مطالبه وجه چک از ظهرنویس چگونه است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۷۷ #95404546

با سلام
من ۴ فقره چک جمعا بمبلع ۱۸۰۰۰۰۰۰۰۰ تومان (یک میلیارد و هشتصد تومان ) دارم که توسط همکارم برگشت شده و ایشان دادخواست اعسار از هزینه دارسی را نیز ارایه نمود که البته بعلت ناشناس بودن صادر کننده علیه ظهر نویس اقدام شد و حتی با در خواست تامین خواسته ملکی را نیز توقیف نمود حال بواسطه اختلاف با همکارم ایشان لاشه چکها را به من داده واعلام نمود که قادر به پیگیری نیست و با توجه به اینکه از تاریخ صدور بیش از یکسال گذشته و درخواست مطالبه مجدد از ظهر نویس برایم وجود ندارد از استادان عزیز درخواست مشاوره و حل این مشکل را داشته و چکونه میتونم عمل کنم

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مطابق ماده ۳۱۵ قانون تجارت اگر وجه چک ظرف ۱۵ روز مطالبه شده و گواهی عدم پرداخت صادر شود امکان مطالبه از ظهرنویس وجود داشته در غیر اینصورت دعوی بر علیه ظهرنویس مسموع نخواهد بود . تنها راهکار شما دریافت وکالت از دوستتان بابت پیگیری پرونده و اعطای وکالت به صورت مع الواسطه به یک وکیل دادگستری است تا پرونده را پیگیری نماید .

سلام
منطقا حسابی که چک از آن صادر شده مشخص و صاحب ان حساب قابل احراز است
در صورتی هم که گواهی عدم پرداخت ناخوانا می باشد می توانید از بانک درخواست اصلاح و تکمیل اطلاعات را کنید
لذا به نظر بهتراست پس از رفع نقص اقدام به ثبت درخواست صدور اجراییه علیه صادرکننده و ظهرنویس نمایید