آیا میتوانم حکم تخلیه ی فوری را اخذ نمایم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۷۳۶ #96482317

با سلام
ملکی را در تاریخ ۹۸/۰۱/۲۸خریداری کردم فروشنده از تاریخ فوق تا تاریخ ۹۸/۰۵/۳۱ قرارداد بستیم ولی تا به حالا هیچ مبلغی نداده، طبق اطلاع بنده اگر مستاجری سه ماه کرایه ندهد، حکم تخلیه فوری میدهند
لطفا راهنمایی نماید.
آیا امکان تخلیه هست؟
مراحل انجام برای سریع بودن تخلیه؟

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام شرط درخواست تخلیه فوری انقضاء قرارداد اجاره است و شما فقط می توانید اجاره بها را مطالبه نمایید .

براساس ماده ۲ قانون روابط موجر و مستاجر ۱۳۷۶ و آیین نامه اجرایی آن این امکان را دارید. شما می توانید برای تخلیه فوری ملکتان به شورای حل اختلاف محل ملکتان مراجعه کنید . دقت داشته باشید که قرارداد اجاره شما برای تنظیم این نوع دادخواست (صدور دستور تخلیه) که بیان کردیم باید به صورت غیررسمی یا همان عادی که در آژانس املاک و یا به صورت دستی بین شما و مستاجر تنظیم شده، باشد. ولی اگر قرارداد شما به صورت رسمی باشد و در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شده باشد دیگر نمی توانید این نوع دادخواست (صدور دستور تخلیه) که فوری به نتیجه می رسد را مطرح کنید و دادخواستتان را می توانید با عنوان تقاضای صدور حکم به تخلیه تنظیم کنید که زمان بیش تری می برد و یک سری مهلت های قانونی در این نوع دادخواست وجود دارند که باید سپری شوند. برای مطالبه اجاره های عقب افتاده هم می توانید کم تر از بیست میلیون تومان را از طریق شورای حل اختلاف و بیش تر از بیست میلیون تومان را از طریق دادگاه دادخواست دهید

سلام

برای تخلیه فوری ملک به شرایط ذیل توجه فرمایید:
قرار داد اجاره غیر رسمی ( یعنی در دفتر خانه اسناد رسمی تنظیم نشده باشد) حال این قرار داد توسط موجر و مستاجر روی یک برگ کاغذ تنظیم شده باشد یا توسط دفاتر آژانس املاک ( بنگاه های املاک) تنظیم شده باشد، در این صورت فرقی نمی کند، اما حتما باید در انتها ی آن علاوه بر موجر و مستاجر دو نفر شاهد قرارداد هم آن را امضا کرده باشد.

۱- مدت اجاره منقضی شده باشد.
۲- یا مستاجر از پرداخت بیش از سه ماه مبلغ اجاره، امتناع ورزد.
۳- یا در صورت شرط عدم انتقال به غیر اجاره داد باشد.
۴- یا محل مورد اجاره را مورد استفاده ( غیر مشروع) کرده باشد. و یا به هر علت دیگر…

در این صورت موجر می تواند در دادخواست به شورای حل اختلاف محل وقوع ملک مراجعه کند و خواسته ی خود را دستور تخلیه بنویسید نه حکم تخلیه و پس از بررسی این مرجع قضایی دستور تخلیه ملک صادر می شود . شایان ذکر است اگر تقاضای حکم کند، حکم تخلیه صادر می شود که با صدور این حکم با مهلت ۲۰ روز حق تجدید نظر خواهی اعتراض ایجاد می شود. و پس از طی مدت طولانی، چنانچه حکم به نفع مالک صادر شود پس از آن مالک باید تقاضای صدوراجراییه کند. و در اجراییه ی باز مهلت ۱۰ روز اعتراض باید طی شود. چنانچه اعتراض به اجراییه نشود و یا اعتراض شد اما اعتراض او پذیرفته نشود، در این صورت تخلیه ملک انجام می پذیرد.

سلام و وقت بخیر
می توانید با مراجعه به شورای حل اختلاف با داشتن قرارداد اجاره نامه ،دستور تخلیه بگیرید و دادخواست دریافت اجور معوقه ثبت نمایید.