برادر من را در فرودگاه همراه 7 گرم شیره تریاک گرفتند مجازاتی که قانون برایش درنظر می گیرد چه قدر می باشد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳,۳۷۲ #98044830

با سلام  از جیب شلوار برادر بنده در یک فرودگاه شهرستان 0.7 گرم شیره تریاک کشف کرده اند - افسر ناجا چندین فرم را پر کرده و برادرم امضا کرده و بعد از اینکه تلفنی از قاضی سوال کردند بهش گفتند برو به پروازت برس و یک هفته بعد بیا در همان فرودگاه باید بروی دادگاه تا حکم صادر شود. اولا حتما باید برود و اگر حکم غیابی صادر شود متفاوت از حضوری است؟ دوما مجازاتش چیست - هیچ سابقه ای قبلا نداشته - سوما آِیا باعث سوء پیشینه برایش میشود؟ و آخر اینکه عنوان کند برای مصرف بوده - بگوید اعتیاد دارم - چی بگوید؟

مشاوره حقوقی مواد مخدر
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و احترام

طبق ماده ۵ قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر:

«هر کس تریاک ، شیره، سوخته، تفاله تریاک و یا دیگر مواد مخدر یا روان‌گردان‌های صنعتی را خرید، نگهداری، مخفی یا حمل کند با رعایت تناسب و با توجه به مقدار مواد و تبصره ذیل همین ماده به مجازات‌های زیرمحکوم می شود:

۱ ـ تا پنجاه گرم، تا سه میلیون ریال جریمه نقدی و تا پنجاه ضربه شلاق.
۲ ـ بیش از پنجاه گرم تا پانصد گرم، پنج تا پانزده میلیون ریال جریمه نقدی و ده تا هفتاد وچهار ضربه شلاق.
۳ ـ بیش از پانصد گرم تا پنج کیلوگرم، پانزده میلیون تا شصت میلیون ریال جریمه نقدی وچهل تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و دو تا پنج سال حبس.
۴ ـ بیش از پنج کیلوگرم تا بیست کیلوگرم، شصت تا دویست میلیون ریال جریمه نقدی وپنجاه تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و پنج تا ده سال حبس و در صورت تکرار برای بار دوم علاوه بر مجازاتهای مذکور، به جای جریمه مصادره اموال ناشی از همان جرم ، و برای بار سوم اعدام و مصادره اموال ناشی از همان جرم.
۵ ـ بیش از بیست کیلوگرم تا یکصد کیلوگرم ، علاوه بر مجازات مقرر در بند ۴ به ازا هرکیلوگرم دو میلیون ریال به مجازات جزای نقدی مرتکب اضافه می گردد و در صورت تکراراعدام و مصادره اموال ناشی از همان جرم.
۶ ـ بیش از یکصد کیلوگرم، علاوه بر مجازات جریمه نقدی و شلاق مقرر در بندهای ۴ و۵ حبس ابد و در صورت تکرار اعدام و مصادره اموال ناشی از همان جرم.

تبصره ـ مرتکبین جرایم فوق چنانچه به صورت زنجیره ای عمل کرده باشند و مواد برای مصرف داخل باشد مشمول مجازاتهای ماده ۴ خواهند بود و چنانچه یکی از دو شرط موجود نباشد به مجازاتهای این ماده محکوم می گردند.»

موفق وپیروز باشید

با سلام ووقت بخیر
بهرحال چون فرم هایی را تکمیل کرده اید درصورت سرباززدن امکان پیگیری از طریق مراجع قضایی وجوددارد ودردفاعیات خود استناد کنید به اولین بار بودنتون یا اینکه سابقه ای نداشتد و دفاعیاتی از این قبیل که قاضی بررسی کند.
ماده ۴
هر کس بنگ، چرس، گراس، تریاک، شیره، و سوخته‌ی تریاک را وارد کشور یا صادر کند یا تولید یا توزیع و یا خرید و فروش کند یا در معرض فروش قرار دهد با رعایت تناسب و با توجه به مقدار مواد مذکور به مجازات‌های زیر محکوم می‌شود:
۱- تا پنجاه گرم، تا پانصد هزار ریال جریمه‌ی نقدی و تا پنجاه ضربه شلاق