جرم شهادت ناحق و دروغ چیست؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۴۹ #97795423

سلام. در مورد یک قطعه زمین که متعلق به این جانب است و بدون سند. فردی ادعا کرده بنده آن زمین را به ایشان بخشیده ام و تعدادی شهود هم آن را امضا کرده اند. در دادگاه ثابت شد این برگه جعل سند است. حالا میخواهم علیه شهود شکایت کنم.و خسارت سال هایی که مانع از استفاده اینجانب از آن زمین شده اند را دریافت کنم
جرم شهادت دروغ چیست؟ آیا زندانی دارد؟ چگونه اقدام کنم؟

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

برای تحقق جرم شهادت کذب دو شرط باید وجود داشته باشد:

شرط اول: ادای شهادت دروغ باید در دادگاه (اعم از عمومی و اختصاصی) باشد؛ بنابراین شهادت در خارج از دادگاه و همچنین مراجعی که به آنها دادگاه اطلاق نمی‌شود، شامل جرم شهادت کذب نخواهد بود.شرط دوم: ادای شهادت نزد مقامات رسمی است

با سلام شهادت دروغ در قانون تعریف دارد
هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا به یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده‌میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.
لذا این عمل شهود چون در دادگاه نبوده است مصداق شهادت دروغ نمی باشد اما این بدان معنی نیست که جرم انجام نداده اند ممکن است اتهام آنها جعل یا معاونت در کلاهبرداری و یا ... باشد لذا برای تشخیص جرم به اطلاعات بیشتری نیاز است

سلام، می‌توانید شکایت کیفری کنید و شهادت کذب شلاق دارد