آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
تلفن تماس:
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ
بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
بنده چند مدت پیش با یک خودروی ساینا تصادف کردم و مقصر هستم. خسارت ماشین طرف از بیمه بنده بهطور کامل برای ایشان پرداخت شد. حالا ایشان برای دریافت افت قیمت از بنده شکایت تامین دلیل کرده است.
با توجه به اینکه بیمه بنده هم شخص ثالث بوده و هم بدنه، آیا ایشان باید خسارت را از بنده بگیرد یا شرکت بیمه؟
و اینکه اگر شرکت بیمه به هر دلیلی چه قانونی و چه غیرقانونی از پرداخت مبلغ افت قیمت امتناع کند، آیا بازهم پرداخت افت قیمت با بنده هست یا خیر؟
بر اساس قوانین بیمهای، بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه معمولاً خسارتهای ناشی از تصادف را پوشش میدهند. اما افت قیمت خودرو بهعنوان یک خسارت جانبی ممکن است تحت پوشش بیمه قرار نگیرد.
ماده ۳ قانون بیمه شخص ثالث به صراحت اعلام کرده است که بیمهگر مکلف است خسارات بدنی و مالی ناشی از حوادث رانندگی را جبران کند، اما افت قیمت خودرو معمولاً تحت پوشش بیمه شخص ثالث نیست.
بنابراین، در صورتی که بیمهگر از پرداخت افت قیمت امتناع کند، مسئولیت پرداخت آن به عهده شما بهعنوان مقصر حادثه خواهد بود. در این صورت، شما موظف به جبران خسارت افت قیمت خودرو میباشید.
این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً
توجه
داشته باشید که ممکن
است اطلاعات
ارائهشده
بهطور کامل دقیق
یا قابل اعتماد نباشد. توصیه میشود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.
سلام وقتت بخیر
با توجه به سوال شما و شرایط مطرح شده، پاسخ به شرح زیر است:
۱. مسئولیت پرداخت افت قیمت خودرو
در تصادفات رانندگی، اگر شما مقصر شناخته شده باشید، پرداخت خسارات مالی وارد به خودروی طرف مقابل (زیاندیده) از محل بیمه شخص ثالث شما انجام میشود. اما در مورد خسارت «افت قیمت» خودرو، موضوع کمی متفاوت است:
بیمه شخص ثالث: به طور معمول خسارت مستقیم وارده به خودروی زیاندیده را جبران میکند، اما خسارت افت قیمت (کاهش ارزش خودرو پس از تصادف و تعمیر) معمولا جزو تعهدات اصلی این بیمه نیست و در شرایط عادی پرداخت نمیشود.
بیمه بدنه: خسارت افت قیمت تنها در صورتی قابل پرداخت است که در زمان خرید بیمه بدنه، پوشش افت قیمت به صورت جداگانه انتخاب شده باشد. در غیر این صورت، بیمه بدنه هم این خسارت را پرداخت نمیکند.
۲. حق زیاندیده در دریافت افت قیمت
اگر زیاندیده معتقد است علاوه بر خسارت تعمیر، دچار افت قیمت خودرو شده است، میتواند موضوع را در مراجع قضایی (مانند شورای حل اختلاف یا دادگاه) پیگیری کند. در این حالت، قاضی ممکن است شما را به پرداخت مبلغ افت قیمت محکوم کند، زیرا خسارت افت قیمت در اکثر موارد جزو تعهدات بیمه شخص ثالث یا بدنه نیست و مسئولیت آن بر عهده مقصر حادثه است.
۳. اگر بیمه از پرداخت افت قیمت امتناع کند
اگر شرکت بیمه شما (چه شخص ثالث و چه بدنه) با وجود حکم دادگاه یا شورای حل اختلاف، از پرداخت مبلغ افت قیمت امتناع کند، مسئولیت پرداخت این مبلغ همچنان بر عهده شما (مقصر حادثه) خواهد بود، زیرا بیمهگران طبق شرایط قرارداد و قانون، فقط خسارتهای تحت پوشش را پرداخت میکنند و افت قیمت معمولا جزو این موارد نیست.
در این حالت، اگر شما به حکم اعتراض دارید، میتوانید اعتراض خود را به مراجع بالاتر ارائه دهید تا پرونده مجددا بررسی شود.
جمعبندی
زیاندیده در صورت محکومیت شما، حق دریافت خسارت افت قیمت را دارد.
بیمه شخص ثالث و بدنه، معمولا افت قیمت را پرداخت نمیکنند، مگر در شرایط خاص و با انتخاب پوشش اضافه.
اگر بیمه از پرداخت افت قیمت امتناع کند، مسئولیت پرداخت با شما (مقصر حادثه) است، مگر آنکه در قرارداد بیمه شما یا طرف مقابل پوشش افت قیمت لحاظ شده باشد یا حکم دادگاه به نفع دیگری تغییر کند.
نکته مهم: در برخی موارد، اگر سقف تعهد مالی بیمه شما (شخص ثالث) بیشتر از مبلغ خسارت تعمیر و افت قیمت باشد، ممکن است شرکت بیمه با حکم دادگاه، مبلغ افت قیمت را نیز پرداخت کند، اما این موضوع منوط به نظر کارشناس و رای نهایی مرجع قضایی است.