ثبت واقعه ازدواج اگر قصد طلاق داشته باشند امکان پذیر است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳,۰۱۰ #99250

با سلام
دوست من هشت سال پیش با خانمی ازدواج دائم کرده است و با گذشت این هشت سال اقدام به ثبت ازدواج در دفتر خانه نکرده است در حال حاضر دارای فرزندی می باشند و مشخصات فرزند در شناسنامه زوجین ثبت شده است در زمان اجرای خطبه عقد توسط عاقد میزان مهریه مشخص شده است اما کاغذی که تنظیم شده است از بین رفته و هیچ سند و مدرکی ندارند. در حال حاضر قصد طلاق دارند.
۱- اگه به دادگاه مراجعه کنند و دادگاه حکم به ثبت ازدواج را بدهد و اگر زوجین در خصوص میزان مهریه به توافق نرسند دادگاه چگونه مهریه را مشخص خواهد کرد؟
۲- قبل اینکه به دادگاه مراجعه کنند آیا میتوانند در خصوص میزان مهریه توافق کنند و در دفتر ازدواج ثبت نمایند و بعد از آن برای طلاق اقدام کنند؟
۳- اگر به دادگاه مراجعه نکنند و با توجه به عدم ثبت ازدواج بدون سیر مراحل قانونی اقدام به جاری کردن صیغه طلاق کنند تکلیف مهریه و حقوق مالی زوجه چگونه خواهد بود؟ زوج چکار میتواند بکند که زوجه در آینده نتواند ادعایی مطرح کند؟
۴-با توجه به اینکه میزان مهریه زوجه مشخص نمی باشد و ثبت رسمی نشده است آیا زوجین می توانند به دفتر اسناد رسمی مراجعه کنند و زوجه در قبال طلاق تمام حقوق مالی خود را ابراء نماید ؟

ببخشید طولانی شد ممنون میشم اگه لطف کنید به همه سوالات جوتب بدین.
تشکر ویژه بابت وقتی که میزارین.

مشاوره حقوقی طلاق
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

1. دادگاه مهر المثل تعیین میکند.

2. بله

3.بدون ثبت ازدواج امکان ثبت طلاق وجود ندارد.

4.بدون ثبت ازدواج خیر