اگر دلیل ما هیچکدوم ازین دلایل نباشه و به دلایل شخصی بخوایم نام خانوادگی رو عوض کنیم؛ آیا امکانپذیر هست؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۴۲۸ #99794882

ثبت احوال دلایلی رو برای تغییر نام خانوادگی ذکر کرده. اگر دلیل ما هیچکدوم ازین دلایل نباشه و به دلایل شخصی بخوایم نام خانوادگی رو عوض کنیم آیا امکان پذیر هست و از چه راهی؟

مشاوره حقوقی تغییر نام و نام خانوادگی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام، ابتدا به اداره ثبت اگر نشد، دادخواست خود را به دادگاه ارائه کنید

سلا م در مورد تغییر نام با توجه به پرونده های مکرری که بنده داشتم خدمتتون عرض کنم که بیشتر تغییر نام ها در صلاحیت دادگاه عمومی است و برای اینکه تا جاییکه ممکن است شانس شما بیشتر باشد باید یک سری یموارد را در نظر بگیرید این را هم خدمت شما عرض کنم دعوای تغییر نام مانند کلیه دعاوی یکبار رسیدگی می شود لذا پیشنهاد می گردد حتما از طریق سایت از یک متخصص مشاوره بگیرید.

در صورت عدم پذیرش تغییر نام خانوادگی از سوی اداره ثبت می توانید دادخواست تغییر نام خانوادگی را به دادگاه تقدیم نمایید

اگر دلایل شما توسط اداره ثبت احوال مورد پذیرش قرار نگیرد ناچار از طرح تقاضای خود در دادگاه خواهید بود .

سلام . می تونید به دادگاه دادخواستی مبنی بر تغییر نام خانوادگی تقدیم کنید

سلام وقت بخیر.دلیل شما باید یکی از موارد ۱۲گانه اعلام شده باشد از سوی سازمان ثبت احوال باشد.

۱-نام خانوادگی از واژه های نامناسب باشد مانند بیچاره ، قموشی،گرگی

۲- نام خانوادگی بیش از دو کلمه باشد مانند فلاح ناگریز لنگرودی ، امیری پور مقدم

۳- هر گاه تغییر نام خانوادگی به منظور وحدت با نام خانوادگی پدر ، جد پدری ، فرزند ، برادر ، خواهر و عمو باشد.

۴- تغییر نام خانوادگی به منظور وحدت با ناپدری باشد.

۵- هرگاه محکومیت جزایی موثر برای یکی از افراد خانواده پیش آید و داشتن آن نام خانوادگی موجب ننگ و سرافکندگی باشد.

۶- نام خانوادگی از کلمات مذموم یا مغایر با ارزشهای اسلامی باشد مانند بی دین ، شیطان پرست

۷- نام خانوادگی از واژه های منسوب به مناصب یا القاب و عناوین باشد مانند سرهنگ ، خان ، مهندس

۸- نام خانوادگی از اسامی محل یا منسوب به محل نامناسب باشد مانند مشهدی ، اصفهانی

همچنین افراد می توانند در موارد ذیل حذف پیشوند یا پسوند نام خانوادگی خود را درخواست کنند.

۹- نام خانوادگی ترکیبی از یک واژه و نام محل یا منسوب به محل باشد مانند حیدری علی آبادی ، تبریزی مقدم

۱۰- نام خانوادگی ترکیبی از یک واژه و نام ایل یا طایفه باشد مانند محمدی ، قشقایی ، اینانلو صابری

۱۱- نام خانوادگی ترکیبی از یک واژه و نام یکی از مشاغل باشد قاسمی زرگر ، حمیدی طباخ

۱۲- نام خانوادگی ترکیبی از یک واژه ، حرف ، عدد یا کلمه زائد باشد مانند ق یاوری ، نبوی هفت ، نهنگ محسنی