آیا زوج باید تمام مهریه را بپردازد تا حبس نشود؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۸۳ #94653802

با عرض سلام و وقت بخیر
آیا اگر زوج درخواست طلاق بدهد قانون حبس تا ۱۱۰ سکه باز هم اجرایی میشود یا اینکه زوج باید همه مهریه به عنوان مثال ۵۰۰ سکه طلا را بپردازد تا زندانی نشود و یا اینکه در صورت طلاق از سمت زوج مازاد بر ۱۱۰ سکه نیز برای او حکم عندالمطالبه را دارد؟
ممنوم میشوم پاسخ کامل و جامعی در این باره به بنده بدهید.

مشاوره حقوقی مهریه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام دادگاه صرفا برای ۱۱۰ سکه اجراییه صاردر می کند که اگر زوج در مهلت مقرر قانونی اقدام به ثبت دعوای اعسار نماید به هیچ وجه حبس نمی شود و در خصوص باقیمانده سکه ها نیز با اثبات ملائت مالی زوج می توانید تقاضای محکومیت ایشان را نمایید

حبس در صورت عدم پذیرش اعسار برای ۱۱۰ سکه است و مازاد حبس ندارد

زوج به کل مهریه مخکوم میشود
اما بعدازصدور حکم طلاق ، تقاضای اعسارو تقسیط می دهد

سوال شما قدری مبهم مطرح شده است علی ایحال باید عرض شود چنانچه زوج درخواست طلاق بدهد باید کل مهریه مندرج در عقدنامه را پرداخت نماید مگر اینکه زوجه زمان جدایی باکره باشد که در اینصورت نصف مهریه به ایشان تعلق خواهد گرفت و در خصوص پرداخت مهریه مازاد بر ۱۱۰ سکه نیز باید عرض شود چنانچه مالی و اموالی نداشته باشید برای شما اقساط تعیین می شود و چنانچه اثبات شود به هیچ شکل توان پرداخت ندارید مازاد بر ۱۱۰ سکه منوط به اثبات توان مالی شما از سمت زوجه خواهد بود.

بسمه تعالی: فرض سوال حضرتعالی : چنانچه زوج درخواست طلاق بدهد باید مهریه زوجه را بطور کامل پرداخت نماید و کلیه حقوق زوجه را نیز به او داده باشد یا بدهد در غیر اینصورت دادخواست طلاق او رد میشود . ولی حبس نمیشود. اما اگر زوجه مطالبه مهریه نماید ۱۱۰ سکه ضمانت اجرا دارد و مابقی در زمکانیکه زو.ج تمکن مالی داشته باشدو مالی از او معرفی شود قابلیت مطالبه و اجرایی دارددو این حق بعد از طلاق نیز جاری خواهد بود مگر اینکه زوجه بذل کند یااز حق خود بگذرد ( با توجه با دستور العمل اخیر رییس قوه قضاییه ، قضات محترم سعی در عدم حبس زوج بخاطر مهریه و پذیرش اعسارو تقسیط در حد توان زوج هستند

با سلام تنها برای ۱۱۰ سکه امکان اعمال حبس وجود دارد و ان هم مشروط به این است که حکم اعسار و تقسیط برای زوج صادر نشده باشد .و در خصوص الباقی فقط باید زوجه مالی را برای اجرا معرفی نماید.