مجازات توهین چه خواهد بود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۴۲ #96578642

با سلام
من سر یه موضوعی تو خیابون دعوام شد طرف مقابل دو نفر بودن یکیشون بردارش بود دستهای منو گرفته بود از جلو که دعوا نکنید و برادرش پشت سرش که برادرش از پشت با مشت زد تو صورت من و من تو اون لحظه بهش حرف بد زدم خودمو از دست نفرات خلاص کردم قفل ماشین رو برداشتم رفتم سمتش که بزنمش که برادرش و نفرات دیگه منو گرفتن و چند حرف این بین رد و بدل شد و پلیس بعدش زنگ زدم و اومد پزشکی قانونی شکستگی بینی و کبودی زیر دو چشم رو نوشته تایید کرده، حال امروز جلسه بازپرسی باید برم خواستم بدونم چی باید بگم و نگم
جرم من که توهین کردم بهش چیه و جرم طرف مقابل، ممنون و تشکر

مشاوره حقوقی توهین و فحاشی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام در پرونده اصطلاحا جرحی که گواهی پزشکی قانونی دارید طبیعتا دیه شامل حالتان خواهد بود البته به تنظیم شکواییه منوط است که اهانت و توهین و فحاشی هم طرح نموده باشید که هرکدام مجازات خود را دارد
اما توهین و فحاشی وفق ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی مجازات دارد و بسته به شدت و ضعف آن جریمه نقدی و به احتمال ضعیف تحمل ضرب شلاق دارد.
شما میتوانید در دفاع بیان کنید خود وی شما را وادار و محرک بوده و چ بسا در آنلحظه متوجه نبوده و از عمد و قصد مرتکب نشده و بنا بر فقد عنصر معنوی جرم برایت بگیرید

باسلام
توهین به افراد به دلیل اینکه به حیثیت و آبروی افراد لطمه وارد می‌کنه مشمول مجازات می شود .توهین به افراد ازقبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات شلاق تا ۷۴ضربه ویا پنجاه هزارریال تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود .دیه کبودی زیر چشم معادل سه هزارم دیه کامل است .البته در نظر پزشک قانونی میزان جراحت وارده و کیفیت آنها بررسی و گزارش میشه و مطابق با آن دیه تعیین میگردد