روال ارزیابی مهریه در اداره ثبت به چه صورت است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۷۳۱ #94627969

با سلام
اگر ارزیابی مهریه در ثبت انجام شده باشد و بخشی از سکه ها و مبلغ نقدی مهریه عندالاستطاعه باشد.
آیا در ارزیابی مهریه لحاظ می شود؟
یا فقط بخش عندالمطالبه محاسبه می شود؟
(مالی جهت توقیف در ثبت موجود نمی باشد)
و ملاک محاسبه برای وقوع عقد در سال ۹۵ و اجراییه مهریه در سال ۹۷ چه سالی خواهد بود؟
با تشکر

مشاوره حقوقی مهریه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام . ملاک محاسبه قیمت روزی است که قرار است مهریه وصول گردد . در خصوص مهریه عند الاستطاعه باید از زوج اموالی بیش از مستثنیات دین یافت شود و استطاعت وی در دادگاه به اثبات برسد .

ملاک قیمت روز اجرا و سال ۹۷ میباشد
فقط مهریه عندالمطالبه قابل مطالبه است

سلام
در بسیاری اوقات مهریه به صورت عندالاستطاعه ثبت می شود
تنها در صورتی که مرد توانایی پرداخت مهریه را دارد می توانند آن را از او مطالبه کنند
مدتی برای پرداخت معین نشده باشد مهریه “حال” محسوب می شود و قید عندالمطالبه آن را از حال بودن خارج نمی کند. مالی نباشد و پرداخت نکند، دادگاه او را ملزم به پرداخت می‌کند

بخش عندالمطالبه قابل مطالبه است و بخش عندالاستطاعه باید استطاعت زوج در دادگاه اثبات بشود. ملاک قیمت روز اجرا و سال ۹۷ میباشد. طبق تبصره ۲ ماده ۵ آیین نامه اجرای اسناد لازم الاجرا، صدور ورقه اجرائیه نسبت به تعهداتی که در سند منجزا قید شده باشد، امکان پذیر است. منظور از منجز بودن این است که مهریه معلق به مساله ای مانند عندالاستطاعه بودن نباشد.

منظورتان از ارزیابی چیست؟
اگر بخشی عند الاستطاعه باشد در صورت مال دار نبودن نمی توان مطالبه کرد