آیا کار آزاد مشمول توانایی پرداخت محسوب میشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۸۷ #93965148

با سلام و احترام
ضمن تبریک سال نو
بنده در شرف ازدواج هستم؛ و بنا به صحبتی که با داماد شد قرار شد تعداد ۱۱۴ سکه با شرط عندالاستطاعه بودن به عنوان مهریه ثبت شود.
حالا من میخواستم از حضور شما بزرگواران راهنمایی بگیرم درباره اینکه با توجه به اینکه در عندالاستطاعه بودن ملاک پرداخت؛ توانایی مالی مرد میباشد
۱. مرد چه شرایطی داشته باشد تا توانایی پرداخت مالی داشته باشد؟ آیا کار آزاد جز توانایی پرداخت محسوب میشود؟ آیا داشتن خودرو جز اموال حساب میشود؟
۲. اگر توانایی پرداخت قسمتی از مهریه را داشته باشد آیا همان مقدار می تواند پرداخت شود؟ و تکلیف باقیمانده چه میشود؟
۳.در صورت فوت همسر آیا با شرط عندالاستطاعه میتوان از اموال باقیمانده همسر مهریه را طلب کرد؟
۴.اگر مردی قبل از درخواست مهریه بخواهد اموال خود را به نام شخص دیگری کند؛ تا چند مدت قبل از درخواست زن برای مهریه قابل قبول است؟ بعبارت دیگر مردی بخواهد از عبارت عندالاستطاعه بودن سواستفاده کند و اموال خود را به نام شخص دیگر کند؛ دادگاه تا چند وقت قبل از درخواست مهریه این عمل را معتبر میداند؟
حتی اگر روز قبل هم باشد معتبر هست؟

پیشاپیش از راهنمایی شما بزرگواران متشکرم.

مشاوره حقوقی مهریه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

۱- داشتن توانایی و استطاعت مالی با معرفی اموال متعلق به زوج یا اثبات درآمد وی میسر بوده و شغل آزاد به تنهایی نمی تواند استطاعت شوهر را ثابت نماید .
۲- مهریه را باید به هر میزان که توانایی وی اثبات شود پرداخت نماید . بدیهی است الباقی مهریه نیز با اثبات استطاعت مالی زوج در دفعات بعدی قابل مطالبه خواهد بود .
۳- وصول مهریه از اموال باقیمانده به عنوان ماترک امکانپذیر می باشد .
۴- انتقال اموال تا زمان صدور حکم قطعی مطالبه مهریه فاقد اشکال بوده و تعریف فرار از دین بر آن صدق نمیکند .

سلام
علی رغم این که سر دفتران ازدواج در کشور ما عمدتا از صالحین و متدینین می باشند در زمان اجرای صیغه عقد نکاح و نگارش عقد نامه در خصوص عندالمطالبه یا عندالاستطاعه بودن مهریه به زوجین توضیح لازم را می دهند ولی در مواردی نادر دیده شده است که سر دفتر ازدواج که از آشنایان زوج بوده است بدون این که توضیح بدهد مهریه را در سند ازدواج عندالاستطاعه نوشته است و زوجه نیز چون اطلاعات حقوقی نداشته و یا نوشته را مطالعه نکرده صرفا امضاء کرده است.

در مهریه عند الاستطاعه اگر زن تقاضای مهریه نماید، این تکلیف بر عهده اوست که ثابت کند مرد از دارایی و اموال کافی جهت پرداخت مهریه برخوردار است، و بر عکس مرد در اینجا نیازی ندارد که برای دادگاه دلیل بیاورد که قادر به پرداخت مهریه نمی باشد. در این نوع مهریه این امتیاز برای مرد در نظر گرفته شده تا زن نتواند تحت هر شرایطی و هر زمانی که اراده کند با توسل به مهریه او را تحت فشار قرار دهد.
آنچه در مهریه عندالاستطاعه اهمیت دارد این که اعمال ماده ۳ قانون محکومیت های مالی (جلب) زوج وجود ندارد و دادخواست اعسار از پرداخت مهریه نیز در این جا معنایی ندارد.
اگر مهریه عندالاستطاعه باشد زن در صورتی می تواند مهریه را دریافت کند که مالی به غیر از مستثنیات دین، به دادگاه یا اجرای ثبت برای توقیف معرفی کند البته این مال می تواند منقول مثل خودرو، وجه نقد در حساب بانکی و یا غیر منقول (ملک) باشد