نحوه تقسیم این مبلغ دیه چگونه است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۹۶ #94493879

سلام عرض ادب خسته نباشید سوال بنده هم جنبه قانونی داره و هم شرعی و بسیار مهم و تاثیر گذار.
اینجانب سال ۹۲ برادرم به قتل رسیده و پدرم سال ۹۳ بعد از برادرم به رحمت خدا رفت حال خانواده قاتل بعد از چندین سال به فکر رضایت با پرداخت دیه افتادن که با واسطه گری بزرگتر ها همه خانواده ما که شامل ۴ خواهر یک مادر و بنده که تک پسر خانواده هستم حاظر به رضایت با پرداخت دیه شده ایم حال به اختلافات شدید درمورد نحوه دریافت مبلغ دیه شده ایم (لازم به ذکر است که پرداخت دیه بصورت توافقی بین ما و خانواده قاتل صورت میگیرد ) میخواستم حکم شرعی و قاتونی نحوه تقسیم این مبلغ رو از شما بپرسم با توضیح کامل تشکر

مشاوره حقوقی دیه
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در خصوص سئوال شما ، ورثه برادرتان در زمان فوت تنها پدر و مادر بودند که یک سوم دیه به مادر و دو سوم دیه به پدر می رسید . با فوت پدر دوسوم سهم وی از دیه به میزان یک هشتم در حق مادر تقسیم شده و الباقی نیز به نسبت سهم فرزند پسر دو برابر سهم هر فرزند دختر قابل تقسیم است . (سهم مادر = یک سوم اصل دیه+ یک هشتم از دو سوم دیه سهم پدر)