من به چه دلایلی میتوانم از رفتن سر باز زنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۸۷ #96459372

سلام. من زمانی که ازدواج کردم ساکن اصفهان بودم.
حالا با گذشت ۱۰ خانواده شوهرم قصد رفتن به تهران را دارند و شهریور هم به تهران رفتن.
حالا به ما اصرار دارن و میخواهند خانه ای که ما در آن ساکن هستیم را بفروشند.من زمان ازدواج میدانستم که در اصفهان ساکن هستند اما الان که به هیچ دلیلی واقعا دلیل خاصی برای رفتن ندارند نه کار یا ماموریت هیچ دلیلی، من به چه دلایلی میتوانم از رفتن سر باز زنم؟ در ضمن سخصی به من گفت از لحاظ اخلاقی یا پزشکی میتوانم تمکین نکنم ولی نمیدانم چگونه؟
لطفا راهنمایی نمایید. با تشکر

مشاوره حقوقی خانواده
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در ۲صورت زن می تواند از این امر سر باز زند اولا که در صورتی که درشرایط ضمن عقد عنوان کرده باشد دوما زن بیم از دست دادن جان وابرو و... داشته باشد می تواند از همسر خویش تمکین نکند درغیراین صورت نمی توانیدمحل سکونت راتعیین نمایید ولی درهرصورت شما می توانید تمکین نکنید چون این امری است ارادی.

بانوی عزیز
ضمن سلام و احترام
قاعده بر این است که تعیین محل سکونت مشترک ،با مرد است!
مگر زوجه در قالب شروط ضمن عقد یا تنظیم سندرسمی این اختیار را کسب کند.
درغیراینصورت قانونا ملزم به تمکین (به معنی عام یعنی پیروی از شوهر) است.
اما بعنوان یک انسان شما میتوانید به خواسته ای مغایر خواست و رضای خود عمل ننمایید.
تنها تفاوتی که به لحاظ قانونی اتفاق میفتد اینست که روجه ای ک از اوامر(!) زوج تمکین نکند،قانونا ناشزه است یعنی نفقه به او تعلق نمیگیرد. اما دیگرحقوق قانونی ازجمله مهر وغیره،کماکان بقوت خود باقیست.
ضمنا هرگز اقراری خصوصاکتبی مبنی بر عدم تمکین به دستورات شوهر، ننمایید.
اماعملا میتوانید سرباززنید و درصورت اثبات عدم تمکین شما، نهایتا مستحق نفقه نیستید.
امیدوارم زنان با کسب حقوق انسانی خود هم پای مردان، درقالب تنظیم اسنادرسمی، بتوانند نقوص قانونی قوانین نادرست را جبران نمایند.
موید باشید

باسلام
وقت بخیر
در صورتیکه به زن حق انتخاب مسکن داده شده باشد می تواند محل سکنی را مشخص کند در غیراینصورت می بایست در هر مکانی که همسر انتخاب می نماید زندگی کند.
به جز مورد فوق، در صورتیکه بیم و خوف ضرر جانی یا شرافتی و ... باشد زن می تواند از همسر خویش و منزل تهیه شده تمکین نکند.
موفق باشید