اگر این فرد از جرم اختلاس تبرئه شود تکلیف دادخواست ضرر و زیان چیست؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۹۱ #93531102

فردی به جرم اختلاس تحت تعقیب قرار می گیرد همزمان علیه وی دادخواست ضرر و زیان به دادگاه کیفری تقدیم ‌میشود

مشاوره حقوقی اختلاس
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام در صورتک که متهم تبرئه شود، موضوع ضرر و زیان نیز منتفی خواهد بود .

سلام
باتوجه ب اینکه شرایط مسئولیت کیفری و مدنی متفاوت است و ممکن است شخصی مسئولیت کیفری نداشته ولی در عین حال مسئول جبران خسارات باشد لذا در صورتی ک دعوای حقوقی ب تبع دعوای کیفری در دادگاه کیفری مطرح شده باشد صدور منع تعقیب یا حکم برائت یا موقوف شدن اجرای مجازات مانع از رسیدگی ب امر حقوقی ( همان ضرر و زیان ناشی از جرم ) نیست البته دعوای حقوقی باید پیش از ختم دادرسی در مرجع کیفری مطرح شده باشد . ب استناد ماده ۲۰ و ۱۷ و ۱۵قانون دادرسی کیفری

کیفری و آیین دادرسی کیفری > آیین دادرسی کیفری > فصل دوم - دعوای عمومی و دعوای خصوصی (مواد۸ تا ۲۱)
ماده ۱۵ - پس از آنکه متهم تحت تعقیب قرار گرفت، زیان دیده از جرم می‌تواند تصویر یا رونوشت مصدق تمام ادله و مدارک خود را جهت پیوست به پرونده به مرجع تعقیب تسلیم کند و تا قبل از اعلام ختم دادرسی، دادخواست ضرر و زیان خود را تسلیم دادگاه کند. مطالبه ضرر و زیان و رسیدگی به آن، مستلزم رعایت تشریفات آیین‌دادرسی مدنی است.

کیفری و آیین دادرسی کیفری > آیین دادرسی کیفری > فصل دوم - دعوای عمومی و دعوای خصوصی (مواد۸ تا ۲۱)
ماده ۱۷ - دادگاه مکلف است ضمن صدور رای کیفری، در خصوص ضرر و زیان مدعی خصوصی نیز طبق ادله و مدارک موجود رای مقتضی صادر کند، مگر آنکه رسیدگی به ضرر و زیان مستلزم تحقیقات بیشتر باشد که در این صورت، دادگاه رای کیفری را صادر و پس از آن به دعوای ضرر و زیان رسیدگی می‌نماید.

کیفری و آیین دادرسی کیفری > آیین دادرسی کیفری > فصل دوم - دعوای عمومی و دعوای خصوصی (مواد۸ تا ۲۱)
ماده ۲۰ - سقوط دعوای عمومی موجب سقوط دعوای خصوصی نیست. هرگاه تعقیب امر کیفری به جهتی از جهات قانونی موقوف یا منتهی به صدور قرار منع تعقیب یا حکم برائت شود، دادگاه کیفری مکلف است، در صورتی‌که دعوای خصوصی در آن دادگاه مطرح شده باشد، مبادرت به رسیدگی و صدور رای نماید.

در صورت تبرئه متهم موضوع ضرر و زیان نیز منتفی خواهد بود .