آیا میتوانم ۳۴ میلیون را پس بگیرم و چگونه؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۰۷ #99268483

سلام مادرم حدود ۶ سال بیماری آلزایمر داشت که خواهرم از ایشان نگهداری می‌کرد. به مادرم از بنیاد شهید حقوق پسر شهیدش ومزایا و وام هایی تعلق می‌گرفت که خواهرم همه اینها را دریافت و استفاده میکرد بدون اینکه حتی هزار تومن ازین پول به وارث دیگری داده شود. همچنین خواهرم م سهم الاجاره مادرم از مغازه پدرم را دریافت میکرد و همچنین مادرم ۴ واحد مسکونی داشت که خواهرم به اختیار خود انها را اجاره میداد و از اجاره بها و پول پیش استفاده میکرد. خواهرم همیشه از دادن مادرم به ما برای نگهداری با بهانه های مختلف امتناع میکرد حتی بدون گرفتن هیچ گونه پول حقوق مادرم برای هزینه های درمانی و خرید داروهایش.
بعد از فوت مادرم و فروش خانه ها خواهرم با ترفند خاصی از بنده و خواهر دیگرم برای دادن ۳۴ میلیون تومن بابت هزینه های درمان و نگهداری امضا گرفتن و از سهم الارث اینجانب ۳۴ میلیون را کم کردن حتی ایشان خودشان پول مستاجران که درخانه ساکن بودند را ندادن و پول پیش از مبلغ کل فروش خانه ها به مستاحرین پرداخت شد . اما اکنون خواهرم مجددا درخواست سهمی به عنوان پرستاری که برای مادرمان انجام داده درخواست کردن. چگونه میتوانم برای تعین تکلیف کردن اموالی که استفاده کرده بدون اینکه سهمی را برای بقیه وراث در نظر بگیرد، اقدام کنم؟
و حق حقوق خود را دریافت کنم؟ آیا میتوانم ۳۴ میلیون را پس بگیرم؟چگونه؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در ارتباط با دریافت اجاره ها و ودیعه مسکن باید بتوانید اثبات نمایید که به جهت بیماری آلزایمر، مادرتان مهجور بوده و قادر به تصمیم‌گیری نبودند و خواهر شما تمام حقوق و اجاره بهای مربوط به مادرتان را دریافت می‌نمودند .در صورت اثبات این موضوع می توانید تمام آن مبالغ را مطالبه نماید
در خصوص دریافت پولی جهت پرستاری از مادرتان، ایشان چون به اختیار خود این کار را انجام داده‌اند و نه در قبال دریافت مبلغی ،زیرا در حال حاضر دارای هیچگونه حقی جهت دریافت هیچ مبلغی نمی باشند
در ارتباط با ۳۴ میلیون چون شما پرداخت آن را امضا نموده اید یعنی پذیرفته اید که ۳۴ میلیون را پرداخت نمایید لذا دیگر امکان استرداد آن وجود ندارد

با سلام
در خصوص مبلغ ۳۴ میلیون تومان با توجه به اینکه امضاء کرده اید در واقع پرداخت این مبلغ را قبول داشته اید و قابل مطالبه نخواهد بود.
در خصوص پرداخت سهم پرستاری بابت نگهداری مادرتان چنین حقی برای ایشان به وجود نیامده و صرفا در صورتی که هزینه های کفن و دفن را داده باشد می تواند با اثبات این امر این هزینه ها را مطالبه نماید.
و اما در خصوص مابقی اموال که خواهرتان در زمان حیات مادرتان از جمله اجاره بها دریافت کرده اند چنانچه اثبات نمایید که مادرتان قدرت تصمیم گیری نداشته اند می توانید با اثبات حجر مادرتان به میزان سهم الارث تان آن مبالغ را نیز مطالبه نمایید.

با سلام از لحاظ قانونی سهمی به نام پرستاری وجود ندارد و چنانچه خواهرتان درخواست کرد میتوانید از پرداخت امتناع کنید در رابطه با ۳۴ میلیون پرداختی شما با توجه به اینکه رسید داده اید ظاهرا رضایت به پرداخت داشته اید مگر اینکه ثابت کنید خواهرتان به نحوی شما را فریب داده است و هزینه درمان کمتربوده است .