آیا تعهد محضری زوج برای تمکین زوجه از موارد عسر و حرج است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۴,۹۶۳ #9649

با عرض سلام و خسته نباشید. همسر اینجانب منزل را در حدود یک سال است که ترک گفته لیکن اینجانب اقدامی قضایی برای بازگرداندن نامبرده نکرده ام (الزام به تمکین) و با صحبتهایی که با خانواده ایشان داشته ام ایشان ابتدا خواستار حق طلاق بودند که بنده قبول نکردم و اکنون به تعهد محضری راضی شده اند که البته متن مورد نظر ایشان چنین می باشد: " بدینوسیله باستحضار میرساند که اینجانب ... که همسرم را مورد آزار و اذیت و ضرب و شتم قرار داده ام و از کار خود پشیمان می باشم و دیگر تکرار این عمل زشت را انجام نخواهم داد و در صورتی که خلاف آن واقع گردد اینجانب حاضرم پاسخگو به تمام مراجع قضایی و خانواده وی باشم لذا از این تاریخ تعهد می نمایم که دیگر همسر خود را اذیت نکنم و اجازه هیچگونه دخالتی به خانواده خود و خانواده همسرم در زندگی زناشویی خود را ندهم." که البته من با این متن مخالفت کردم زیرا با یک وکیل که مشورت کردم ایشان فرمودند که همسرم با این تعهد نامه می تواند دادخواست طلاق دهد لیکن اینجانب متنی به شرح ذیل آماده کردم: " بدینوسیله باستحضار میرساند که اینجانب ... مانند گذشته با همسر خود با حسن معاشرت رفتار نمایم لیکن اگر خلاف آن واقع گردد و همسر خود را مورد اذیت و آزار قرار دهم حاضر به پاسخگویی به نامبرده و مراجع قضایی خواهم بود." که البته این متن مورد قبول ایشان واقع نشد. حال این متن را نوشته ام: " بدینوسیله باستحضار میرساند که اینجانب ... با همسر خود با حسن معاشرت رفتار نمایم لیکن اگر خلاف آن واقع گردد و همسر خود را مورد اذیت و آزار قرار دهم حاضر به پاسخگویی به نامبرده و مراجع قضایی خواهم بود. ضمناً این گواهی عطف به ماسبق نمی گردد و جهت استفاده و استناد قبل از این تاریخ هیچگونه ارزشی ندارد." حال سوال بنده این است که این متن آخری که قرار است در محضر نوشته شود برای اینجانب ایجاد دردسر خواهد کرد و آیا همسرم می تواند به استناد به این متن دادخواست طلاق به علت عسر و حرج دهد؟ لطفاً بنده را راهنمایی فرمایید. با سپاس فراوان.

مشاوره حقوقی طلاق
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

دوست عزیز عسر و حرج شامل موارد زیر میشود:

1ـ ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی یا 9 ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.

2ـ اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر یا ابتلای وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است در صورتی که زوج به تعهد خود عمل ننماید یا پس از ترک، مجدداً به مصرف مواد مذکور روی آورد، بنا به درخواست زوجه طلاق انجام خواهد شد.

3ـ محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.

4ـ ضرب و شتم یا هرگونه سوء رفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.

5ـ ابتلاء زوج به بیماریهای صعب العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.

این موارد توسط دادگاه صالح احراز می شود.

موفق باشید.