شکایت از همسر و کارفرما به دلیل اشتغال بدون رضایت زوج امکانپذیر است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲,۵۳۶ #96053870

سلام. زوج هستم، همسرم جداگانه زندگی می‌کند، چند ماه گذشته شکایت تمکین مطرح کرده ام. همسرم در یک فروشگاه لباس دو شیفت به مدت یک ماه است که کار می‌کند، امروز رفتم به کارفرما میگم اخراجش کن میگه چنین کاری نمی‌کنم، آیا می توانم بروم آنجا سپس با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرم که گزارش تهیه بشود و گزارش را روی پرونده تمکین بگذارم. آیا می توانم از کارفرما هم شکایت کنم؟ اگر شاهد هم همراه خودم ببرم برای امضاء زیر گزارش ۱۱۰ آیا همسرم می تواند از من یا شهود شکایت کند که مزاحم کار من شدند یا شکایت های دیگه ای در این رابطه مطرح کند؟

مشاوره حقوقی خانواده
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمه تعالی : فرض سوال مذکور:طبق ماده ۱۱۱۷ق.م « شوهر می‌تواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد منع کند. »البته منافی مصالح خانوادگی در مورد اشتعال در دوایر دولتی نمیباشد لذا شما میتوانید ممانعت کنید و هر چند در( ماده ۱۸ با تایید دادگاه نوشته شده اما جای بحث فراوان دارد لذا راهکار شما :
ابتدا اظهارنامه کتبی مبنی بر اطلاع رسانی قابل اثبات به مدیر فروشگاه جهت توجه ایشان به موارد قانونی و عدم صدور جواز مبنی بر رضایت خودتان .چون صرف اطلاع رسانیست نیاز به پاسخ از جانب مدیر فروشگاه نیست بعد به صورت شکلی میتوانید با حضور دز محل و تماس با ۱۱۰صورتجلسه کنید بعد با مراجعه به دادگاه و ارائه مدارک موجود دستور فوری مبنی بر منع اشتغال زوجه بگیرید البته با در نظر گرفتن دو مقوله ( مصالح خانواده و حیثیات خود و همسر) که این دستور فوری بستگی به نظر قاضی محترم دارد ولی با وصف مدکور قبول خواهد کرد ..
نکته : حتما در دادخواست یا شکواییه : اشاره به عسر حرج زندگی مشترک و خودتون بشود .
لطایف کلام : از نظر فقهای تشیع و علمای اعلام حوزه و دین : خروج زوجه از منزل بدون رضایت زوج حرام شرعی ست که این مطلب حائز اهمیت میگردد نسبت به مالی که زوجه بدون رضایت زوج کسب میکند لذا جون متصل به فعل حرام ست پس میتواند مبتلا به شبهه گردد پس اقوی اجتناب ازآن مال است

بسمه تعالی : فرض سوال مذکور:طبق ماده ۱۱۱۷ق.م « شوهر می‌تواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد منع کند. »البته منافی مصالح خانوادگی در مورد اشتعال در دوایر دولتی نمیباشد لذا شما میتوانید ممانعت کنید و هر چند در( ماده ۱۸ با تایید دادگاه نوشته شده اما جای بحث فراوان دارد لذا راهکار شما :
ابتدا اظهارنامه کتبی مبنی بر اطلاع رسانی قابل اثبات به مدیر فروشگاه جهت توجه ایشان به موارد قانونی و عدم صدور جواز مبنی بر رضایت خودتان .چون صرف اطلاع رسانیست نیاز به پاسخ از جانب مدیر فروشگاه نیست بعد به صورت شکلی میتوانید با حضور دز محل و تماس با ۱۱۰صورتجلسه کنید بعد با مراجعه به دادگاه و ارائه مدارک موجود دستور فوری مبنی بر منع اشتغال زوجه بگیرید البته با در نظر گرفتن دو مقوله ( مصالح خانواده و حیثیات خود و همسر) که این دستور فوری بستگی به نظر قاضی محترم دارد ولی با وصف مدکور قبول خواهد کرد ..
نکته : حتما در دادخواست یا شکواییه : اشاره به عسر حرج زندگی مشترک و خودتون بشود .
لطایف کلام : از نظر فقهای تشیع و علمای اعلام حوزه و دین : خروج زوجه از منزل بدون رضایت زوج حرام شرعی ست که این مطلب حائز اهمیت میگردد نسبت به مالی که زوجه بدون رضایت زوج کسب میکند لذا جون متصل به فعل حرام ست پس میتواند مبتلا به شبهه گردد پس اقوی اجتناب ازآن مال است

سلام
علیه کارفرما نمیتوانید اقدامی نمایید
علیه زوجه نیز منطقا باید اقدام به طرح دعوا منع از اشتغال نمایید که البته وصول نتیجه بستگی به مدارک شما دارد