جهت شفاف سازی موضوع به کدامین ارگان باید شکایت شود؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۴۳ #92922897

با سلام و خسته نباشید
زمین مزروعی داریم که توسط شخصی تصرف شد بعد شکایت از او ، مالکیت ما در دادگاه محرز گردید و لازم الاجرا و قطعی شد ، اما بعد یک ماه متوجه شدیم منابع طبیعی در دیوان عالی کشور از شخص متصرف در اراضی ما که توسط ما هم محکوم شده بود،، شکایت میکند و در دیوان عالی کشور هم محکوم میشود و این باعث ملی شدن دوباره ی اراضی ما میگردد (یعنی اخرین رای صادر شده بین شخص متصرف در زمین های ما و منابع طبیعی است که منابع طبیعی از شخص متصرف در دیوان عالی کشور خلعید میگیرد) ما همین روز ها به دادگاه مراجعه کردیم و اجرائیه را بروز کردیم و حکم ما باطل نشده .. سوال من این است که اگر ما از منابع طبیعی شکایت کنیم با توجه به اینکه اخرین رای صادره در دیوان عالی کشور بوده،(اما اصلا دیوان عالی از مالکیت و حکم مثبت ما بی خبر بوده) آیا حکم قبلی منابع طبیعی که در دیوان عالی کشور از شخص متصرف در زمین های ما خلعید شده، مردود اعلام میشود و حکم جدید قطعی میگردد? یا باید به جای رفتن به دادگاه ، به دیوان عالی کشور برویم یا به دیوان عدالت ?یا سخن گوی قوه قضاییه? ما سردرگرم هستیم بین اداره ها خواهشا کمک کنید که شفاف سازی شود..لازم به ذکر است ( ما هم آرای مثبت و حکم و هم اجرائیه ی بروز از دادگاه داریم…)

مشاوره حقوقی ملکی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمه تعالی : دو فرض مترتب امر است : چنانچه منابع طبیعی با تحدید اراضی رای به مالکیت خود گرفته باشد فقط کافیست به دادگاهی که رای جهت تحدید اراضی بنفع منابغ طبیعی صادر کرده مراجعه کنید تا مالکیت منابغ طبیعی بلا اثر گردد .
فرض دوم چنانچه خود را مالک و از شخص متصرفی شکایت کرده باشد مجددا به دادگاهی که رای نخستین را صادر کرده مراجعه و پس از اعلام و تقدیم مدارک مالکیت خود ، دادخواست ابطال رای صادره را نسبت به مالکیت منابع طبیعی تقدیم کنید تا مراحل طبیعی خود را که حدودا در ظرف سه ماه طول میکشد بگذراند

با سلام
نظر به اینکه در پرونده مطروحه در دیوان عالی کشورفی مابین منابع طبیعی با شخص متصرف جنابعالی طرف دعوی قرار نگرفته ایید و به حقوق قانونی شما لطمه وارد گردیده است و باعنایت به اینکه دیوان عالی کشور اصولا رسیدگی ماهیتی انجام نمیدهد بلکه بصورت شکلی رسیدگی نموده است لذا در وضعیت فعلی وبا وجود حکم بر احراز مالکیت جنابعالی محسوس است که
با تقدیم دادخواست اعتراض شخص ثالث مبادرت نماییدالبته ، با توجه به اینکه اعتراض نسبت به آرایی که در دیوان عالی کشور تایید شده باشند، حسب نظربرخی قضات و با توجه به ملاک تبصره ذیل ماده ۴۳۴ آ.د.م باید به دفتر دیوان عالی کشور تقدیم شود و دیوان عالی کشور در این
صورت دادخواست را به دادگاه صادر کننده رای تایید شده ارسال می‌دارد و همین شعبه از دادگاه هم صلاحیت رسیدگی به اعتراض و تصمیم گیری را دارد..ولیکن بهتر است به مرجع رسیدگی کننده که رای قطعی ان از طریق دیوان صادر شده مراجعه ودادخواست خود را از ان طریق تقدیم نمایید

با سلام شما باید دادخواست اعتراض ثالث را به دادگاهی که رای قطعی را صادر کرده ارائه دهید

سلام
چنانچه اراضی مزبور ملی شده باشند شما حق مالکانه ای نسبت به آن ندارید اما باید دقت کنید که اراضی ملی شده همان اراضی مورد ادعای شما باشد که در اغلب اوقات تفاوت هایی هست لذا تامین دلیل و مراجعه به کارشناس توصیه می شود.

با سلام
ظاهرا منابع طبیعی از شخص خاصی شکایت نکرده و چون اراضی ملی بوده شکایت کرده دراینصورت ملی بودن و رای دیوان محرز است