رد درخواست تعدیل اجاره‌بهای سنوات گذشته مالک برای مغازه سرقفلی

پرسیده شده
۸ پاسخ ۶۳ #98696693

با سلام و عرض خسته نباشید، بنده ساختمانی را در سال ۸۱ که مغازه‌ای هم در آن قرار دارد خریداری نموده‌ام و این مغازه به صورت سرقفلی قبل از بنده خریداری شده بود. طی چندین سال مستاجر علی‌رغم تذکرات برای پرداخت اجاره‌بها حاضر نشده و مبلغی ناچیز هرساله سرخود به حساب بنده واریز می‌نمود و حاضر به عقد اجاره‌نامه نیز نمی‌شد. بنده در سال ۹۰ درخواست تعدیل اجاره‌بها دادم و بعد از حدود یک سال مبلغی تعیین شد. حال بعد از گذشت حدود ۱۲ سال در سال ۱۴۰۱ دوباره درخواست تعدیل اجاره‌بها دادم و خواستار تعدیل از سال ۹۳ یعنی سه سال بعد از آخرین تعدیل تا به امروز شدم. دادگاه تجدیدنظر با رد درخواست بنده تاریخ تعدیل را از تاریخ تقدیم دادخواست یعنی سال ۱۴۰۱ محرز دانست و قبل از آن را رد کرد. سوال من این است که آیا کسی بعد از چندین سال درخواست تعدیل سنوات گذشته را بنماید مورد قبول نمی‌باشد با توجه به اینکه تعدیل اجاره‌بها حق قانونی موجر می‌باشد و بعد از گذشت سه سال تمام می‌تواند درخواست تعدیل نماید؟ بابت طولانی شدن متن عذرخواهی می‌کنم.

مشاوره حقوقی ملکی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
درخواست تعدیل اجاره بها از زمان درخواست شما در نظر گرفته میشود.

سلام و عرض ادب
درخصوص درخواست تعدیل اجاره بها چون جنابعالی میتوانسته اید نسبت به درخواست تعدیل اقدام‌ نمایید، اگر اینکار را نکرده اید، وفق قاعده اقدام علیه خود اقدام نموده اید و گویی به دریافت همان میزان مال الاجاره تا سال ۱۴۰۱ راضی بوده اید و لذا قانونا تعدیل از تاریخ درخواست موجر مسموع است و ناظر به گذشته نخواهد شد.

و درصورتیکه مدت عقد اجاره منعقده با ایشان به اتمام رسیده و هنوز اجاره نامه جدیدی تنظیم نشده است؛ درصورتیکه حین خرید ملک توسط شما، میزان سرقفلی ملک از قیمت کل کم شده باشد و نیز در قرارداد سرقفلی اولیه مستاجر با مالک قبلی، حق اجاره به دیگری، از مالک اسقاط نشده باشد؛ پیشاپیش میتوانستید با تسویه مبلغ به نرخ عادله روز، خواهان تخلیه و اجاره آن به دیگری گردید لکن درخواست تعدیل اجاره بها، خودش بطور ضمنی دلالت بر اراده باطنی شما به تمدید عقد اجاره دارد.

با سلام و احترام
متاسفانه مقررات اجاره سرقفلی خلل فراوانی دارد از جمله مبالغ نامتعارف اجاره بها، به هر حال رای صحیح است اما شاید با توجه به اجاره نامه بتوانید مستاجر را تحت فشار قرار داده یا حتی مغازه را تخلیه کنید.

سلام
به دلیل اینکه تعدیل اجاره بها از زمان درخواست پذیرفته می شود و نسبت به گذشته قابل اعمال نیست لذا از سال ۱۴۰۱ می توانید تقاضا نمایید

با سلام،از زمان درخواست تعدیل ،افزایش صورت میگیرد.مشمول گذشته نمی شود.

با سلام
تعدیل اجاره بها ناظر به آینده است و نسبت به اجاره بهای سابق قابلیت اعمال ندارد.

سلام تعدیل اجارخ بها از زمان ثبت دادخواست محاسبه میگردد .