شوهرم فوت شده؛ چطور اجرت المثل و نفقه رو بگیرم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۳۱ #95484936

از دادگاه برا ۳۰ سال زندگی ... ماشین و موتور یا سهام میتونم مطالبه کنم از ورثه ... و سند بنام خودم بشه .... یعنی اجرا شدن مال چه جوریه؟

مشاوره حقوقی اجرت المثل و نحله
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باتوجه به اینکه حقوق مالی که زوجه در ذمه ی زوج دارد یک حق ممتازه است که با فوت این حقوق ترکه ی میت تعلق خواهد داشت و شما میتوانید مادام که ترکه بین وراث تقسیم نشده است دعاوی خودرا برعلیه وراث شوهرتان مطرح نماید که اجرت‌المثل ونفقه تازمان فوت محاسبه میگردند ومهریه اگر وجه نقد باشد برابر تبصره ماده ۱۰۸۵فانون مدنی بنرخ روز محاسبه میگردد اما درمورد یکی از حقوق بنام نحله چون‌این ببخش قایم به حیات شوهرتان می‌باشد به نظر حقیر بافوت وی بشما تعلق نخواهد گرفت میتوان از وحدت ملاک وتنقیح مناط ازماده ۲۹قانون حمایت خانواده در مورد اجرا المثل ونفقه تازمان فوت شوهرتان استفاده کرد عین ماده ۲۹ـ دادگاه ضمن رای خود با توجه به شروط ضمن عقد و مندرجات سند ازدواج، تکلیف جهیزیه، مهریه و نفقه زوجه، اطفال
و حمل را معین و همچنین اجرتالمثل ایام زوجیت طرفین مطابق تبصره ماده )۳۳۶ )قانون مدنی تعیین و در مورد چگونگی
حضانت و نگهداری اطفال و نحوه پرداخت هزینههای حضانت و نگهداری تصمیم مقتضی اتخاذ می کند. همچنین دادگاه باید
با توجه به وابستگی عاطفی و مصلحت طفل، ترتیب، زمان و مکان مالقات وی با پدر و مادر و سایر بستگان را تعیین کند. ثبت

با سلام
هر چند که مطالبه اجرت المثل حق شماست اما بار اثبات اینکه قصدتبرع (نیت خیر) در کار نبوده و به دستور و خواست شوهر در ایام زوجیت کارهایی را انجام می دادید، به عهده شماست که سخت و بعید به نظر می رسد و رویه قضایی غالبا بر رد چنین دادخواستی است.