برای اعتراض به حکم اجرت المثل و هزینه دادرسی به چه ماده ای اشاره کنم؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱,۱۶۹ #94458431

بنده مطالبه مهریه و اجرت المثل ایام زوجیت و هزینه دادرسی که بابت مهریه پرداخت نمودم،از شوهرم نموده ام.
ولی فقط مهریه قسط بندی شد.
ما بقی طلبی ام به استناد ماده ۵۰۹ قانون آیین دادرسی مدنی بعد از اتمام اقساط مهریه ام حکم صادر شد.
یعنی بعد از ۱۱۰ عدد سکه مهریه ام،مبلغ اجرت المثل و هزینه دادرسی رو از زوج مطالبه کنم.
آیا استناد به این ماده برای چنین شرایطی صحیح است؟

مشاوره حقوقی اجرت المثل و نحله
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمه نعالی : رای مذکور دقیقو برابر مفاد ماده ۵۰۹ ق.آ.د.م صادر شده و اعتراض شما بی بهره خواهد بود زیرا کافیست ماده ۵۰۹ رو بدقت بخوانید : شاید لفظ دادگاه در حکم لقظا اشتباه باشد اما معنای کار صخیخ است .. بق-بینید خواهر گرامی : شما چون همه موارد را با هم مطالبه فرمودید فرض بر این کنید که کل طلب شمتا جمعا ... ریال مشود و در این مطالبه جمعی همسر شما توان پرداخت بصورت یکجا را ندارد و با اثبات این امر دادگاه را مجاب به پرداخت بصورت اقساط نموده خب اینک جمع کل طلب شما مشمول اقسلط گردیده و دیگر برای شما فرقی ندارد که اول مهریه باشد یا احرت المثل یا هزینه دادرسی و این ماده قانون بنوعی اشاره به این مطلب دارد و اما از طرفی چون مهریه از دیون دارای اولویت است لذا ابتدا از مهریه اقساط را آغاز نموده اند و اینکه شما میتوانید این اقساط را از هزینه دادرسی تقبل نمایید و به دادگاه اعلام نمایید زیرا هیچ تفاوتی در اصل مطالبه و پرداخت اقساط ندارد لذاغ به نظر این بنده حقیر تجدید نظر خواهی یک عمل بی نتیجه خواهد بود با توجه به صراحت ماده ۵۰۹*

دادگاه درین مورد با توجه به تمکن مالی زوج اقدام به صدور رای مینماید که البته حق اعتراض سما ظرف مهلت مقرر نیز محفوظ است

پرداخت مهریه به صورت اقساط با نظر دادگاه بوده لذا می توانید به رای صادره اعتراض نمایید

سلام
این امر طبق صلاحدید دادگاه و با توجه به شرایط مالی زوج مشخص شده.تا زمانی که رای، مهلت اعتراض دارد میتوانید برای تجدید نظر اقدام فرمایید.

سلام
استناد به این ماده برای چنین شرایطی صحیح است
ماده ۵۰۹ قانون آیین دادرسی مدنی
در مورد دعاوی متعددی که مدعی اعسار بر یک نفر همزمان اقامه می نماید حکم اعساری که نسبت به یکی از دعاوی صادر شود نسبت به بقیه دعاوی نیز موثر خواهد بود.

این امر به تشخیص دادگاه و بنا بر شرایط مالی زوج تعیین شده است . چنانچه مهلت اعتراض باقی باشد میتوانید نسبت به این قسمت رای تجدیدنظرخواهی نمایید

سلام
دادگاه تشخیص داده با توجه به استطاعت مالی زوج ابتدا اقساط مهریه پرداخت و بعد از آن سایر محکومیت ها مربوط به اجرت المثل و هزینه دادرسی پرداخت شوند موضوع ماده قانونی نیست تشخیص دادگاه این بوده است و می توانید تجدیدنظرخواهی کنید.