اگر خودش بخواد بره سربازی، میشود معاف نشود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۸۴ #95569356

سلام و خسته نباشید
کسی که تغییر جنسیت از زن به مرد انجام داده باشد سربازیش به چه شکلی هستش؟ اگر خودش بخواد بره سربازی میشه معاف نشه؟ یا جای کسی بره؟

مشاوره حقوقی سربازی و نظام وظیفه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام معمولا افراد ذکور که به سن مقرر قانونی برسند باید به خدمت سربازی اعزام شوند مگر اینکه دلیلی بر معافیت خود ارائه کنند و لذا اگر این شخص تمایل داشته باشد بنظر منعی برای خدمت ایشان وجود نداشته باشد.

در سال ۱۳۸۶ معاونت مشمولان و امور معافیت‌های سازمان وظیفه عمومی ناجا ، طبق نامه شماره ۶۴/۰۲/۳۲/۵۵/آ ستاد کل نیروهای مسلح ، دستوری به فرماندهی انتظامی استانها ابلاغ کرد که به موجب آن « چون افراد ترانس سکسوالیسم که به سن مشمولیت می‌رسند در اجرای بند ۳ ماده ۳۳ آئین نامه معاینه و معافیت مشمولان خدمت وظیفه عمومی (بیماری‌های اعصاب و روان) از انجام خدمت دوره ضرورت معاف می‌شوند که این امر موجب مشکلات زیادی در جامعه برای آنان می‌شود ، لذا در اجرای ماده ۲ آئین نامه معاینه و معافیت ، مشمولان دارای بیماری ترانس سکوالیسم را باید جزو «دسته سوم» مشمولان محسوب کرده و به آنان جهت سیر مراحل اداری اخذ مجوز جراحیهای لازم تغییر جنسیت با تائید سازمان بهزیستی به مدت یکسال در دو مرحله معافیت موقت پزشکی اعطا شود . چنانچه در پایان سال دوم با وجود اقدامات درمانی ، شورای یاد شده ، بیماری رادرمان شده تشخیص ندهد و فرد نیز قادر به انجام خدمت نباشد، از ابتدای سال سوم به طور دائم از خدمت دوره ضرورت معاف خواهد شد.سپس سایر مراحل معافیت طی گردد .
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ج- دسته سوم: کسانی که دچار عدم رشد یا بیماری‌های جسمی یا روانی درمان پذیر هستند و به دلیل اینکه باید برای بازیابی سلامت ، تحت درمان و معالجات لازم قرار گیرند ، در مدتی که براساس ضوابط موضوع این آیین نامه و پیوست آن تعیین می‌گردد ، قادر به انجام خدمت دوره ضرورت نیستند و در مدت مذکور ، به عنوان مشمولان معاف موقت پزشکی شناخته می‌شوند .

در خصوص معافیت باید به کمسیون پزشکی مراجعه شود

درود بر شما، معمولا برعکس این مورد اتفاق می‌افتد،در خصوص معافیت بایستی از طریق کمیسیون پزشکی اقدام شود، لکن چنانچه این اقدام قانونی بوده باشد،مشمول خواهید بود.