باید به اجرای احکام سر بزنیم یا منتظر ابلاغیه باشیم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۷۸۸ #95133436

سلام خسته نباشید...من تصادف کردم پرونده تموم شد ۴۰ روز مهلت اعتراض داشت پیام اومد پرونده به اجرای احکام ارسال شده....بعد داخل اخرین ابلاغیه اومده اون طرف که مقصر هست بجای چهارماه حبس مبلغ یک ملیون دویست بده....الان ما باید چیکار کنیم باید به اجرای احکام سر بزنیم یا منتظر ابلاغیه باشیم....بعد طرف چقدر وقت داره این پول بده؟؟؟؟ اگه نده به ضرر ما هست و دیرتر دیه به ما داده میشه؟؟؟؟ایا پولی هم لازم ما بدیم؟؟؟؟

مشاوره حقوقی تصادفات
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
اجرائیه بر مبنای حکم قطعیت یافته صادر میگردد.
یعنی آنچیزی در اجرائیه درج میگردد که عینا در حکم قطعی درج شده بوده.
پس مبلغ مقرر، در دادنامه صادرشده بود. که به شما ابلاغ شده بود.
پس از ارجاع پرونده به اجرای احکام، اجرائیه همانطور ک معروض شد، صادر و به محکوم علیه ابلاغ میشود که ظرف ۱۰ روز فرصت پرداخت دارد یا باید ترتیبی برای پرداخت بدهد یا دادخواست اعسار دهد والا جلب و بازداشت خواهدشد.
اما درخصوص دیه ، در جرائم شبه عمد، مانند تصادفات رانندگی، مهلت پرداخت دیه،وفق بند ب ماده ۴۸۸ قانون مجازات اسلامی، ۲ سال از زمان وقوع جنایت میباشد.
که وفق ماده ۴۸۹ آن قانون، هرسال میبایست نصف دیه را بپردازد.
۲. میتوانید سر بزنید یا نزنید.
چون هرزمان طرف پرداخت کند، شعبه برای شما ابلاغ ارسال میکند.
۳. محکوم له(کسیکه حکم به نفعش صادرشده) مکلف به پرداخت چیزی نیست.

امید که پاسخ خود را گرفته باشید

درود برشما
ارزوی سلامتی برای شما دارم
بعداز پایان مهلت اعتراض جهت صدور اجراییه به اجرای احکام مراجعه و درخواست صدور میکنید.
اجراییه رو به همراه مدارکتون جهت تشکیل پرونده خسارت به بیمه گر تحویل میدید
اگر مدارکتون کسری داشته باشه بهتون اعلام میکنه یا از دادسرا ددخواست میکنه
اگر مدارکتون کامل بود بهتون رسید تحویل مدارک میده
از این تاربخ ۲۰روز مهلت داره دیه رو به شما پرداخت کنه والا جریمه نیم درهزار دیه قابل مطالبه است .
بیمه گر و اجرای احکام حق تضمین گرفتن از شما برای پرداخت جریمه های راننده مقصر رو ندارند و قبل از دریافت دیه حتمارای دادسرا رو بدید براتون محاسبه کنن

در خصوص تصادفات متهم به مدت دو سال فرصت برای پرداخت دیه داره اما در بحث جزای نقدی متهم باید ان را به واحد اجرای احکام بپردازد

ضمن اهدای سلام و احترام
پس از ارسال پرونده به اجرای احکام در خصوص تصادفات و ایراد ضرب و جرح غیر عمدی محکوم علیه دوسال از تاریخ وقوع بزه مهلت داره دیه را پرداخت کنه به هر حال راننده خاطی میبایست جزای نقدی را پرداخت کنه و ارتباطی به شما نداره چون معمولا دیه از طریق شرکتهای بیمه پرداخت میشه