آیا مراجعه به دارایی لازم است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۳۹ #96906574

سلام. پدرم خانه ویلایی داشت. مشارکتی ۸ واحد ساخت ولی بساز بفروش نیمه کاره رها کرد و خانه ها سند نخورده اند. سهم پدرم چهار واحد است. الآن پدرم فوت کرده اند. سوال من اینست که اصلا آیا مراجعه به دارایی لازم است. یکی از سایتها نوشته بود نیازی نیست. و همچنین نوشته بود دولت هیچ سهمی ندارد یعنی مالیات بر ارث تعلق نمی گیرد.

اگر گواهی انحصار وراثت را فعلا بدون اعلام این خانه ها به دارایی، بگیریم تا مادرم حقوق بازنشستگی بگیرد ؛ بعدا می تونیم برای خونه ها سند بزنیم؟ البته مادر سند خانه ویلایی به اسم پدرم هست. و دست همون بساز بفروشست. آیا اطلاعاتش نزد دارایی موجود است؟ و آیا اگر درخواست انحصار وراثت بدیم مجبور خواهیم بود تکلیف خانه ها را معین کنیم و سند بخورند؟

ارزش خانه ها هر کدام ۵۰۰ میلیون است. البته اگر سند داشته باشه. در این شرایط مالیات بر ارث چقدر می شود؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

انحصار وراثت امری است حقوقی که در آن صرفا وراث متوفی مشخص می شوند و به ترتیب حروف الفبا در چند سطر اسامی وراث قید میگردد این مرحله به منظور شناسایی وراث متوفی برای مثال فرزندانی که از ازدواج دیگری متولد شدند یا همسرانی که متوفی ممکن است به طور پنهانی به عقد دایم خود در اورده باشد لحاظ می شود و طی یک آگهی به وفات مورث به اعلان رسمی میرسد و طی موعد قانونی معین در قانون به کلیه افرادی که نسب خونی یا سببی دارند مهلت داده می شود تا خود را معرفی نمایند. بنابراین حصر وراثت دال بر تقسیم ترکه نیست. بعد از حصر وراثت ترکه متوفی بنا بر اقرار وراث تحریر می شود در تحریر ترکه مادامیکه از مفهوم اصطلاحی آن بر می آید تمام دارایی های متوفی (اموال و مطالبات و دیون و قروض موجل و باقی و حتی مهریه زن در صورت مطالبه هزینه کفن و دفن) که جمع آن ها یک مقدار معین می شود، بعنوان ماترک متوفی یعنی آنچه از وی به طور خالص باقی مانده است ما بین وراث شناخته شده به ترتیب سهم زوجه و سپس وراث دختر و پسر به نسبت های مذکور در قانون تقسیم می شود. تقسیم ترکه به معنای تمییز حق وراث از مال متوفی است و بعد از آن چنانچه مالی که به وراث رسیده قابل افراز نباشد آن ها به عنوان شریک در مال مشاعی هستند و می توانند به شراکت خود ادامه بدهند و یا به درخواست یکی از شرکا افراز یا فروش سهم شرکه را از دادگاه بخواهند. مادامیکه این اقدامات صورت نگیرد صورت مجلس تفکیکی برای درخواست سند هر واحد مقدور نبوده و لزا امکان فروش یا اجاره یا هر معامله دیگری را نسبت به آن نخواهید داشت.