خانم بنده سه ماه است که تمکین نمیکند، نفقه ایام گذشته به وی تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۲۱ #99111239

سلام.خانم بنده سه ماه است در خانه پدرش حضور دارد و حق حبس هم ندارد و از من تمکین نمیکنه اگر دادخوست نفقه دهد و من دادخواست تمکین و اثبات کنم که تمکین نکرده نفقه ایام گذشته به او تعلق میگیرد؟

مشاوره حقوقی نفقه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

عدم تعلق نفقه از تاریخ رای عدم تمکین محاسبه میگردد .
و نفقه ایام گذشته نیز قابل مطالبه است

از زمانی ک تمکین ننموده میتوانید با دلایل لازم، اثبات عدم تمکین نمایید در اینصورت تعلق نمیگیرد

از زمانی که رای الزام به تمکین صادر می‌شود اگر زوجه تمکین ننماید به وی نفقهتعلق نخواهد گرفت ولی معمولا نسبت به زمان ماقبل دادخواست تمکین دادگاه رای به پرداخت نفقه می دهد

باسلام
درصورتی که زوجه تمکین نداشته باشد، نفقه به وی تعلق نخواهد گرفت.مگراینکه اثبات کندسکونت با زوج در یک منزل متضمن خوف ضرر بدنی یا مالی یا شرافتی برای اومی باشد.

نفقه از زمان قطعیت حکم عدم تمکین به زوجه تعلق نمیگیرد بنابراین تا قبل از قطعیت محق در دریافت نفقه میباشد

عدم تعلق نفقه به زوجه از زمان اثبات عدم تمکین و نشوز مشارالیها امکان پذیر است لذا تا زمان صدور حکم قطعی از سوی دادگاه مبنی بر الزام به تمکین زوجه مستحق دریافت نفقه می باشد .

عدم مستحق بودن زوجه برای نفقه ، از زمان عدم تمکین ( ناشزه ) بودن زوجه محسوب میشود یعنی اگر مدتی قبل از عدم تمکین زوجه را نتوانید ثابت کنید زوجه مستحق نفقه خواهد بود