آیا وکیل کاری (خنثی) نسبت به مالکین و پیش خریداران مسئولیت دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۶۹ #98151756

در یک پروژه ساختمانی دو نفر آقا طی صورتجلسه ای دستنویس مقرر شد مسئولیت ساخت ملکی رو به عهده بگیرند و هزینه اش رو از محل آورده مالکین و پیش فروشها بر عهده بگیرند لذا مالکین هم و چند شاهد ذیل اون رو امضا کردند و طی وکالت کاری که در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم یافته است به آن دو نفر وکالت داده شد که تا مرحله اخذ پایان کار و اخذ سند کارها رو انجام دهند، لذا یکی از وکلای کاری بدلیل اختلاف نظر با وکیل کاری دیگر از ابتدا هیچ اقدامی در خصوص احداث ملک انجام نداده و وکالت رو اجرا ننموده ولی یکی دیگر اقدام نموده و جواز ساخت رو بنام خودش گرفته و برگه های شهرسازی و مهندس ناظر و برق و آب و امضا کرده و تمامی قولنامه ها را مشترکا با مالکین امضا کرده و مبالغ پیش فروش رو دریافت کرده (که این موضوع قید نشده توسط سازنده دریافت شده) جهت ساخت و اقدام به ساخت کرده، متاسفانه بدلیل طولانی شدن مدت ساخت فراتر از حد متعارف علی رغم فروش واحدها و داشتن منابع مالی و اقساطی کردن جرائم شهرداری ماده ۱۰۰ و نداشتن پایان کار ساختمان لذا پس از هفت سال هنوز سند صادر نشده و پیش خریداران علیه مالکین شکوایه ارسال میکنند، در نتیجه سند به تعویق افتاده و دو مالک مشکل پیدا کردن و مردم علیه مالکین احضاریه میفرستن از جمله همین سازنده ( وکیل کاری).
سوال بنده این است آیا وکیل کاری ( خنثی) نسبت به مالکین و پیش خریداران مسیولیت دارد؟
یا فقط شخصی که وکالتنامه را اجرا ننموده مسیول خسارات و پس دادن حساب خود به موکلینش هست؟
(ضمنا یک اقرارنامه مبنی بر مسیول دانستن سازنده (وکیل کاری) به امضا ۴ تن پیش خریدار در دست است که وجوه نقدی خود را به سازنده یا همان وکیل کاری که وکالت را به اجرا دراورده داده اند در دست است)

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام باید متن دست نویس و قراردادها مطالعه شود . اما در هر حال اگر کسی تعهدی کرده باید به تعهد خود در موعد مقرر عمل نماید . در غیر این صورت باید الزام او به انجام تعهد خواسته شود .اگر هم وکیل باشد باید حساب دوره وکالت را به موکلین خود ارائه دهد .

وکیل در برابر موکل خود در حدود قرارداد و اختیارات خود، طرف اصلی موکل است و اگر به خاطر قصور یا خطای وکیل متضرر شود میتواند به او مراجعه کند