بنابراین، حضور سه تجدیدنظرخوانده‌ای که وکالت به شخص الف داده‌اند، به‌طور مستقیم در جلسه دادگاه الزامی نیست.

این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً توجه داشته باشید که ممکن است اطلاعات ارائه‌شده به‌طور کامل دقیق یا قابل اعتماد نباشد. توصیه می‌شود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.

باسلام
می‌بایست شخصا در جلسه حضور یابند اقرار قابل واگذاری به وکیل نیست شخصا باید حاضر شوند.

گفتگو با وکلای آنلاین ۸ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
کیفری قرارداد خانواده ملکی وصول مطالبات ثبت احوال مالیات شرکت ها جرایم اینترنتی داوری ثبت اسناد
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی قرارداد شرکت ها خانواده داوری انحصار وراثت اموال و مالکیت کیفری اجرای احکام
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۳۹۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده کیفری اداره کار قرارداد جرایم علیه اموال ملکی وصول مطالبات جرایم علیه اشخاص انحصار وراثت جرایم اینترنتی ثبت اسناد
شروع قیمت از
۵۲۰,۰۰۰ تومان
۴۲۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
وصول مطالبات خانواده کیفری داوری ملکی انحصار وراثت جرایم اینترنتی ثبت احوال ثبت اسناد جرایم علیه امنیت کشور جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی شرکت ها ثبت اسناد اجرای احکام داوری قرارداد وصول مطالبات اموال و مالکیت
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
کیفری ملکی انحصار وراثت وصول مطالبات جرایم اینترنتی خانواده ثبت احوال جرایم علیه اشخاص جرایم علیه اموال ثبت اسناد قرارداد
شروع قیمت از
۵۴۰,۰۰۰ تومان
۴۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
قرارداد خانواده اجرای احکام ملکی داوری کیفری انحصار وراثت وصول مطالبات اموال و مالکیت جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی خانواده کیفری ثبت احوال اداره کار اجرای احکام جرایم علیه اشخاص انحصار وراثت جرایم اینترنتی وصول مطالبات ثبت اسناد مالکیت معنوی
شروع قیمت از
۴۶۰,۰۰۰ تومان
۳۸۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی وصول مطالبات ثبت اسناد داوری قرارداد جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص خانواده کیفری شرکت ها انحصار وراثت
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۳۹۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده اموال و مالکیت کیفری جرایم علیه اموال قرارداد ملکی انحصار وراثت وصول مطالبات جرایم علیه اشخاص
شروع قیمت از
۵۴۰,۰۰۰ تومان
۴۴۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی خانواده کیفری قرارداد انحصار وراثت جرایم اینترنتی وصول مطالبات ثبت احوال داوری
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۳۹۵,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی دیوان عدالت اداری خانواده اداره کار بیمه ثبت اسناد اجرای احکام قرارداد شرکت ها جرایم اینترنتی کیفری مالیات
شروع قیمت از
۴۷۰,۰۰۰ تومان
۳۸۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده کیفری ثبت احوال جرایم علیه اشخاص قرارداد ملکی جرایم علیه اموال
شروع قیمت از
۴۶۰,۰۰۰ تومان
۳۸۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
جرایم علیه امنیت کشور ملکی کیفری قرارداد ثبت احوال داوری وصول مطالبات خانواده
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی قرارداد ثبت اسناد انحصار وراثت وصول مطالبات خانواده اموال و مالکیت کیفری اجرای احکام جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص داوری
شروع قیمت از
۴۵۰,۰۰۰ تومان
۳۶۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی خانواده جرایم علیه اموال قرارداد وصول مطالبات
شروع قیمت از
۳۰۰,۰۰۰ تومان
۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی خانواده کیفری اجرای احکام داوری قرارداد انحصار وراثت وصول مطالبات اموال و مالکیت ثبت اسناد
شروع قیمت از
۳۰۰,۰۰۰ تومان
۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
قرارداد ملکی انحصار وراثت وصول مطالبات خانواده کیفری ثبت احوال ثبت اسناد اجرای احکام شرکت ها جرایم علیه اشخاص
شروع قیمت از
۳۶۰,۰۰۰ تومان
۲۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
خانواده جرایم علیه اموال اداره کار کیفری اجرای احکام جرایم علیه اشخاص جرایم اینترنتی انحصار وراثت دیوان عدالت اداری وصول مطالبات داوری قرارداد
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
جرایم اینترنتی وصول مطالبات خانواده اجرای احکام جرایم علیه امنیت کشور جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص قرارداد
شروع قیمت از
۴۰۰,۰۰۰ تومان
۳۲۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
انحصار وراثت خانواده اجرای احکام جرایم علیه اشخاص ثبت احوال داوری ملکی قرارداد
شروع قیمت از
۴۱۰,۰۰۰ تومان
۳۳۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ثبت احوال قرارداد وصول مطالبات خانواده کیفری ملکی انحصار وراثت جرایم اینترنتی اداره کار اجرای احکام جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص
شروع قیمت از
۴۴۰,۰۰۰ تومان
۳۵۹,۰۰۰ تومان
ملکی انحصار وراثت کیفری دیوان عدالت اداری خانواده اموال و مالکیت ثبت احوال ثبت اسناد قرارداد
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
خانواده اداره کار اجرای احکام انحصار وراثت وصول مطالبات جرایم علیه اموال بیمه جرایم علیه اشخاص کیفری جرایم علیه امنیت کشور جرایم اینترنتی
شروع قیمت از
۳۶۰,۰۰۰ تومان
۳۰۰,۰۰۰ تومان
ملکی اموال و مالکیت جرایم علیه اشخاص قرارداد کیفری جرایم علیه اموال وصول مطالبات خانواده ثبت احوال ثبت اسناد جرایم اینترنتی اجرای احکام
شروع قیمت از
۳۶۰,۰۰۰ تومان
۲۹۹,۰۰۰ تومان

با سلام بله حضور ایشان یا وکیل دادگستری از جانب ایشان الزامیست

با سلام ،بله الزامیست.

