رسیدگی به پرونده مهریه و اعسار از هزینه دادرسی توامان رسیدگی می شود یا به صورت مجزا؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱,۱۳۸ #94555522

سلام. وقت بخیر. همسر بنده از طریق اداره ثبت اسناد و املاک اقدام به مطالبه مهریه خود به میزان 600 سکه کرده بود که در این راستا منزل مسکونی بنده را توقیف کرده بود که با توجه به اعتراض بنده به عنوان مستثنیات دین رفع بازداشت شد و همچنین یک چهآرم حقوق ماهیانه بنده بابت وصول مهریه توقیف و کسر میگردید. حال ایشان با دریافت مبالغی از کسر حقوق بنده در اداره ثبت اعلام انصراف نموده و از طریق دادگاه تقاضای مطالبه مهریه خود و اعسار از هزینه دادرسی را نموده و وقت رسیدگی نیز تعیین شده است. آیا دادگاه در نخستین جلسه اعسار خانم را بررسی میکند و رای صادر میکند؟ و در جلسه دیگری مهریه را رسیدگی میکند؟ یا همزمان بررسی و رای صادر میشود؟ اگر بنده در جلسات اعسار خانم و مهریه حاضر نشوم ایرادی دارد؟ آیا میتوانم نسبت به اعسار ایشان نیز اعتراض کنم؟ آیا دادگاه مجددا در مورد منزل مسکونی بنده که در اداره ثبت بررسی و رفع بازداشت شد وارد عمل میشود؟ آیا ممکن است دادگاه همانند میزان کسری حقوق بنده در اداره ثبت اقساط را تعیین کند؟ پیش قسط با توجه به شرایط بنده که حقوق حدود دو و نیم میلیون و یک منزل مسکونی دارم معمولا چند سکه است؟فروش یا انتقال منزل با توجه به رفع توقیف در ثبت،برای بنده در دادگاه مشکل ایجاد میکند؟

مشاوره حقوقی مهریه
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود فراوان
دادگاه اول به اعسار ایشان رسیدگی میکند و شما هم میتوانید در جلسه حضور پیدا کنید و با ارائه مدارک و دلایل مانع پذیرش اعسار ایشان شوید .سپس دادگاه پس از تعیین تکلیف اعسار به موضوع مهریه رسیدگی میکند . در صورتی که محکوم به پرداخت مهریه شدید اعسار میدهید و تقاضای تعدیل و اقساط میکنید که پس از پذیرش آن همان یک چهارم حقوقتان را برای اقساط در نظر میگیرند . منزل جزو مستثنیات دین است و دادگاه آنرا توقیف نخواهد کرد .