وصیت نامه در دادگاه پذیرفته میشه؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲۷۸ #97325169

با سلام پدرم سواد نداشت و من بچه اخر هستم همه بچه هاش ازدواج کردن غیر از بنده که پدرم وصیت کرده و کاتب نوشته و شورای منطقه مهر و چندتا شاهد امضا کردن و خودش انگشت زده که ابزار الات کشاورزی را جهت کمک هزینه ازدواج به من داده ایا در دادگاه پذیرفته میشه البته این کمتر از یک سوم داریش میباشد تشکر

مشاوره حقوقی ارث
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام وصیت ایشان قابل استناد است

بله چنین وصیتی قابل استناد است.

تحت شرایطی می توان ابطال آن را خواست.

با توجه به عدم سواد خواندن و نوشتن پدر شما و خودنوشت نبودن وصیت نامه در صورتی که سایر وراث به آن اعتراض کنند از درجه اعتبار ساقط خواهد بود

وصیت پدر شما از آنجا که وصیت خودنوشت محسوب نمیشود و توسط کاتب نوشته شده ، در صورت اعتراض وراث فاقد اعتبار و ارزش قانونی می باشد مگر سایر وراث اعتراضی نداشته باشند

این وصیت نامه معتبر نیست.طبق قانون امور حسبی وصیت نامه پدرتان شامل هیچ یک از موارد زیر نیست. چرا که به خط خودشان نمی باشد. اگر به خط دیگری باشد وصیت نامه باید سری و به شرح ماده ۲۷۹ امانت گذارده میشد.
ماده ۲۷۸- وصیت نامه خود نوشت در صورتی معتبر است که تمام آن به خط موصی نوشته شده و دارای تاریخ روز و ماه و سال به خط موصی بوده و به امضاء او رسیده است.
ماده ۲۷۹- وصیت‌نامه سری ممکن است به خط موصی یا به خط دیگری باشد ولی در هر صورت باید به امضاء موضی برسد و به ترتیبی که برای امانت اسناد در قانون ثبت اسناد مقرر گردیده در اداره ثبت اقامتگاه موصی یا محل دیگری که در آئین نامه وزارت دادگستری معین می‌گردد، امانت گذارده می‌شود.

مطابق قانون امور حسبی وصیت عادی به شرطی معتبر است که خودنوشت باشد یعنی توسط شخص متوفی و با دست خط وی تحریر شده باشد . در مورد وصیت پدر شما از آنجا که وصیت خودنوشت محسوب نمیشود در صورت اعتراض وراث فاقد اعتبار تلقی خواهد شد .