سلام
بر اساس ماده ۱۸۳ قانون آیین دادرسی مدنی، هرگاه سازش خارج از دادگاه واقع شده و سازش‌نامه غیررسمی باشد، طرفین باید در دادگاه حاضر شده و به صحت آن اقرار نمایند. اقرار طرفین در صورت‌جلسه دادگاه نوشته شده و به امضای دادرس دادگاه و طرفین می‌رسد.

در مورد سوال شما، نکات زیر قابل توجه است:

نوع سازش‌نامه: صلح و سازشی که خارج از دادگاه و بدون تنظیم در دفاتر اسناد رسمی انجام شده باشد، "سازش‌نامه غیررسمی" یا "سند عادی" تلقی می‌شود. چنین سازش‌نامه‌ای برای معتبر شمرده شدن، نیازمند حضور طرفین در دادگاه و اقرار به صحت آن است.

الزام حضور طرفین طبق ماده ۱۸۳: ماده ۱۸۳ به صراحت بیان می‌کند که "طرفین باید در دادگاه حاضر شده و به صحت آن اقرار نمایند". کلمه "طرفین" اصولا به معنای اشخاص اصلی دعوا است.

نقش وکالت‌نامه: وکالت‌نامه‌ای که تجدیدنظرخوانده الف از سه تجدیدنظرخوانده دیگر دارد، به او اختیار داده است که از طرف ایشان نسبت به هرگونه توافق با سایر شرکا اقدام کند. بر این اساس، امضای صلح‌نامه توسط الف اصالتا از طرف خودش و وکالتا از طرف آن سه نفر، معتبر است و مفاد سازش‌نامه نسبت به طرفین و وراث و نمایندگان قانونی آنها نافذ و معتبر خواهد بود.

حضور برای اقرار در دادگاه: با وجود اعتبار وکالت‌نامه برای انعقاد صلح، خواست ماده ۱۸۳ برای حضور و اقرار در دادگاه به منظور تایید صحت سازش‌نامه غیررسمی، یک تکلیف شکلی است که قانونگذار برای اطمینان از اراده واقعی طرفین پیش‌بینی کرده است.

اگرچه نماینده قانونی (وکیل) می‌تواند بسیاری از اقدامات قانونی را به نیابت از موکل انجام دهد، در مورد تکلیف خاص حضور و اقرار طبق ماده ۱۸۳، تفسیر غالب و رویه احتیاطی دادگاه‌ها معمولا بر حضور خود اشخاص اصیل استوار است، مگر اینکه وکالت‌نامه به طور بسیار صریح و روشن، اختیار "حضور در دادگاه و اقرار به صحت صلح‌نامه به نیابت از موکل" را نیز به وکیل داده باشد.

در صورتی که طرفین پرونده بدون وجود علت و عذر موجه در دادگاه حاضر نشوند و به صحت سازش‌نامه اقرار نکنند، دادگاه بدون توجه به مندرجات سازش‌نامه، دادرسی را ادامه خواهد داد.

نتیجه‌گیری:
با توجه به صراحت ماده ۱۸۳ قانون آیین دادرسی مدنی که بر لزوم حضور "طرفین" و اقرار آنها به صحت سازش‌نامه غیررسمی تاکید دارد، حضور سه تجدیدنظرخوانده‌ای که به شخص الف وکالت داده‌اند، در جلسه دادگاه برای اقرار به امضای صورتجلسه صلح و سازش، اصولا الزامی است.

هرچند تجدیدنظرخوانده الف به وکالت از آنها صلح‌نامه را امضا کرده و این امضا معتبر است، اما برای تکمیل فرآیند قانونی تایید صلح‌نامه غیررسمی در دادگاه، حضور خود اشخاص برای اقرار لازم به نظر می‌رسد. مگر اینکه وکالت‌نامه رسمی آنها به طور کاملا واضح و مشخص، به تجدیدنظرخوانده الف اختیار داده باشد که نه تنها صلح‌نامه را امضا کند، بلکه در دادگاه نیز حاضر شده و به نیابت از آنها به صحت صلح‌نامه اقرار نماید و دادگاه چنین وکالتی را برای انجام این امر خاص کافی بداند. برای اطمینان کامل، بهتر است این سه نفر در جلسه دادگاه حاضر شوند یا در خصوص کفایت حضور وکیل با اختیارات خاص برای اقرار، از دادگاه استعلام شود.

سلام‌با توجه به سوال شما بله موفق باشید

با سلام و عرض ادب ،بله

با سلام
مطابق با ماده ۲۰۵ قانون آیین دادرسی مدنی بله الزامیست.

مشاوره‌های حقوقی مرتبط