آیا قاضی میتواند از متشاکی دلیل بخواهد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۴۰ #97363250

از فردی یک چک در وجه خودم ( به نام ) داشتم که گواهی عدم پرداخت گرفتم و از طریق اجرا ثبت اقدام کردم اما دادخواست به دادگاه ندادم، ایشان شکایت خیانت در امانت از من کرده و پدرزن و برادرزن و یکی از دوستان خود را به عنوان شاهد برده، یک سری پیامک و صدای ضبط شده مکالمه که در هیچکدام صحبتی از امانتی بودن چک نبوده ارائه داده، من در جلسه دادیاری کاملا امانتی بودن چک را انکار کردم و اظهار داشتم که طلبکارم، دادیار از من پرسید که طلبت بابت چه بوده، جواب دادم که ایشان شکایت خیانت در امانت کرده اگر دلیل و سندی دارد ارائه دهد و بعد با برخورد بدی از دادیار مواجه شدم و گفتم که مبلغ را در چند مرحله نقدی دادم و در آخر چک گرفتم از ایشان، دادیار به من گفت که هیچ کس چنین کاری نمی کند و باید اثبات کنی که ایشان به تو بدهکار است، بعد از جلسه که به اتاق ایشان مراجعه کردم و گفتم ایشان ادعایی دارد و باید دلیل و سند ارایه کند گفت که مدارکش کامل است و تو باید بدهکاری او را ثابت کنی و من گفتم که من چک دارم چه سند دیگری باید ارایه بدهم، گفتند که نه کافی نیست و تا اینجا حق با اوست.
استرس خیلی زیادی به من وارد شده هم اکنون بحث مالی به کنار که مبلغ بالایی از ایشان طلب دارم و به من نمیدهد و مشکل سو سابقه کیفری هم با گفته های دادیار محتمل است، البته نمیدانم در ذهن دادیار چه میگذشت که چنین رفتاری کرد اما باز نگرانم.
نظر شما در این مورد چیست؟
سعی کردم از دید خودم نگم و واضح و آن چه در واقعیت پرونده رخ داده کامل بگویم.

مشاوره حقوقی خیانت در امانت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

قاصی باتوجه به محتویات پرونده و بررسی دلایل طرفین مبادرت به صدور رای میکند

سلام

برای ایراد اتهام خیانت در امانت به شما باید دلایل محکمه پسند وجود داشته باشد البته شما باید ثابت کنید چک به چه دلیل در دست شماست اگر قرض بوده به چه علت و شرایط داده شده