آیا اگر در معامله ای زمان برای فسخ در نظر گرفته نشود، امکان فسخ در هر زمان وجود دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۷۴ #98139836

با سلام. بنده دکتر دامپزشک هستم و یک داروخانه دامپزشکی را از فردی که کاردان قدیم بود و ( آن زمان به دلیل نبودن افراد تحصیل کرده به ایشان مجوز داروخانه داده بودن ) دو سال پیش خریداری نمودم. در قرارداد نوشته شده واگذاری پنجاه ساله و در بندی از قرارداد آمده که در صورتیکه هریک از طرفین بخواهد قرارداد را فسخ کند باید پنجاه میلیون را به طرف مقابل پرداخت کند، و حرفی از مدت زمان فسخ زده نشده، حالا این آقا بعد از دو سال در حالیکه تمام حق خود را تمام و کمال دریافت نموده میخواهد معامله را فسخ و پنجاه میلیون را بدهد، دادگاه بدوی رای را به نفع من داده و خالا درخواست تجدیدنظر داده. سوال من این است آیا اگر در معامله ای زمان برای فسخ در نظر گرفته نشود،امکان فسخ در هرزمان وجود دارد؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
در عقد قرارداد میبایستی قید میکردید که تا چه مدت بعد معامله حق فسخ دارید یا نه ؟ حال که تاریخی قید نشده برا ی همین کاردان بعد از مدت دو سال حق فسخ نخواهد داشت

با سلام
در ماهیت قرارداد شما چون مدت پنج سال قید شده است خود به خود بعد اتمام مدت قراردادتان نیز فسخ می شود ولی اگر زودتر از موعد قصد فسخ داشته باشند باید وجه التزام را پرداخت کنند مگر در صورتی که شرایطی مهیا شود که طبق قانون بدون پرداخت وجه التزام حق فسخ وحود آید ماهیت قراداد شما عقد بوده و ایقاع نمی باشد و برای فسخ یا اقاله توافق طرفین نیاز است