امکان فسخ صلح عمری بابت حجر مصالح توسط احدی از متصالحین

پرسیده شده
۱ پاسخ ۴۱ #96430468

با سلام، مادری رشید و بالغ، شش دانگ آپارتمان خود را در کمال صحت و سلامت عقل، به دو فرزند خود (یک پسر و یک دختر) به طور کاملا مساوی (بالمناصفه) صلح کرده است (صلح عمری از نوع خیاری معوض و با حق فسخ از زمان تنظیم صلح‌نامه تا مادام‌العمر مصالح برای مصالح) و چند سال بعد، مادر دچار زوال عقل و سپس آلزایمر می‌شود. در این صورت آیا پسر او می‌تواند از این شرایط پیش آمده برای مادرش، سوءاستفاده کرده و با مراجعه به دادگاه و اخذ حکم حجر برای مادرش، اختیار اموال مادر خود را به دست گیرد و صلح‌نامه مزبور را فسخ کند تا بعدا و طبق قانون ، دو برابر دختر از این آپارتمان ارث ببرد؟ یا اینکه برای تصرف در اموال مادرش و فسخ این صلح‌نامه نیاز به تایید دادگاه و مراجع قانونی هم دارد؟ به طور کلی در این شرایط، اولویت برای قیمومت مادر محجور با چه کسی است؟ فرزند دختر یا فرزند پسر یا غیره؟ توجه کنید که مادر مبتلا به آلزایمر، پدر تنی و مادر تنی و همسر خود را از دست داده است، اما برادر ناتنی، خواهر ناتنی، مادر ناتنی و دو فرزند تنی دارد. سن فرزند دختر از فرزند پسر بیشتر است.

مشاوره حقوقی صلح
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرود
برای افراد محجور باید قیم تعیین شود ولی نمیتواند برای اغمال قبل از حجر اقدامی نماید