آیا واقعا و قانونا نظر قاضی پرونده در مورد فسخ قرارداد و مبلغ دریافتی صحیح است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۱۸ #97449015

با سلام
من ۳ سال قبل یک واحد اپارتمان از شخصی پیش فروش خریداری کردم و در قولنامه فی مابین در بنگاه معاملاتی املاک صراحتا دو بند که برای من خیلی مهم بود توفق کردیم و قید کردیم: ۱- قید شد که این واحد دارای پارکینگ اختصاصی می باشد و ۲- قید شد که هرگونه سود، تاخیر تادیه، وجه التزام، دیر کرد و... تا قبل از انتقال وام و سند به نام خریدار به عهده فروشنده می باشد. ولی در سند ثبتی از اداره ثبت اسناد و املاک که تحویل گرفته پارکینگ مزاحم قید شده و در سند توضیح داده شده که بنده موظفم در هر ساعت شبانه روز به همسایه خود راه بدهم در صورتی که توافق کرده بودیم پارکینگ اختصاصی بدون مزاحمت برای کسی به من تحویل دهد و در قولنامه نیز قید شده. من درخواست انتقال و بنام زدن سند طبق قولنامه فی مابین به دادگاه ارائه دادم. ولی فروشنده به دروغ ادعای جعل اسناد که من با همکاری بنگاه دار بند ۲ که شرایطش عرض کردم را بعدا اضافه کرده ایم و شکایت کیفری از بنگاه دار کرد که دعوی ایشان به دلیل عدم ارائه مدرک محکمه پسند( به دلیل اینکه قولنامه هر کس دست خودش بوده از روز اول و غیره...) رد شد و بنگاه دار برائت گرفت. من رای دادگاه کیفری را به شعبه حقوقی که پرونده الزام به انتقال سند طبق قولنامه فی مابین هست تحویل دادم و در پرونده گذاشته شد. حالا بعد از سه سال رفت و اومد قاضی پرونده در مورد پارکینگ اختصاصی می گویند چون به دلیل محدودیت جا و فضای ساختمان(از احاظ قانونی) نمی تواند به شما پارکینگ اختصاصی بدهد اگر این پارکینگ را نمی خواهی می توانی فسخ قرارداد کنی و همان مبلغ ۱۰۰ میلیون تومانی که ۳ سال پیش تحویل دادی دریافت کنی ولی من گفتم من فسخ قراردا می کنم ولی به قیمت روز. هر چقدر که الان قیمت خانه هست( حدودا ۶۰۰ میلیون تومان) فروشنده تحویل دهد من هم خانه را به ایشان تحویا می دهم ولی ظاهرا نظر قاضی این بود که نه طبق قانون همان مبلغ ۳ سال پیش یعنی ۱۰۰ میلیون تومان را می توانی تحویل بگیری اگر می خواهی فسخ قرارداد کنی، که من قبول نداشتم. در صورتی این ساختمان ۶ واحد دارد که سه تای آن پارکینگ اختصاصی دارند و ۳ تای دیگر پارکینگ مشاع یا مزاحم که پارکینگ من هست. در صورتی که فروشنده می توانست از روز اول پارکینگ اختصاصی به من دهد چرا که ۲ پارکینگ اختصاصی را برای خودش و برادرش برداشته در صورتی که ما پترکینگ اختصاصی را برای واحد من
در قولنامه قید کردیم. آیا واقعا و قانونا نظر قاضی پرونده در مورد فسخ قرارداد و مبلغ دریافتی صحیح است؟ در صورتی که فروشنده منع قانونی نداشته برای تحویل پارکینگ اختصاصی. همین الان هم می تواند با تعویض پارکینگ خودش با پارکینگ من مشکل را حل کند ولی قبول نمی کند. ممنون میشم اگر لطف کنید راهنمایی بفرمایید.

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
دادخواست الزام به ایفا تعهد بدهید ...

باسلام
هر چند که جهت پاسخ مناسب بهتر است مبایعه نامه رویت گردد اما طبق فرمایشات شما حکم قانونی صادر شده است

با عرض سلام
در این خصوص باید مبایعه نامه بررسی شود
اما به طور کلی
۱.در صورت فسخ معامله، ثمن معامله(سه سال پیش) به شما تعلق می‌گیرد
۲.میتوانید بر مبنای مبایعه نامه در خصوص پارکینگ اختصاصی. دادخواست الزام به ایفای تعهد علیه فروشنده طرح کنید.

با عرض سلام
در این خصوص باید مبایعه نامه بررسی شود
اما به طور کلی
۱.در صورت فسخ معامله، ثمن معامله(سه سال پیش) به شما تعلق می‌گیرد
۲.میتوانید بر مبنای مبایعه نامه در خصوص پارکینگ اختصاصی. دادخواست الزام به ایفای تعهد علیه فروشنده طرح کنید.

سلام رای صادره کاملا مطابق قوانین صادر و خدشه ای بر آن وارد نیست .

با سلام در اینکه اگر بخواهید معامله رو فسخ کنید همون قیمت سه سال پیش به شما تعلق میگیره نه قیمت روز شکی نیست ولی میتوانید با توجه به اینکه فروشنده تعهد داده برای شما پارکینگ اختصاصی تهیه کند دادخواست بدهید