این جراحات شامل ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی نمیشود؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۶۳۱ #96861463

با سلام وقت بخیر
در مورد موضوع ضرب و جرح عمدی، بعد از طی مراحل دادرسی ضارب مقصر شناخته شد و در دادنامه اخیر جمیعا ۲۳ درصد از دیه کامل به بنده تعلق گرفت،با توجه با اینکه دچار پارگی بالای ابرو و شکستگی استخوان بینی و کف چشم(دارای هاشمه)شده بودم، برای ضارب مجازات حبس در نظر گرفته نشده است!ایا
طی گزارش خودم ضارب با سنگ و مشت و لگد به بنده حمله نموده بود!

مشاوره حقوقی دیه
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

موارد مزبور مشمول ماده ۶۱۴ قانون مجازات نمی شود

جرائمی که حبس آنها شش ماه است امکان استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس وجود دارد لذا مشمول ماده مذکور نمی باشد

با درود
ماده۱- مجازاتهای مقرر در کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده مصوب ۲/۳/۱۳۷۵ با اصلاحات و الحاقات بعدی به شرح زیر کاهش یافته یا تبدیل می شود:

الف- مجازات حبس موضوع ماده (۶۱۴) قانون(به استثنای تبصره آن) به حبس درجه شش.
ماده۲- یک تبصره به‌شرح زیر به ماده (۱۸) قانون مجازات اسلامی مصوب ۱/۲/۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی الحاق می شود:

تبصره- چنانچه دادگاه در حکم صادره مجازات حبس را بیش از حداقل مجازات مقرر در قانون تعیین کند، باید مبتنی ‌بر بندهای مقرر در این ماده و یا سایر جهات قانونی، علت صدور حکم به بیش از حداقل مجازات مقرر قانونی را ذکر کند. عدم رعایت مفاد این تبصره موجب مجازات انتظامی درجه چهار می‌باشد.
چون تبصره ماده ۶۱۴شاید مشمول شما گردد دادگاه حکم به جایگزین حبس باید دهد.
النهایه رای باید برررسی گردد

با سلام
به موجب قانون اخیرالتصویب کاهش مجازات حبس تعزیری قاضی مکلف است در صورتی که مجرم فاقد سابقه می باشد حداقل میزان حبس را لحاظ نماید ( شش ماه ) همچنین برای جرایمی که حبس آنها شش ماه است امکان استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس وجود دارد لذا احتمالا بدین سبب برای ایشان مجازات حبسی اتخاذ نشده است .

با سلام .
به نظر چون ضرب و جرح عمدی بوده و باعث شکستگی هم شده حبس دارد ؛ اما در این ماده جنبه عمومی جرم هم شرط است . شاید به نظر قاضی ، جنبه عمومی محقق نشده

بادرود خیر مشمول ماده۶۱۴نمیشود

با سلام شما نسبت به رای تجدیدنظرخواهی کنید هر شخصی که عمدا به دیگری ضربه‌ای وارد کند و ضرب و جرح کند و موجب شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا موجب بوجود آمدن بیماری دایمی یا از بین رفتن و ناقص شدن یکی از حواس یا از بین رفتن عقل مجنی‌علیه (فردی که صدمه به او وارد شده است) شود، در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد، اگر عمل او موجب اخلال در نظم و امنیت جامعه شود، به دو تا پنج سال حبس محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنی‌علیه مرتکب به پرداخت دیه نیز محکوم می‌شود.