با تمکین نکردن من، آیا شوهرم میتونه توی دادگاه نفقه محکوم نشود؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۸۸ #95675743

سلام
شوهر من دو ماه پیش منو برد خونه پدرم به دلیل اختلاف و بعد دو هفته اومد دنبالم که خانواده مانع شدن چند نفر فرستاد بازم نرفتم به خاطر اختلافات رفت اظهارنامه الزام به تمکین داد که همسرم به خونه زندگیت برگرد ولی من نرفتم الان شکایت کردم بخاطر نفقه دو ماهه و آینده ده روز دیگه میریم شورای حل اختلاف با توجه به اینکه شوهرم اومده دنبالم نرفتم و چند نفر فرستاده و اظهارنامه داده نرفتم.
آیا نفقه به من تعلق میگیره؟
شوهرم میگه شاهد دارم که چند نفر فرستادم نیومدی. من دلیل محکمی ندارم که برنگردم به خونه فقط گردنگیر شدم هم خونه داریم هم منو کتک نزده حتی اومده بود منو ببره پدرم کتکش زد و اون بخاطر من از شکایتش گذشت.
با توجه به تمام توضیحات آیا شوهرم میتونه توی دادگاه نفقه محکوم نشه؟
و آیا اگه قاضی بگه برو سر خونه زندگیت و من نرم ناشزه محسوب میشم؟
ممنون میشم مفصل توضیح بدید.
اجرکم عندالله

مشاوره حقوقی نفقه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باتوجه ب اظهارات شما ناشزه محسوب شده و حقی بر نفقه ندارید

سلام
آیا نفقه به من تعلق میگیره؟ خیر چون شما نرفتید و تمکین نکردید
تمکین اقامت دراقامتگاه دایمی شوهر است یعنی زن برای دریافت نفقه باید در خانه شوهر زندگی کند
زنی که بدون دلیل موجه از تمکین خودداری و زن ناشزه یعنی نافرمان و خاطی نامیده میشود
و در این صورت علاوه بر اینکه مرد از دادن نفقه معاف خواهد بود
بلکه میتواند تقاضای طلاق وی را نیز از دادگاه بخواهد
و میتواند تجدید فراش (زن دیگر اختیار کند) کند.

شما ناشزه محسوب شده و از ان پس به شما نفقه ای نعلق نمیگیرد

وقتی شوهر دنبال شما آمده وشما نرفتید ، نفقه به شما تعلق نمی گیرد. و ناشزه هستید

سلام
با توجه به اینکه اعلام مینمایید هبچ دلیلی برای رفتن از منزل مشترک نداشتید و همچنین دلیلی برای برنگشتن هم ندارید در نتیجه شما ناشزه محسوب میشوید و متعاقبا همسر شما میتواند نفقه پرداخت نکند و همچنین ممکن است از طریق دادکاه درخواست تجویز ازدواج مجدد نماید