آیا نسبت به این پرونده که دادنامه قطعی برایش صادر شده میتوان تقاضای اعاده دادرسی نمود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۱۵ #99403176

سلام
بنده از شخصی شکایت کلاهبرداری کردم در مرحله دادسرا قرار منع تعقیب صادر شد . به قرار صادره اعتراض کردم و پرونده جهت رسیدگی به اعتراض به دادگاه کیفری ارسال شد و مجددا قرار منع تعقیب تایید شد و دادنامه قطعی صادر شد.
حالا سوال بنده :
سوال اول :
آیا اعاده دادرسی تنها مربوط به احکام است و به قرارهای قطعی مثل قرار منع تعقیبی که حکم قطعی برایش صادر شده نمیتوان اعاده دادرسی کرد یا میتوان؟ یعنی اگر شرایط لازم ( شرایط مندرج در مواد ۴۷۴ و ۴۷۷ آ.د.ک ) فراهم باشد امکان اعاده دادرسی در خصوص قرار قطعی منع تعقیب وجود دارد ؟؟؟ یا اینکه در خصوص قرار ها نمیتوان اعاده دادرسی نمود؟؟
سوال دوم:
حالا با فرض اینکه اگر امکان اعاده دادرسی وجود دارد . پس از آنکه درخواست اعاده دادرسی وفق یکی از مواد ۴۷۴ یا ۴۷۷ ق.آ.د.ک نوشته شد باید آنرا در کجا تمبر زد و از چه طریق برای دیوانعالی ارسال کرد ؟؟ چون دفاتر خدمات این کار را انجام نمیدهند. فلذا درخواست اعاده دادرسی را طی چه مراحلی باید به دیوانعالی کشور فرستاد و به چه نحوی؟؟
سوال آخر:
موضوع شکایت من کلاهبرداری بود . آیا اگر موضوع شکایت را به جای کلاهبرداری بنویسم تحصیل مال از طریق نا مشروع امکان طرح مجدد آن وجود دارد؟ یعنی آیا جرم کلاهبرداری و جرم تحصیل مال از طریق نامشروع هر ۲ یکسان و یک دعوا هستند یا متفاوت هستند و میتوان با تغیر موضوع از کلاهبرداری به تحصیل مال انرا دوباره مطرح نمود؟؟؟؟

مشاوره حقوقی کلاهبرداری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
طبق فرمایش همکار محترم فقط از احکام قطعی میتوان‌ تقاضای اعاده دادرسی مطرح کرد.
جرم کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع دو جرم متفاوت هستند

با سلام
بر اساس ماده ۴۲۶ قانون آیین دادرسی مدنی ، " نسبت به احکامی که قطعیت یافته ... ممکن است درخواست اعاده دادرسی شود " . با توجه به این ماده ، درخواست اعاده دادرسی صرفا نسبت به حکم دادگاه امکانپذیر است . بنابراین ، قرارهای دادگاه حتی قرارهای قاطع دعوا و قرارهای تامینی قابل اعاده دادرسی نمی باشند .
علاوه بر احکامی که به صورت قطعی صادر شده اند ، ( احکام دادگاه تجدید نظر استان ، احکام حضوری دادگاه های نخستین که در دعاوی مالی با خواسته تا سه میلیون ریال صادر شده اند ) ، احکامی نیز که به صورت قابل واخواهی یا تجدیدنظر خواهی از دادگاه نخستین صادر شده اند ( احکام غیابی و احکامی که در دعاوی مالی با خواسته بیش از سه میلیون ریال صادر شده اند و نیز احکام صادره در دعاوی غیر مالی ) و در مهلت مقرر نسبت به آنها شکایت نشده است ، می توانند در صورت تحقق یکی از جهات اعاده دادرسی ، مورد درخواست اعاده دادرسی قرار بگیرند .

باسلام برای اعمال ماده۴۷۷ ازطریق رییس دادگستری اقدام کنید و قابل اقدام است