علیرغم انکه ایرادات باید تا پایان اولین جلسه دادگاه بیان شود ایا دادگاه ترتیب اثر میدهد؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۱۵۶ #93269856

در یک پرونده حقوقی ارث ، تعداد افرادی که باید بعنوان خوانده طرف دعوی قرار گیرند ۱۰ نفر است لیکن خواهان فقط نام ۴ نفر را بعنوان خوانده در دادخواست قید و جلسه اول دادگاه نیز برگزار شد و تعداد سه نفر از خواندگان نیز حضور یافتند لیکن در مورد اینکه همه ورثه طرف دعوا قرار نگرفتند طرح ایراد نکردند. مدتی بعد دادگاه برای پاره ای توضیحات وقت رسیدگی دوم تعیین کرد. یکی از خواندگان که اتفاقا در جلسه اول نیز بعلت بیماری حضور نداشت میخواهد طرح ایراد نماید که چون دادخواست به طرفیت همه خواندگان تنظیم نشد باید قرار عدم استماع صادر شود.

مشاوره حقوقی ارث
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در صورتی که دادخواست به طرفیت تمامی وراث نباشد ایراد وارد خواهد بود

درود
طبق ماده ۸۴ درست است که ایرادات تا پایان اولین جلسه بیان شده می توان عنوان کرد لیکن به معنی عدم پذیرش ایرادات پس از جلسه اول نمی باشد.

درود بر شما
بستگی به خواسته مطروحه دارد . در برخی دعاوی طرف خطاب قرارندادن تمامی وراث ضرورت ندارد و در برخی دعاوی ایراد به طرف خطاب قرار ندادن تمامی وراث تا اخرین مرحله ی رسیدگی و اطلاع قاضی از این مطلب میتوانداز موجبات صدور قرار عدم استماع دعوی باشد .

با درود اگر از امور حسبی باشد ایرادی ندارد و حتی دادگاه میتواند آنها را جلب به دادرسی نماید زیرا عدم ذکر خواندگان در انحصار وراثت یا تقسیم ترکه مبتواند جرم باشد دادگاه راسا مبتواند آنها را به دادرسی جلب نماید، اگر چنین نشود شما می‌توانید جلب به دادرسی کنید در مرحله تجدیدنظر یا حتی پس از جلسه اول، می‌بایست مورد رسیدگی قرار گیرد.

بستگی به خواسته مطروحه دارد . بهتر بود موضوع خواسته را بیان میکردید تا اظهارنظر دقیق تری به عمل می آمد .

با سلام،قرار عدم استماع دعوا دارای اعتبار امر مختومه نیست، فلذا پس از صدور این قرار اقامه دوباره دعوا امکان پذیر است .

با سلام . درصورتیکه وفق قانون الزاما باید همه وراث طرف دعوا قرار بگیرند در نهایت دادگاه قرار عدم استماع صادر می کند لکن ممکن است نیازی نبوده باشد . برای پاسخ صحیح لازم است موضوع دعوا مد نظر باشد .