خرید خونه وکالتی یعنی چه؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۴۳ #96960675

با عرض سلام و خسته نباشید.
ببخشید میخاستم به زبان ساده برام توضیح بدین خرید خونه وکالتی یعنی چی؟
مگه موقعی خریدار میخاد خونه رو بخره پولی پرداخت نمیکنه؟؟
اگه پول پرداخت کنه قاعدتا باید صاحب خونه بشه اما من خوندم که اگر فروشنده فوت کنه خونه میشه ماله وارثین فروشنده؟؟؟
خواهشا بگین اگه بخایم خونه رو وکالتی بخریم بجز گرفتن سند قطعی راه دیگه هست که از فروشنده سندی یا دست نوشته ای بگیریم که خونه کامل به ما تعلق پیدا کنه؟؟
ممنون میشم ساده بگین.

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
شما باید برای خرید منزلی که سند رسمی دارد در دفترخانه اسناد رسمی سند تنظیم کنید
ودر اکثر اوقات قرارداد عادی در بنگاه تنظیم می شود و طرفین مدتی بعد در دفترخانه اسناد رسمی مراجعه و سند رسمی تنظیم می‌کنند
و گاهی بلحاظ مشکلات ثبتی مثل در رهن بودن ملک امکان تنظیم سند رسمی نیست در این صورت فروشنده بهرخریداروکالت نامه رسمی جهت انتقال رسمی درآینده و پس از رفع مشکلات تنظیم می‌نماید
وکالت نامه با فوت هریک از طرفین منتفی می شود و گاهی نیز بلحاظ مشکلات دیگر مثل عدم فکرهن یا..... قابل اجرانیست و کار به مشکل می خورد
حال تصمیم با خودتان
نظرما این است که خانه ای بخرید که پول که می دهید انتقال رسمی و قطعی بگیرید نه وکالتی

فوت فروشنده موجب برگشت مالکیت برای وی و یا وراثش نیست،
بهترین راه انتقال رسمی ملک در محضر است، استعلامات انجام شود و سپس انتقال رسمی.
اگر امکانش نبود تنظیم بیع نامه عادی و وکالت رسمی.
وکالت نامه با فوت یا حجر و سفه هریک از فروشنده و خریدار باطل میشود.

خرید خانه اقدامی حقوقی است که پس از انجام توافقات میان خریدار و فروشنده با تنظیم بیعنامه آغاز و با انتقال سند رسمی در دفترخانه تکمیل شده و مالکیت ملک از این طریق از فروشنده به خریدار منتقل می شود .
در بعضی مواقع به دلایلی این روند تکمیل نشده و پس از تنظیم بیعنامه ، فروشنده وکالتی رسمی به خریدار میدهد تا با انجام مقدمات اداری و رفع مشکلات ، خریدار خانه را شخصا و با استفاده از وکالت ماخوذه به نام خودش بزند . در این صورت مطابق قانون با فوت فروشنده وکالتنامه باطل میشود و برای انتقال سند باید وراث در دفترخانه حاضر شوند . در صورتیکه وراث از این امر خودداری کنند ، خریدار ناچار است که از طریق طرح دعوی الزام به تنظیم سند به طرفیت ورثه فروشنده درخواست انتقال را از دادگاه به عمل آورد . به هر حال آنچه که مسلم است تحت هیچ شرایطی فوت فروشنده باعث بازگشت مالکیت به ورثه نخواهد بود .

سلام.باید بدوا مبایع نامه تنظیم کنید و سپس وکالت نامه کامل تا مشکلی پیش نیاید.