خرید آپارتمان بنام بانک به چه صورتی است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۸۷ #95190604

با سلام و خسته نباشید
بنده قصد خرید یک واحد آپارتمانی را دارم که سند مالکیت آن با توجه به بدهی بانکی بنام بانک مهر اقتصاد منتقل شده است. در صورت پرداخت بدهی بانک با اقاله سند را به نام فروشنده منتقل می کند و امکان انتقال مستقیم سند از نام بانک به نام خریدار وجود ندارد. با توجه به عدم توانایی فروشنده در پرداخت بدهی تنها را انجام معامله انتقال وکالتی ملک همزمان با پرداخت بدهی است.با توجه به اینکه بدهکار بودن فروشنده ممکن است کار انتقال سند به نام خریدار را با مشکل مواجه کند. دو سوال داشتم:
۱. آیا امکان استعلامی وجود دارد تا از بدهکاری و توقیف نبودن اموال فروشنده مطلع شد؟

۲. در صورت توقیف بودن اموال فروشنده آیا پس از پرداخت بدهی بانکی اگر بخواهیم در حداقل زمان ممکن بلافاصله سند به نام فروشنده سپس به نام خریدار منتقل کنیم با توجه به توقیف بودن سایر اموال آیا پس از انتقال ملک بنام فروشنده ملک بلافاصله توقیف خواهد شد؟ آیا امکان معامله بدون خطر توقیف شدن وجود دارد؟

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله

سلام با توجه به این که مالک ملک بانک است ، حتی در صورت پرداخت بدهی ، ملک به فروشنده بر نمیگردد . بلکه بانک باید قرارداد فروش بنویسد . چرا که وقتی ملکی که در رهن بوده به نام مرتهن شده ، یعنی عملیات اجرایی و انتقال پیاین یافته . در نتیجه اگر قصد خرید ملک را دارید ، باید فقط از طریق بانک اقدام نمایید.

با درود فراوان
فروشنده با توجه به اینکه سند بنامش نیست مالک ملک نمیباشد و این خرید بایستی از طریق بانک انجام بپذیرد زیرا که مالک کنونی ملک بانک است .
بایستی موارد فوق طبق قرارداد قانونی مکتوب شود و با نماینده حقوقی بانک مکاتبه نمایید و پس از پرداخت بدهی فوراً آنرا انتقال نمایید .